Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 3
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (117)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době oscarový večer, který byl svižný, plný nápadů a bavil jsem se celou dobu. Hugh Jackman to natřel všem, kteří mu nevěřili. Vyrukoval s dvouma výbornými muzikálovými čísly a celou dobu byl takovej svůj a nesnažil o nějakej nucenej humor. Škoda, že v druhé půlce moc nebyl, kdyby dal ještě nějaký číslo i ke konci tak by to bylo ještě lepší. Ke konci to totiž trochu tempo ztrácelo. Ale i tak hodně velká spokojenost a výborně strávená noc. P.S.: Scénka Franca s Rogenem byl super a Stiller se s tim taky nepáral :) ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Takže letos se to povedlo! Obávala jsem se Hugh Jackmana v roli moderátora večera, ale opak je pravdou, byl přímo famózní! Fandila jsem filmu Slumdog Millionaire a proto jsem ze Světozoru odcházela s úsměvem od ucha k uchu. Sama show ze začátku postrádala na dynamičnosti (tedy až na perfektní úvod) a až zhruba od poloviny zazněly první tóny a hudební čísla, která se pak téměř zběsilé střídala. O hvězdu míň za křivdu Mickemu Rourkovi a za to, že zkrátili nominované písně, na O Saya a Jai ho v plném znění a na obrovském plátně jsem se těšila už měsíc dopředu. No a teď už jen doufám, že příští rok (2010) na Oscary půjdu zase a počtvrté do kina a nebudu usínat doma před televizní obrazovkou. ()

Reklama

filip.novak 

všechny recenze uživatele

Hughu, smekám! Úžasné otvírací číslo, které nakoplo celý večer neuvěřitelným způsobem, posloužilo jako náplast vůči výsledkům - Akademie opět (ne)zklamala a naservírovala nám výsledky více než neodpustitelné. Už i pocta klasickým muzikálům (30. léta - na Oscarech vedly muzikály, barevné pohádky; lidé hledali vyproštění od finanční krize - parafráze k dnešnímu ročníku více než patrná) dávala najevo, že dnešní večer bude patřit „načančaným pohádkám”, takže vítězství Milionáře z chatrče neznělo tak překvapivě. Ale bolelo to. Příště, Davide, tě snad už Akademie docení... ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ve Světozoru byla výborná. Celý večer sem si parádně užil. Vynikající Hugh Jackman. Škoda, že to nejlepší předved na začátku a pak byl nějak příliš odsunut do pozadí. Přerušování reklamami však bylo neskutečně otravné a ke konci jejich kadence byla, jak by řek pan Lábus, jistotatatatatatata. Přesto však takovéhle konstelaci hvězd a parádní show nemůžu odolat :-). Vítězové podle mě byli zasloužení a akademie nesáhle vedle nikde kromě zahraničního filmu. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Docela mě udivuje ta tendence, se kterou většina kolem mě nadává na výsledky (jasně, po boji je VŽDYCKY každý generál, ale...) a dělá, jakoby snad bookmakeři vypsali úplně opačné kurzy. O to více je pak překvapivé, že se vloni mudrovalo mnohem méně a to ještě vyhráli Coeni, kterým to nepřál skoro nikdo. Jinak k samotnému večeru: intro v podobě Jackmanova výstupu vstoupí do dějin (kdo to celé vymyslel, tomu s uznáním tleskám), stejně jako se povedl i průlet muzikály nebo působivě sestříhaná koláž akčních filmů. Wolvieho však ale až moc upozadili na úkor jiných. Nevadilo to v případě takového sestřihu Judda Apatowa, který mi způsobil totální záchvat smíchu, ale ty představovačky jednotlivých hereček (u herců to místy šlo) se mohly buď zkrátit nebo vůbec nepřidávat. Škoda také nepřiměřeného množství reklam (navíc debilně dávkovaného) v závěru, i přes to byl ale 81. ročník krok spíše správným směrem. Vyjma Penna samozřejmě, tady totiž někdo sjel hodně špatně z cesty. ()

Zajímavosti (5)

  • Film Pochyby (2008) byl prvním filmem od muzikálu Chicago (2002), který získal všechny 4 nominace v hereckých kategoriích. Neproměnil však ani jednu. (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama