Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nechytla mě ani jednička, natožpak tahle natahovaná kaše bez pořádný zápletky. Jestli prvním dílem měl Troy Duffy co říct, o čemž se dá polemizovat, tak sequel vyznívá úplně zbytečně. A vzhledem k tomu, že měl na psaní scénáře 10 let, tak výsledek je žalostnej. Je tu vidět marná snaha o jakýsi GODFATHER přesah. Ale jedno plus to má, Julie Benz, byť je tu celkem zahalená a trapně přehrává, nebyla nikde jinde tak sexy. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Duffy namlsanej uspechem prvniho dilu si myslel, ze muze cokoliv, ale pride mi, ze zaroven se nemoh rozhodnout, co ze to teda vlastne chce natocit. Takze mame tu ocekavane hodne stylovou, krvavou a cool akci, sem tam s nejakym spickovym napadem a jediny, co mi vadilo, ze kolikrat hudba rve tolik, ze vlastne nejsou ani slyset vystrely a celkove zvuky. Pak tu mame taky jakejsi odvar Kmotra, predstavovanej flashbackama, kterej zaroven rozviji nejaky informace o velkym tatkovi a vlastne diky tomu je zaver filmu trochu slozitejsi, i kdyz uz nekdy od pulky odhadnutelnej. Podle me to bylo trochu zbytecny. No a pak tu mame cernou komedii, coz bohuzel kolikrat prevazuje na ukor prestrelek. Coz znamena, ze nekdo neustale fuckuje, brachove se dohadujou, Collins dela idiota, mame tu tri super vymlety flojdy, vecne je stirajici agentku v podani skvely Benz a spousta forku, kdy brachove neco poserou. Proste takovej trochu prekombinovanej mix, kterej je ale skvele natocenej, skvele obsazenej a kurevsky me bavil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Troy Duffy .. Kde jsou lidské činy založeny na neotřesitelné víře, něčí noční můry se stanou realitou. ___ Bez nápadu s mizerným scénářem, sterilní a po roky staré - geniální - jedničce vlastně i zklamání. Troy Duffy svoji hvězdnou chvilku nezopakoval a zařadil se k průměrné pěchotě. 50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dvojka bohužel za jedničkou podstatně pokulhává. Jednak je to špatným scénářem, který do určité míry chabě kopíruje předešlý díl plus přidává poměrně trapné hlášky a jednak hereckým obsazením. Teď nemám na mysli bráchy a Billyho Connollyho, ale Cliftona Colinse a zejména Julii Benz, která Willema Dafoea nenahradila ani náhodou - vlastně mi celou dobu lezla neskutečně na nervy. Na druhou stranu závěr byl už zase vyvedený, zabiják jdoucí po "Svatých" byl taky v pohodě a i ten Colins měl nakonec pár dobrých štěků. Každopádně před trojkou by si měl Duffy pořádně srovnat oba díly a uvědomit si, co bylo ve dvojce špatně. 55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)

Reklama

Reklama