Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

kaylin 

všechny recenze uživatele

To je ale povedený film... Ano, je to samozřejmě ironicky řečeno. První díl mě zaujal ještě tím, jak v sobě měl to kouzlo vinařství, tenhle už je jen blbou českou komedií. Postavy Hádka a Langmajera jsou natolik protivné, že doufáte, že zemřou na otravu metanolem. To se bohužel nestane. Ničemu nepomůže Krampol, spíš naopak. Stupidní gangsterská zápletka jen ukazuje na vyprázdněnost českých motivů, a to, že Voříškové postava se k té Hádkově vrátí, je jen ukázkou toho, jak nesmyslné všechno. Z jakého důvodu, že s ním vlastně je? Aby pracovala do úmoru a on chlastal? No, maluje si tu budoucnost hezky. Každý se ale přece může změnit, že? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, bál, když jsem si včera zarezervoval lístky a pak mrknul sem na komentáře a hodnocení (obvykle je rozumné dělat to v opačném pořadí). Ale bál jsem se zbytečně. 2Bobule jsou bezesporu smutným a nepovedeným výsledkem komerčních snah "vytřískat na tomhle, dokud to pude". Trojku natočí, pokud se dvojka zaplatí, to je velice jednoduchá matematika. Pranýřovat 2Bobule však můžete v případě, že jste do propadliště dějin poslali také filmy jako Na vlastní nebezpečí, Vy nám taky, šéfe!, Poslední plavky či O život. Že Krampol se Švandovou přehrávají, a jenom se předvádí, o tom žádná. Že stá filmová role pana Lipského mohla být důstojnější a jeho postavu by měli přinejmenším na DVD zcela vystříhat, též není sporu. 2Bobule jsou filmem zčásti velmi trapným, a v kině se u nich můžete místy i stydět. Jenomže skladba měkoučkého hlásku Kryštofa Hádka, neoholená tvář Langmajera mladšího a letní sluníčko na vinicích spolu s přelety novomlýnského prostoru ještě pořád při vytváření letní české komedie fungují. Vzpomeňte na Troškovo Slunce, seno… o kterém sice všichni víme, že je to ptákovina, ve skutečnosti jsme na něm ale všichni (i starší ročníky) odkojeni a zase tak moc nás to neuráží. 2Bobule mohly, přes neblahý osud „dvojek“, být docela povedeným filmem, stačilo je začít odzátkovávat až napřesrok. Nestalo se, a tak si teď v klidu načněte lahvinku něčeho lepšího, a zítra pojďme z toho trpkého stolního patoku udělat dobrý svařák. I ten totiž může zachutnat. Pokud se pletu, tak včera všichni v sále byli idioti, a neměli se smát. ()

Reklama

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Na zakázku natočená zvrácenost, v níž chybí téměř vše, co dělalo první Bobule výjimečnými. Chybí poetika, příběh i osobitá režie. Zbyla jen marnost, křeč a Voříšková s Postráneckým, kteří se během subjektivních pěti hodin (nekecám, ten film je nekonečnej!) stávají záchranným kruhem ve stoce plné scenáristického slizu a nesvéprávných hereckých (mnohdy až ochotnických) výkonů. Ale ožíračka to musela být pěkná. To jo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevinně o víně po druhé, tentokrát více ztřeštěně. Všechno začíná honičkou, kdy Jirka prchá před svým skoro tchánem, který ho chce zabít, protože mu zneuctil dceru Marii. Tchán v podání Jiřího Krampola na něho pošle nájemného zabijáka Jiřího Korna. Jirka prchne na Moravu ke svému kamarádovi. Tam se za ním vypraví i zabiják. Bohužel se ubytuje u Miroslava Táborského, který mu místo kvalitního vína naservíruje strašný patok. Pak se na Moravu vypraví i rodiče Marie, kteří znají jen název vesnice, ovšem těch vesnic je několik. Takže objíždějí jednu po druhé, až nakonec dorazí do té pravé. Dočkáme se i svatby, kde se bude ochutnávat slámové víno. To bylo něco málo k nástinu děje. Pan Lipský se ve filmu objevuje jako duch, který vždycky Honzovi vyjeví nějakou životní pravdu. Pan Krampol se pěkně předvedl. Měl tu i jednu nechutnou scénu, při které celé kino vybuchlo smíchy, a to bylo, když se šílěně opil a ustlal si v pěstírně žížal a Jana Švandová ho šla hledat. Kachna od Citorenu přežije všechno, i průlet bilboardem. Není divu, protože původně bylo autíčko vyrobeno pro sedláky a nyní je sběratelskou kuriozitou, za kterou se každý s úsměvem otočí. Adámkovo vinařství vyrábí velmi kvalitní víno. Už jsem ho pila. Takže, vím o čem mluvím. Nechávám si ho vždycky pro zvláštní příležitosti. Odcházela jsem z kina s velmi příjemným pocitem. Říkala jsem si, že by klidně mohl vzniknout i třetí díl. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Producenti nyní už ságy o jihomoravských bobulích potřebovali ještě drobet vydělat, tak trochu naředili a upravili první nálev a vytvořili 2 Bobule (ta technologie je vlastně zcela přesně popsána přímo ve filmu, když se z bílého vína dělá červené). Film bez chuti a buketu pak natočili podle vypravování, pardon, vlastně scénáře, kterým ve škole normálně dávám 4 minus za závažné slohové nedostatky, nedůvěryhodnost dějových linií a malou nosnost děje. Tvůrcům 2 Bobulí to ale zjevně nevadilo. Inu, letní komedie... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy se Honza (Kryštof Hádek) s Jirkou (Lukáš Langmajer) vrací ze skladu s krytinami, kde opatřili tašky na střechu, podává Jirka (Lukáš Langmajer) Honzovi (Kryštof Hádek) jedno balení. Když však od skladu utíkají, odnášejí balení dvě. (Skarface)
  • V jedné ze scén přijede Jirkova (Lukás Langmajer) dívka v zeleném vozu Hyundai i30, interiérové záběry však pochází z Peugeotu 307. (Marrty3)

Reklama

Reklama