Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 051)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Konečně se stalo to, po čem nejen ženy touží. Animák pro dospělé! Na jednu stranu tleskám, na druhou stranu smutním, že tu chybí to, co mám u animáků ráda, „odpočinek“.. Kdyby jen ten chameleon nebyl tak ukecaný :o) To ale nemění nic na tom, že je Rango jeden z nejosobitějších animáků za posledních pár let. Atmosféra „divokého západu“ z vesničky Prach jen čiší, obyvatelstvo je šedivě odporné, ale přesto si je oblíbíte, i když jim barevnost nic neříká :o) A hlavní postava je takové střevo, že se u toho nemůže nikdo nudit.. Pro zajímavost, mi ani ten odporný had nenaháněl hrůzu a to hady opravdu nesnáším.. Brrr… Smekám! Doufám, že u druhé i dalších projekcí (a že jich bude) si vychutnám všechny ty ulítlé dialogy a přidám tu pátou hvězdu, která je už teď tak blizoučko! Rango alias Depp se prostě přizpůsobí svým divákům ;o) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tohoto ještěra jsem se už nějakou dobu moc těšil, hlavně proto, že westerny mám rád a to hlasové obsazení vypadalo bezchybně. A po včerejším zhlédnutí musím napsat, že už strašně dlouho jsem si u animáku takhle nerochnil. Ranga si užijí především lidé, kteří již mají něco nakoukáno (hlavně již mnohými zmíněné spaghetti westerny od Leoneho) - ti se totiž budou smát téměř u každé druhé scény, stejně jako já. Film jsem viděl v originále a opravdu bylo slyšet, jakou práci si dali herci (Johnny Depp nadaboval Ranga geniálně). Po skončení filmu jsem uvažoval, kdy naposledy jsem viděl animák, který je tak jiný než ostatní a okamžitě mě napadl Fantastic Mr. Fox, zřejmě největší animované překvapení roku 2009. Takže dá se říct, že pokud se vám líbil Rango, bude se vám líbit i Fantastic Mr. Fox a naopak. Já jsem byl naprosto spokojen a doporučuju tento film každému, pro koho pojem "western" neznamená jen nudu. P. S. Cameo westernového Boha bylo dokonalé, jen by mě zajímalo, proč měl hlas Timothyho Olyphanta a ne však vy víte koho? P. S. 2. Během filmu mě několikrát napadlo, kdo dělal k tomuto animáku tu geniální hudbu, která jednak vzdává hold otci westernové hudby Morriconemu a jednak si i (částečně) jede podle svého. A nebyl to nikdo jiný než Hans Zimmer, Bůh newesternové hudby. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tady někdo musel celý život věnovat westernovému žánru (zejména studii filmu Čínská čtvrť) a poté mu dát poctu ve filmu Rango. Do detailu propracovaná montáž, která ve své 2D verzi nakopává zadek 3Déčku. Gore Verbinski si díky Pirátům z Karibiku vypiloval vizuální styl, který mu poté do Ranga nacpal výtvarník Mark McCreery. Z Pirátů si vzal i hlavního herce Johnnyho Deppa, který svůj podivínský charakter drží rázně až do konce a nakonec Hans Zimmer dodává hudební složku ve stylu Ennio Morricone-spaghetti. Pro mě velké filmové překvapení roku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že mě tohle dobrodružství vtáhne přece jen více. Gore Verbinski si mě kdysi získal bezchybnými Piráty z Karibiku anebo Kruhem. Jeho pole působnosti vidím tedy jinde, chápu že si chtěl vyzkoušet zase trošku jiný žánr. Jednoznačným plusem filmu je fakt, že zase tak rychle nevyšumí, nejedná se o žádnou dětskou podívanou, kterou za pár minut ani nevíte že jste zhlédli. Nemohu posoudit zda-li by na mě Rango měl jiný efekt za přítomnosti originálního zvuku. Při kvalitách Johnny Deppa asi ano. Můj verdikt zní, že se film hodně těšně vmáčkl na 70% a to ještě mé hodnocení popostrčila závěrečná dvacetiminutovka. PS: Cameo roku má jednoznačně na svědomí Clint. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Výtvarníci si opravdu dali záležet. Dokonalý hrdina oblečený do červené havajské košile s pokřiveným krčkem a poblázněnou povahou. To byl taky jeden z důvodů, proč jsem se na tento film chtěl podívat. Nejprve jsem filmu nemohl přijít na chuť, ale postupně jsem se do toho dostával. Našlo se tam několik scének, u kterých jsem se zasmál. Když to porovnám například s Legendou o sových strážcích, tak vizuálně jsou oba filmy skvělý, ale Rango je lepší, vtipnější a příběhově kvalitnější. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (20)

  • První kocour, se kterým Fazolka v Prachu mluví, je zjevná hlasová imitace westernového herce Pata Buttrama. (c.tucker)
  • Ve filmu se objeví několik narážek na filmy, ve kterých hrál Johnny Depp (hlas Ranga a Larse v původním znění). Například scéna, v níž Rango omdlí a je stínkami odtažen do bílé pouště, připomíná podobnou scénu z filmu Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007), kde Depp hraje Jacka Sparrowa. Dialog, ve kterém o sobě Rango říká, že je "nikdo", odkazuje na film Mrtvý muž (1995), kde Depp ztvárnil postavu jménem Nikdo. Postavy z vozidla, na které Rango dopadá na začátku snímku, vypadají jak postavy ze snímku Strach a hnus v Las Vegas (1998), ve kterém Depp ztvárnil postavu Raoula Dukea. Současně je Rango druhá postava Johnnyho Deppa, která "řeší své problémy jednou kulkou". Tou první postavou je Jack Sparrow ve filmové sérii Piráti z Karibiku (od r. 2003). (NiaWolf)
  • Postavy ve filmu jsou v původním znění namluveny velice autenticky. Film nebyl natáčen pomocí technologie "motion capture". Herci ve studiu skutečně hráli, jako by natáčeli hraný film. Někteří z nich měli dokonce na sobě i filmové kostýmy. Jejich záběry pak byly použity jako reference pro animátory. (Brousitch)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama