Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka plná suchého humoru a retro atmosféry. Angláni to proste VEDIA :-) Zbožňujem prostredie britského vidieka, nasratý výraz Kristin S. Thomasovej, Colina Firtha v akejkoľvek podobe, anglických komorníkov ktorí vám bez mihnutia oka prinesú do salóniku lopatu. Čo až tak nezbožňujem, je J. Biel (dodnes nechápem čo je na jej konskom úsmeve také atraktívne že sa tu všetci rozplývate, ale vec vkusu je holt pravidlo železné), no po dvadsiatich minútach si ma jej postava získala tiež. Tlieskam! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem z toho měl dojem, jak kdyby to byla divadelní hra a herci se takovým tim zvýrazňováním vtipných situaci snažili divákovi ukázat, že se má smát, ale ono to nakonec vůbec nevadí, ten anglickej inteligentní humor sem nádherně sedne a občas se objeví i něco černohumornýho, což bylo jen dobře a navíc Jassica Biel se tu fakt překonává a Firthův další sympaťák je fakt sympaťák se všim všudy ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Klasicky britská suchá komedie podle typických pravidel daného žánru. Na konzervativní britské panství se ze světa vrací mladý synek se svojí nově nalezenou drahou polovičku, která je ovšem Američanka a zároveň je diametrálně smýšlející nežli zbytek panství (kromě pana otce). Typická taškařice bez většího nápadu a nějakých zajímavějších momentů. Klasicky filmařsky odvedená práce, která Vás rozhodně ničím moc nenadchne, ale zároveň ani nijak nepobouří. Jak britské. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jak to všichni chválí, tak já nebudu. Vyzdvihnout můžu vlastně jen dvě věci- hudbu, která byla perfektně pasující a obsazení dua Firth + Marshall. První jako úžasně cynický otec a druhý v roli potměšilého sluhy. Zbytek byl pro mě průměr a nenašel jsem nic, co by mě odzbrojovalo. Dokud se děj ubíral spíš humornou cestou (první polovina), tak jsem neměl pochyb o udělení sedmdesáti či osmdesáti procent, ovšem druhá půlka, která byla převážně vážná (krásné spojení slov :-D), mě ubíjela a nedal bych víc než padesát. A i když to k tomu patřilo, tak Kristin Scott Thomas mě tak iritovala, že bych jí dal bez váhání pěst. Kazila mi filmový prožitek. Suma sumárum 60 %. Oblíbená část- kankán ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi příjemné překvapení.Skvělé herecké výkony (snad s vyjímkou Bena Barnese,jehož postava mi v porovnání s ostatními nepřišla nikterak zajímavá) a opravdu vtipné.Hlavně "ústřední" válčící dvojice Kristin Scott Thomas a Jessica Biel si svoje role evidentně užívají a Firthova věčně cynická hlava rodiny taktéž stojí za zmínku.Možná je to celé takové "divadelní" a postavené hlavně na slovním humoru,ale bavit se rozhodně budete... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)

Reklama

Reklama