Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá komedie, jejíž klonů existují tisíce, ovšem málokdy se to podaří takhle skvěle vybalancovat, aby se člověk bavil. Paul Rudd je celkem stálice podobných komedií, ale nečekal bych, že si tak dobře sednou s Jasonem Segelem (u jehož další komedií se jsem už tak dobře nebavil). Dobrá práce...70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nějak nefunguje. A to jsem si původně myslel, že se mi to na 100% bude líbit. Myslel jsem, že to bude něco jako Pařba ve Vegas, ale to jsem se teda pořádně splet. Ústřední dvojice mi nepřišla ani zábavná, ani sympatická. Spíš mi připadali jako dva teplouši. Jít s kámošem na procházku po pláži se psem a pak si u něho v garáži pokecat o tom, kdy jsem si ho naposledy vyhonil, to mi teda nepřipadá zrovna moc normální. Jinak na začátku bylo pár povedenejch vtipů, při kterejch jsem se občas zasmál, ale asi tak od půlky jsem se už jenom nudil a odpočítával minuty do konce. O přiblblym happy endu nemá ani cenu psát, protože jsem stejně nic jinýho nečekal. Za první polovinu bych dal 3 hvězdy, za druhou tak 1. 40% ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem byl na rozpacích, zda sleduju originální komedii plnou trefných postřehů a hlášek nebo jen další americkou žvýkačku plnou fekálně-zvratkového humoru. Nakonec se to zastavilo někde uprostřed, o jednu hvězdu jsem to shodil kvůli totálně slabomyslnému, ukecanému závěru který úspěšně vymazal všechny dobré dojmy, které jsem si střádal v průběhu celého filmu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejblbější na této komedii je, že by to fungovalo stejně, kdyby se role obou (nešťastně zvolených) herců prohodily. Pokaždé by to byla taková instantní umravněná komedie s poučením. A takových rošád by se v tomto filmu mohlo udělat hned několik a nikdo by nic nepoznal. K tomu smíchu by nepomohlo ale nic. Ani Lou Ferrigno. Velkou službu filmu dělá jeho český překlad. Přísahám, že kdyby se to doslovně jmenovalo Miluju tě, chlape, že nemám co hodnotit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další přisprostlá "buddy" komedie o kamarádech, kteří se sice znají jen pár dní ale i tak se jim díky přátelství zásadně změní životy. Pokud čekáte další nářez ve stylu "Superbad" budete zklamaní, protože kadence hlášek není tak vysoká, kamarádské jiskření mezi postavami, také moc nefunguje a originality je zde asi tolik jako v písničkách Leony Machálkové (tzn. film ničím nepřekvapí a ani na chvíli nebudete pochybovat, že by to nemělo skončit kýčovitym happy endem). Na druhou stranu film příliš nenudí, občas pobaví a celkem rychle uteče. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • J.K. Simmons hraje otce Paula, přitom je pouze o 14 let starší. (HellFire)

Reklama

Reklama