Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 434)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Další příklad toho, na kolik je chemie mezi herci důležitá. Když se ohlédnu za tímhle filmem, nejsem s to vybavit si mnoho scén, ve kterých byli Damon či Blunt sami, ale zato jejich tiché, nenásilné a milé dialogy si pamatuju bez potíží. Pohledy, tón hlasu, mimika... Herci nemají zas až tolik nástrojů, kterými by mohli vyjádřit, co se děje uvnitř člověka. Matt Damon a Emily Blunt je však ovládají znamenitě. 80% Update 4.1.2015: Zvedám hodnocení na plný kotel. Philip Kindred Dick věděl o čem píše. Pravá láska. 90% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Slušná inteligentní romance okořeněná zajimavým nápadem podle mého oblíbence a jmenovce K. Dicka. Pět nemůžu dát, protože k takovému hodnocení chyběl výraznější logičtější příběh a méně příliš obyčejných motivů, a i několika snad až příliš nudných pasáží. A docela divného skoku v čase, i když přiznávám se, tohle mi zas tak nevadilo. Nicméně herecké výkony jsou výborné, Damonovi zamilovanost plně uvěřena a Blunt zase hrála takovou tu samostatnou ženu, ale bez jakéhokoliv faktoru otravnosti a s vysokým faktorem přitažlivosti a sympatičnosti. Samotní správci s buřinkami taky fajn, technická stránka slušná, hudba v pohodě a jakákoliv akce díky dveřím velmi zajimavá. Mohlo to být využito lépe a mohlo to taky skončit lépe, ale jinak v rámci smíšeniny žánru určitě dobrý film. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou konspirační akční sci-fi a dostal jsem nečekaně romantický film. Fakt se mi to líbilo hlavně kvůli dvojici Matt Damon a Emily Blunt. Oba byli tak sympatičtí a byla mezi nimi ta pověstná chemie. Příběh o ovládání osudů byl ok, akorát to postava Matta Damona přijala docela v pohodě. Místo, aby tam na ně řval a vzpíral se, tak se je spíše snažil uargumentovat - no prostě politik :) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Po Limitless nejlepší sci-fi roku, překvapivě. Čekal jsem nějákou neskutečnou blblost, která se snaží vytěžit z image "Počátku" (trailer i veškerá propagace byla až neuvěřitelně podobná) a přitom ukázat jen romantickou slaďárnu. Pořádný výprask přes prdel mi můj předsudek roztrhal na cáry a pěvně přikoval k monitoru. Správci zakázaného píchání jsou zajímavě natočení, plní filmařských inovací a nápadů, přitom těžce chytlaví a zároveň mě teď nic nenapadá abych hezky ukončil větu. Výkony .... zase jsem ztratil nit, no prostě se na to podívejte a pak sem zkuste napsat něco lepšího než je tento posraný komentář. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pěkný rozjezd, ale po něm se ukázalo, že rozvinout zajímavý námět do zajímavého scénáře se moc nepovedlo a to včetně závěrečné dveřní honičky. Nicméně Matt Damon levou zadní vystřihl nejsympatičtějšího filmového politika široko daleko a do úžasně se smějící Emily Blunt se tu trochu zamiloval snad každý. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Súbor Cedar Lake Contemporary Ballet, ktorého člen Benoit-Swan Pouffer robil choreografiu filmu, je známy odvážnymi atletickými pohybmi a spájaním baletu s multimediálnym umením. (krasomama)
  • Film vyvolal mnoho otázek, zejména pak otázku teologickou o všemocnosti a vševědoucnosti Boha a otázky o svobodné vůli a předurčení. Režisér George Nolfi následně prohlásil, že cílem filmu bylo vyvolat takové otázky. (Terva)
  • Na začátku filmu se objeví v malé cameo roli Madeleine Albright, bývalá ministryně zahraničí Spojených států amerických. (žvanimírek)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama