Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 350)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda té digitální krve (schválně, ale přesto nelíbí) a low-endových makerů, protože točit to znovu Snyder, obsadit výhradně áčkové herce a naleštit vizuál - a mohlo jít o bombu roku. Scénáristicky překvapivě zručné a dobře uchopené, Eva Green samice roku a ani hlavní hrdina nebyl zase až tak hrozný. Bitvy nicméně kontroverzní a celkový vizuál nevyrovnaný. Místy kulervoucně mrštné a přehledné, občas hrůza děs a běs. Rozporuplná věc, ale potěší nekompromisní rating a filmová soulož, která letos dost možná nebude překonána. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Je to jako koukat na prehlidku abercrombie a fitch na imax platne, pricemz obcas nejakej z tech obnazenejch modylku zavaha a uklouzne a eva green mu za to ve zpomalenym zaberu usekne hlavu. jo, myslim, ze to hodne vypovida o tom, jak fungujou prehlidky muzskyho spodniho pradla. Jinak zívačka, na kterou se pár dnů po projekci vlastně vůbec nevzpomínám. 60% ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tohle... už není Sparta, tedy 300 drsňáků, kteří musejí hodinu a půl přešlapovat na místě a trpět pod Snyderovou efektní, ale jinak nepříliš záživnou režijní taktovkou. Je to nečekaně výživný výtvor Noama Murra, jenž se rozhodl nezapřít svoje reklamní kořeny. A naopak je plně využil. 300: Vzestup říše tak sice zůstává v kategorii "plytká akční řež, u které si budou osmdesátiletí historici rvát zbylé vlasy na hlavě". Jenže tentokrát stylizovaný vizuál skrývá opravdu hutné rubací pokoukání, jež rve koule přesně v těch místech, ve kterých by je rvát mělo. Ano, Sullivan Stapleton je možná až příliš nevýrazným hlavním hrdinou. Do hry se ale naštěstí přidala Eva Green, jejíž nabroušená vojevůdkyně je bez debat hlavní hvězdou téhle epické přehlídky námořních bitev. Ať už porcuje nepřátele nebo využívá jiné (explicitně erotické!) zbraně, budete jí to žrát i s navijákem. A potichu doufat, že odkaz vyčpělé jedničky neodradí věčně hladovou diváckou základnu. Tohle je totiž plná porce testosteronu, u jejíž závěrečných titulků se budou fandové mečů a krve klepat radostí jako už dlouho ne. (8/10) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Žádnej vzestup říše, ale vzestup Evičky Green a u kluků pak možná ještě vzestup nejmenovanýho orgánu. Digitální krev mě nebrala, výkvět manekýnů taky ne a ty kecy o svobodě beru spíš jako takový retro, protože už stejěn ani nevíme co to je, ovšem film má skvělý digitální námořní bitvy, hudbu která film pocáká adrenalinem až po prdel a především neskutečně luxusní Evičku Green, ta je tady tak sexy, že by nenechala v klidu ani homíky a jako bobnus předvádí svůj herecký standart což znamená totální nadprůměr, ale není to jen Evě, i ten příběh na to, že je to vlastně taková adrenalinově - vizuální kravinka je docela neurážející, tím hlavně myslím provázanost s prvním dílem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, nic jsem nedostal (mravenčení v noze se nepočítá, že ne?). Pokračování "tříkilovky" je tak prázdné, nudné a bez duše, že to nezamaskují ani krásné kozy Evičky Green, ani závěrečná mela, ani těch pět bazénů digitální krve. Díky tomu přehnanému počtu zpomalených záběrů horký kandidát na nejpomalejší blockbuster roku. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Na pokračovaní sa začalo pracovať už v roku 2008 a ako prvý režisér mal byť komiksový tvorca Frank Miller. (Ownerko)
  • Noam Murro měl původně usednout na režisérskou židli filmu Smrtonosná past: Opět v akci (2013). Když se však naskytla příležitost ujmout se režie tohoto snímku, práce na pátém dílu slavné akční série se vzdal. (oje)
  • Zajatec je doveden k Artemisii (Eva Green), která jí jablko. To v jednotivých záběrech mění barvu ze zelené na červenou a naopak. (Dalfor)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama