Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Z prapůvodního ( a zaručeně nejlepšího ) prvního dílu se dějová linka totálně překopala a ačkoliv i zde i v díle předchozím narážíme na starého známé páky Luc Deveraux ( Van Damme ) a Andrew Scott ( Lundgren ), nemají už pro tuto ,,sérii´´ takovou hodnotu. Scott je jen jeden z mnoha vojáků, Deveraux je přece jen alespoň kápo těch ,,špatnejch´´, i tak se ve filmu objevují jen zřídka. Je tu ale neméně úspěšný killer, Scott Adkins, který sice v mraky jiných svých bijácích předvádí daleko preciznější kousky, každopádně je zde hodně nařvanej a nekompromisní. Dějově jsem tápal až téměř do samého konce, nakonec jsem byl spokojenej. Čekal jsem daleko horší. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dějově to moc nedává smysl a vůbec jsem většinu času pocit, že sám scenárista netušil, jaké straně vlastně fandí a kdo by měl na konci tuhle partii uzavřít (nebo jasno měl, ale z filmu se to vytratilo). Hlavní nicméně je, že z technického hlediska je John Hyams o notný kus dál, než co předváděl minule a takové závěrečné inferno v bunkru, které se "tváří, že je na jeden záběr", bych hrozně rád viděl na velkém plátně. Rozhodně lepší, než předchozí dvě části, legendární jedničce se to samozřejmě ani nepřibližuje. Být ale pochopitelnější děj, mohl film klidně líznout hranici průměru. Takhle, v rámci sportovní facky za zmatenost, volím číslo o něco menší. Pocitově mi ale Universal Soldier: Day of Reckoning vůbec nevadí. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Hyams moc neví, co s první půlkou, která má neskutečně uspávací tempo, ale druhá půlka je v rámci restartu (nebo jak tenhle odklon brát) a subžánru prakticky čistá. Vynikající kamera, hodně slušné souboje a extrémně napruzený Adkins, řezající na hromadu všechno, co se mu postaví do cesty. Za mě říkám jo. Dno série je jinde. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ještě horší než jsem si vůbec myslel.Psychadelický žvást, který nemá s prvním a vlastně ani druhým a vlastně ani třetím dílem vůbec nic společné.Odporný parazitický vřed který akorát těží a saje z klasiky, na které jsem vyrůstal a která pro mě znamená hodně.Bastard s nulovým talentem John Hyams si hraje na kokoty Cronenberga a Lynche, míchá akční tupé céčko s imbecilním scénářem dohromady s ´´artovou´´ psychadelií a myslí si asi, že tvoří umění.Kdyby se tohodle projektu účastnilo pár kaskadérů a jmenovalo se to třeba Imbecil Soldiers: Day of Rectal Cocking, necekl bych ani slovo a samozřejmě bych se na to ani nikdy nedíval.To že nulový herec Adkins veme za vděk takové sračce chápu, ale že Lundgren s Van Dammem nechají vlastně plivat a znásilňovat jejich nejslavnější postavy tím ubohým bastardem je smutné a až zvrhle odporné.Jako oddaný fanoušek starých klasik na tenhle shit seru, bliju a chčiju.Zatracovaná dvojka je vlastně pořádný a klasický Van Dammův oldschool a o proti trojce a čtyrce vlastně skvělý a promakaný akčňák, který si na nic nehrál a bavil a hlavně pokračoval tam, kde první díl končil a ne že nula bez nápadů a talentu si prostě píše co chce, šuká s klasikou a co ne nejzvrhlejší, ti idioti mu v tom pomáhaj.1* nepokrytecky ocením až neuvěřitelně zajímavou kameru, hudbu a maximální brutalitu a skvělé fajty, bohužel v konceptu, jenž mi zvedá žaludek a protáčí panenky.10%. Na Verbala sem čekal :D ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem, kterým se to líbilo. Pro mě byla tohle hrozná kravina. Děj obludně kravský a jediné co mě odradilo od odpadu! byla skvělá bitva Adkinse proti Arlovskimu v obchodě. O tom jak dokázal pěstí rozbít bowlingovou kouli se mě bude ještě hodně dlouho zdát. Zhodnocení celé série: UV1: 65%, UV2: 20%, UV3: 35%, UV4: 15% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy John (Scott Adkins) přijíždí svým Fordem Explorer za mrtvým kamarádem, má ulomený znak na přední masce vozu. V následující scéně, kdy odjíždí, má znak v pořádku. (JohnSmith)
  • Filmovanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana, v okolí hlavného mesta Baton Rouge. (MikaelSVK)
  • Snímek je se stopáží 114 minut nejdelším filmem celé série. (JohnSmith)

Reklama

Reklama