Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren měl zřejmě jako jediný to štěstí zahrát si po boku konkurenčních hvězdy akčního filmu té doby. Nejdříve si to rozdal v ringu se Slyem a po něm přišel na řadu Van Damme. Jen škoda, že zrovna ve filmu, který se mi moc nelíbil ani v době, kdy jsem kop z otočky považoval za největší projev hereckého umu a přál jsem si, aby Van Damme dostal Oscara. Asi to bylo tím, že je Univerzální voják docela ponurý a né zrovna velkolepý. Odnese to jen jeden autobus a pár domů. Prostě když si to začnou rozdávat dva nemrtví vojáci, tak se člověk moc mrtvol nedočká. Ani příběh, který trochu připomíná Terminátora (žena na útěku před ,,strojem"), se ve své podstatě omezuje jen na přemístění se z bodu A do bodu B. Ještě je škoda, že závěrečný souboj trochu vyšumí do ztracena. Za pochvalu stojí hudba a akční scény. Univerzální voják je přes všechny ty moje kecy příjemné akční béčko, které se nebojí brutálnějších scén. ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Vietnam a zase Vietnam. Zdá se, že významější války po II.SV. nebylo. A filmaři si zacházejí s příběhy jak se jim hodí. Univerzální voják a šílený seržant Scott. Navzájem se jim podaří se zabít. Je to možné, i jiné filmy to dokázaly. A nejen filmy, i realita. O 23 let později už univerzální vojáci pochodují po scéně a naviguje je scénář a režisér. Hrrr do příběhu, chlapci***(7.10.2010) ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V té době aby člověk pohledal dokonalý akční film a ještě k tomu obstojné sci-fi. Například u filmu Cyborg se to třeba nepovedlo a ani tomu nepomohla účast Van Damma. Proto byl Univerzální voják takový závan svěžího větru nového desetiletí. Škoda, že to šlo potom s celou sérií do zadku, ale pro ten daný okamžik v kině a neskrývaný hněv mezi Van Dammem a Lungrenem to prostě stálo za to. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu Van Dammea i Lundgrena a ackoliv to je porad becko, tak ukrutne zabavny. Jediny, co mi ve filmu chybelo, je vic hlasek, jinak si nemam moc na co stezovat. Triky jsou celkem slusny a je tu hodne krve, pribeh je sviznej, misty vtipnej a i pres par logickejch der docela v pohode (na becko). No a samotnej Van Damme hraje celkem solidne, protoze vlasne hraje neco mezi robotem a mrtvolou, takze musel omezit mimiku a to se mu povedlo. A Lundgren taky neni spatnej. Proste slusny akcni becko na ktery se vzdy rad kouknu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 92 si po úspěšném Dvojitém zásahu odskočil JCVD z Hongkongu do Států a stal se Universálním vojákem. Dnes již legendární podívaná, která dává logice notně na frak. Nicméně co se odpárat nedá, obsažený humor funguje stále na jedničku. Lundgren je neskutečně nahláškovaný "Jsem jedno ucho." V pidiroli na začátku filmu Michael Jai White. Pro WHS jsem tehdy okamžitě musel letět do videopůjčovny a tuhle novou Van Dammovku s Dolfem jsem musel prostě mít za každou cenu. Pokud byl Dvojitý zásah hit. Tohle v mých očích bylo tehdy ještě o něco výše. Dneska už samozřejmě dokáži vidět, jak moc Emmerich koukal vedle k panu Cameronovi a jak akční scény, kromě autobusové honičky a závěrečného fajtu stojí za starou bačkoru. Úvodní akce ve vodní elektrárně je těžce o ničem. Další díly Universálních vojáků už potom nestály nikdy za nic. 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Prvá verzia scenára bola nazvaná "Crystal Knights" ("Krištáľoví rytieri"). (m.a.t.o.)
  • Ačkoli hráli protivníky na život a na smrt, v průběhu natáčení si ze sebe Jean-Claude Van Damme (Luc Deveraux) a Dolph Lundgren (Andrew Scott) dělali každou chvíli srandu a stali se dobrými přáteli. (Nathaniell)
  • Jako režisér druhého štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong. Jeho bratr Andy Armstrong s ním pracoval jako kaskadér. V týmu byli i Billy D. Lucas a Peter Malota. (Rominator)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama