Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

predators 

všechny recenze uživatele

Délka je teda ohromující a možná až zbytečná. Ikdyž velkofilm tohoto formátu si své poctivé minuty zaslouží. Je zajímavé sledovat taktizující strany a jejich praktiky, nekalé úmysly a čestné jednání. Je úžasné u toho popíjet šálek toho správně uvařeného čaje, kdy bublinky jako očička malých rybiček vyskakují po krajích nádoby. Kostýmy jsou kapitolou sama pro sebe, stejně jako "velikost" válečníků. Úžasné! 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhá část nejnovějšího velkolepého snímku Johna Woo. Jeho megalomanství, tolik typické pro Čínu, přerostlo opravdu do neskutečných rozměrů a opět se to na filmu lehce projevuje. Všechno je tu velké a chvílemi i digitální, což bych překousl celkem s přehledem, kdyby celý příběh nebyl tak extrémně předvídatelný a nepřišlo vám po těch 136 (+150 za první díl) minutách, že to na vás John prostě jen dobře zahrál. Plytký příběh roztažený na délku 286 minut a postavený na hrdinech (a hercích), výpravě, hercích, hudbě, pocit velkoleposti a v neposlední řadě právě samotný Woo se svými nejoblíbenějšími triky (nemyslím jen holubice:))). Bohužel postavy, které jsou hlavní nosnou silou příběhu nedokáží výrazně překvapit. V podstatě minimálně umírají a divák si tak může nejen tipovat, ale i odpustit "fandění" svému oblíbenci. Podle mě by mohl být o něco akčnější, ale zase po dlouhé době jsem byl potěšen z plejády skvělých a charismatických herců. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Lahodné dovršení famózního "návratu" Johna Woo. Jedna monumentální bitva ve finále je jen třešínkou na chutném dortu plným dlouhých rozmluv nad šálkem čaje, taktizování, neoblomných přátelských vztahů a dnes možná příliš naivních idealů, pro které nemá každá pochopení (já ano :)). Pro někoho možná zdlouhavé, pro jiné promyšlené, emocionálně nabité. Nemůžu být méně, než nadšen :). ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tady je opravdu škoda slov. Druhý part Red Cliff je stejně úchvatný jako první čast. 280 minut jsem jen zíral, popadal dech a vychutnaval jsem si mistrovskou režii Johna Woo. Bojové scény jsou naprosto neuvěřitelné a všechna čest jak hercům tak choreografům. Vše podtrhuje skvělý střih, nádherná hudba, prostředí a hlavně herecké výkony. Tohle je povinost pro všechny fandy filmu ! ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Přestože byla párkrát v průběhu děje vznesena otázka po smyslu právě probíhající války a jedna z mála ženských postav apeluje v rozhodujících chvílích na její ukončení (ačkoli na začátku byla pro válku), přes toto všechno vnímám tento film jako nechutnou, cynickou a obzvláště blbou oslavu násilí a víry ve vyprahlost a vyprázdněnost divákova ducha i srdce. U filmu, u něhož přes 70% času (můj subjektivní odhad) tvoří pouze bitvy, tj. sekání, píchání, stínání, spalování, střílení aj., kde hrdinové jsou jednoznačně definování nadpozemskými atletickými dovednostmi, schopnostmi snášet přímé zásahy šípů a darem předvídat cokoli, kde arcipadouši jsou naopak poznatelní dle toho, že padnou až jako poslední, přestože se na ně vrhá pět-deset-dvacetinásobná přesila.. u takového filmu nemohu smýšlet jinak. Ve vzácných chvílích je zdůrazňována krása přírody, sem tam se mihne náznak milostného prvku - ale to jen jako okořenění primární funkce filmu: "Akce!" Film je to tupý prototyp (proti?)válečného filmu, v němž prostý voják umírá nepovšimnut jen jako nevýznamná jednotka hekatomb a pro rádobyvznešené ideály. Humanistické myšlenky jsou nahrazeny důmyslnými rozpravami nad taktikou a pokryteckými vzdechy nad podlostí a nemorálností soupeře (aby vzápětí tzv. hrdinové použili podobné lsti ve jménu sebou samými definovaného dobra).Celým filmem smrděla umělina a spálený popcorn. A to vše na neskutečném prostoru pěti hodin... ** ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama