Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (416)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Já se výtečně bavila. Tenhle náhled do chlapáckého světa se mi vážně líbil. Když se chlap zaměří na přítelkyně a poztrácí přátele. Kde je najít? Nemohla jsem se vynadívat na Andyho Samberga. Při moderování MTV MA 2009 jsem si ho zamilovala a tady mu ta role dokonale sedla. Jeho linka příběhu s homosexuální tématikou příjemně pobavila, přišlo mi, že nebyla jen trapně zneužívaná. Milé. A Jasona Segela nejde nemilovat. 75% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný úhel pohledu na milostnou komedii, když místo zamilované dvojice tvoří hlavní vztah dva kamarádi. Od nesmělého okouzlení, přes společné zážitky, první větší krizi až po finální usmíření – buddy komedie kopíruje romantický žánr dle obvyklých klišé, ale pro netypickou dvojku. Byla by to oddechovka s někdy docela příjemně napsanými dialogy, kdyby vtipy často nespadávaly k trapnostem a nechutnostem. Fakt si nemyslím, že muži jsou prostoduší dinosauři, kteří se v soukromí baví převážně o masturbaci a ženy slípky, které spolu probírají intimní zážitky téměř nad anatomickým atlasem, na kterém kamarádkám ukazují podrobnosti. SHRNUTÍ: Romantická komedie o dvou kamarádech, alias trapácích. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Bývaly také doby, kdy ženy musely tahat své mužské protějšky na romantické komedie a někdy to s nimi úplně vzdaly a šly na romantiku samy, hezky ve skupince. Maskulinizace žen a feminizace mužů jde proti sobě a v ideálním případě by se měla protínat v ustanovení dokonalých párů. Nicméně, tyto trendy se značnou dobu navzájem míjí a dá se z toho křesat materiál pro spoustu „příběhů nedorozumění". V případě Kámoše k pohledání zvolili autoři komediální úhel pohledu a vykřesali toho hodně. Přez sprostá slova a kanonádu sexuálních narážek v zásadě vyznívá velmi konzervativně a „buržoazně". Odehrává se v prostředí lidí, kteří příliš nepracují, ale jsou skvěle zajištění, všechny problémy se řeší mávnutím kouzelné kreditky a mají nekonečné množství času zabývat se sami sebou. Zároveň žádnou z těch věcí, o kterých se tak otevřeně mluví, nikdy neuvidíte natvrdo, ba ani náznakem ukázané. Každá postava vyjma onoho klíčového kámoše Sydneyho je velice přesně vymezená a projevuje se stále stejnými reakcemi. Vývoj nastává vlastně jen u Petera, ale spíš jde o otevřenost než změnu osobnosti. Pořád zůstává podobný chlapecký a nevinný ňouma, jen se za to přestane stydět a předstírat muže ze světa velkého byznysu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni, cekal sem nejakou uchylackou komedii, kde pan kamos bude neustale prudit snoubence (nerikam, ze by to nebylo vtipny). Misto toho jsem ale dostal sice od zacatku do konce predvidatelnou, ale neskutecne milou a pohodovou romantickou komedii o jednom pratelstvi. Ze zacatku to sice jede v klasickejch uchylackejch kolejich, kde se Rudd snazi seznamit s kamosem a myslim, ze ani nema cenu rikat, co se z kamosu vyklube. Kdyz ale na scenu prijde Segel, zacne vetsinu vtipu zajistovat on a z filmu je naprosto perfektni romanticka komedie, fakt jsem nic takle pohodovyho uz dlouho nevidel. Obzvlast, kdyz Rudd, pokud teda obcas nevysiluje, tak je prijemne civilni, Segel sice je trochu uchylacka postava, ale spis v ty prijemny rovine a desnej pohodar a je tu brutalni Favreau, kterej celej film nekoho urazi. Vtipu tu sice mozna neni tolik, co treba v Apatowkach, ale tady to vubec nevadi. Jedina vytka je mozna k Ruddovi, to jeho meneni hlasu a super dementni hlasky byly obcas uz moc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty onanuješ u fotky své přítekyně? To je nechutný!" Mám spoustu kamarádů a jejich fiktivnost mi vůbec nevadí, takže Peterovi rozumím. Jenže nejlepšího přítele a zároveň svědka, který mu při první příležitosti nebude strkat jazyk do krku, je před svatbou třeba najít. Já jsem ho našel a najde ho i Peter. Hledání to samozřejmě bylo zábavné a hláškování spousty vtipně jednoduchých postav mi neustále zvedalo náladu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Členové rockové skupiny OK Go se objeví na konci filmu v titulcích. (HellFire)
  • Hudební skupina Rush, oblíbená u hrdinů tohoto filmu, kteří navštívili v jedné scéně jejich koncert, skutečně sehrála asi hodinový koncert pro filmový štáb, herce a skalní fanoušky, kteří se o tomto vystoupení dozvěděli na internetu a v rádiu. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama