Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl novinovým recenzentem a snažil bych se být objektivní, musel bych tomuto snímku dát čtyři hvězdičky. Sice pěkné, ale jen čtyři. Druhá polovina filmu je totiž oproti té první slabší. Ale jelikož filmy hodnotím za sebe, tak musím dát i tu pátou. Neboť Clint Eastwood je jako ten starej mariňáckej pes, co se opíjí, čte časopisy pro ženský a svým chraplákem stírá podřízené i nadřízené, vážně vynikající. Stejně jako v případě Olověné vesty je i tady první půlka z výcvikového tábora nepřekonatelná, škoda, že se to v té druhé zase odklonilo jinam... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

"Já jsem jebal když byl Kristus ještě ucho, a to vám řeknu, že nejlepší kurvy, který jsem kdy měl, byly v Danangu. Až potom nějakej kokot napsal domů, že si ve Vietnamu smočil knot a ... no a hovno spadlo na větráku." Dokonalý hláškovitý rozjezd, který ještě Eastwood později okořenil o pár "hoven, kurev a do prdelí" a tím veškerá zábava skončila. Znázornění výcviku nebylo kdovíjak drsné, pokud někdo viděl např. Olověnou vestu, pak mu zde znázorněný výcvik přijde jako rozcvička před tělocvikem. Charaktery vojáků jsou čistě komediální, takové suché varianty Policejní akademie, která mě svojí trapností rozčiluje ještě dnes. Závěrečná válečná akce ani nevypadá, že by jí točil Eastwood, ale nějaký nezkušený ocas, co měl do teď na kontě jen reklamy na zubní pastu. Nepovedený film s 20 minut sarkastickým Eastwoodem, který se v průběhu děje nesmyslně změní v chápajícího lidumila bez šťavy a koulí. 40% ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood♥ je zřejmě jediným chlapem na světě, kterého bych po večeru plném jedovatostí, vulgarit a sexistických narážek označila za výborného společníka... a ač se k jeho Heartbreak Ridge až tak bezvýhradně nestavím, svoje jsem si, obzvlášť v první půli, rozhodně užila a v té druhé se určitě neurazila. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nebylo tak srdcový a nářezový jak jsem doufal, pořád ale dobrá dávka Eastwooda v typický poloze v jádru správnýho, zapšklýho starosvětskýho ”lidi jako vy jsou minulostí” tvrďáka před nucenou penzí. Drillování jednotky rozmazlenců v “lamače srdcí” baví, zároveň ale humornější čajíček, než co bych bral za optimální, ani nasazení v závěru pak nemá pořádnější grády (plus postavám téměř není vidět do ksichtu). K nezapomnění každopádně úvodní titulky s Gibsonovou “Sea of Heartbreak” - jedna z nejhezčích válečných koláží. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dost drsnej film. Eastwood je v roli valecnyho veterana vynikajici a vlastne na nem stoji celej film. Nejlepsi casti filmu jsou, kdyz se s nekym dohaduje nebo buzeruje svoje marinaky, protoze ze sebe fakt sype jednu ultimatni hlasku za druhou. Kdyz se dohaduje se svoji manzelkou, tak to pusobi spis komicky. Mozna to tak ale bylo mysleny, tezko rict. Kdyby ten film nebyl tak dlouhej, dal bych pet, ale takle tam je precejen nekolik hluchejch mist a nekolik scen, ktery tam bejt nemuseli, takze jen za 4*. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Eastwood se rozhodl, že jeho bývalou manželku bude hrát žena přibližně stejného věku jako on, aby byl snímek divácky věrohodný. Obsazena byla Marsha Mason. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Když je ve 35. minutě nastoupena četa před Highwayem (Clint Eastwood), tak k ní přichází voják s ručníkem kolem pasu. Kolem čety ale projde o mnoho později, než by ve skutečnosti měl. (Duoscop)

Reklama

Reklama