Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

sidzej 

všechny recenze uživatele

S prihliadnutím na fakt, že ide o amatérske fanúšikovské dielo natočené za 3 000 dolárov! je výsledok priam geniálny. Výprava a hudba je v niektorých momentoch skoro na nerozoznanie od Jacksonovej trilógie. Masky, triky, kamera a herci sú v rámci možností taktiež na vysokej úrovni. Škoda len, že film je z dejového hľadiska veľmi chabučký a jednoduchý. No atmosféra a kopírovanie Jacksonových režisérskych postupov dopadlo na jednotku. Snažím sa však hodnotiť každý film rovnakým metrom, preto iba 3*. No tvorcovia rozhodne majú môj obdiv za všetky tie hodiny tvrdej driny a môžu byť na seba patrične hrdí. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že to co dokázali tvůrci tohoto díla je obdivuhodné. Pro mne znamená Tolkienův svět mnoho, a rozhodně bych nepodporoval jeho hanobení, čehož jsem se z počátku obával. Ale musím uznat, že jsem mile překvapen. Samozřejmě, že se to nemůže rovnat s originálním zpracování, ale tím jak se to tomu blížilo jen doufám, že se tito nadšenci pokusí vstoupit do Středozemě ještě s dalším povedeným kouskem. 65% ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní 40 minutovka, která dává nahlédnout do zákoutí a stínů plánů které měli Gandalf a Aragorn s Frodo Pytlíkem a jedním prstenem. Film jako takový se mi opravdu zalíbil. Nenucený, mysteriozní, dojemný, přirozeně plynoucí, a i ta jediná bojová scéna byla dobře udělaná. (jediné co by se dalo filmu vytknout, byla mírná nepřesnost, oproti knižní předloze, a né úplně dobře vybraní herci) I díky tomu, že se jedná o fanouškovský film, nemám jinou možnost než dát 5 hvězd. Za mě 90% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hon na Gluma má velkou výhodu v tom, že takřka každý zápor, který na něm najdete, lze snadno omluvit kouzelnou větou typu "Ale na to, že to točili fanoušci a za pár šlupek...". Já se ovšem stejně nemůžu smířit s tím, že představtel Aragorna vypadal jako moula, že příběh byl jalový a že zatímco některé scény měly opravdovou "Tolkien-Jackson" atmosféru a vypadaly fakticky filmově, jiné (souboj Aragorna se skřety) připomínaly home video (nebo spíš "les video"). ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Jasné, že sa dalo čakať, že Aragorna nebude hrat Vigo ale kriste na nebi to bol tak nechutný Aragorn, že sa mi hnusil viac ako Vigo, hovoril jak priteplený (navyše tak aj vyzeral) a polku filmu len prešuškal jak dáka bojazlivá žena.... ale tak dobre na amatérov dosť dobré kostými aj čo sa týka orkov a aj makeup mali celkom slušný..... Čo sa týka kvality tak samozrejme nedá sa to porovnávať z LOTR ale tak nebolo to to najhoršie z kraťasov, taký celkom slušný priemer. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)
  • Natáčení probíhalo mj. v severním Walesu a na vřesovišti Hampstead. (ricky4)

Reklama

Reklama