Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (228)

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, animovaná, trpasličí verze Shakespearovy slavné hry se zde opravdu nepovedla. Nejen, že logicky vykrádá klasiku, ale krom toho vykrádá i jiné animované či hrané filmy. Vtipné momenty již jste viděli mnohem lépe zpracované jinde a ten zbytek za zmínku vůbec nestojí. Prostě a jednoduše: zklamání, které není velké, ale do průměru tento film má v kvalitě také daleko. 50% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Musím říct že jsem spokojen není to sice kdovíjaká bomba jakoi třeba Na Vlásku ale zase ani i nějaký průser. Hodně se my líbí umístění těch songů a celkové zařazení do filmu i děj ujde (Shakespeare potěší to samé i ta panenka co je v traileru). Od Tvůrců Shreka 2 jsem sice čekal více zábavy a trochu tvrdší humor ale ani tak to není špatné. Navíc poslední dobou se my v animacích líbí vedlejší postavy tady vede ta žaba a ten plameňák, který těžce hláškuje :-) P.s. viděno bez 3 D v 3 D to může být třeba 5 hvězd. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Další variace na slavnou Shakespearovskou tragédii o dvou znepřátelených rodech,tentokrát se sádrovými trpaslíky.Tvůrci se velmi snažili vyprávět slavný příběh i pro ty nejmenší a to se jim podařilo.Děti z toho budou určitě nadšeni.Většina dospělých asi moc ne.Pro mě byla první polovina velmi nudná,druhá už o poznání lepší,nápaditější a vtipnější.Scénář nijakými zvláštními nápady neoplývá,i když pár se jich najde(scéna se sochou Shakespeara je opravdu výborná)a režie také ne.Technická stránka filmu je velmi dobrá,ale místy je vidět,že film nijak velký rozpočet neměl.Hudba je celkem slušná,ale nic extra.Konkurence animáků je opravdu velká a proto člověk chtě-nechtě musí srovnávat.Pixarovkám a většině Disneyovek(filmových)se tohle nevyrovná,ale znám i spoustu mnohem horších.Na nedělní odpoledne pro děti je to opravdu dobrá volba.U mě to trpaslíci mají za GnomeoJuliiných 60% a sice za pohodové a dětské vyprávění a za pár opravdu dobrých scén a nápadů.Trpaslíci jsou ovšem malí a na víc prostě nedosáhnou. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála animovaných filmů, který mě nebavil.Snímek u kterého člověk čeká, že se díky již velice známé tématice shakespearovského námětu rozejde malinko jiným směrem a svoji hořkost, kterou si tragédie nesou na bedrech zpestří něčím novým. Ale šlo tu jen o pitvoření hromádky porcelánu pořád dokola. Po konci filmu mi nepřišlo, že jsem se pobavila ale,že si asi nikdy nepořídím trpaslíka na zahradu. Jediné za co si ode mě tento animák zaslouží 2* je:krásně vyobrazená láska dvou plameňáků s propletením lidské bezohlednosti a marnotratnosti..;roztomilí králíčci, kteří tak krásně stříhali ušima :-);trpajzlík s ufiklým kloboukem tantující na notebooku značky BANANA :-D;a nakonec socha Willa Shakespeara-což uznávám za velkolepý nápad..Co bych tomu ještě ráda vytkla je jaksi sveřepost prosadit Eltonovo snažení se podílet na filmu a jak již většina z nás ví sir Elton John nedělá nikdy nic napůl takže to z tohoto snímku bylo také hodně cítit..Stačí na zaplácání nudy ale že by se člověk skutečně pobavil...to ne. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pro malinké děti ideální pohádka, ale starší si své už těžko najdou. Typický příběh a happy end jak se dalo čekat. Jelikož je to Gnomeo a Julie, tak jsem trošku doufal v tragický konec, ale jelikož je to pohádka, tak se to čekat nedá. Povedená a možná lehce nadprůměrná pohádka pro mladší diváky... 6/10 = 60% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Tvář Julie byla inspirovaná tvářemi Hollywoodu, ale hlavně tváří Emily Blunt, která jí také dabuje. (griph)
  • Přes smíšené recenze film vydělal 194 milionů amerických dolarů na svůj nízký rozpočet 36 milionů dolarů. (griph)
  • Když Gnomea nese v zubech pes a utíká s ním přes město, projíždí kolem autobus směřující na Statford-Upon-Avon - rodiště Williama Shakespeara. (Mikyska)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama