Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Co bylo v první půlce zábavné, je v té druhé už ohrané. Pestré obsazení, sem tam hlášky, co uhodí hřebíček na hlavičku, ale celé je to zabalené v podprůměrné, k trapnostem se schylující, dějové taškařici. Co se týče Sandlera (nebo Dugana?), který mě Zohanem na dlouhou dobu otrávil, pobavilo mě jeho letošní Zkus mě rozesmát o mnoho více. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi příliš nesedlo. Dennis Dugan tentokrát kočíruje až příliš mnoho jindy a jinde velmi vtipných/dobrých herců a má pro ně napsaných velmi málo skutečně vtipných momentů. Většina partnerek pětice přátel je tak pro dění na plátně úplně zbytečná, nemají co hrát a leckdy se to samé dá říct i o srdci basketbalového týmu, který se po letech setkává na pohřbu milovaného trenéra. Tím ale příběh a jakákoliv zápletka končí. Režie je odbytá (přitom Dugan naposledy potěšil velmi dobrou taškařicí Zkus mě rozesmát), scénář je mizerný a prakticky žádný z herců nedostává příležitost svou postavu pořádně rozehrát. Jen se všichni od srdce smějí a přejí si, aby i to samé dělal v kině divák. Jenže tomu nepřijde zrovna dvakrát k popukání opakování scén, ve kterých někdo padá obličejem do výkalů nebo močí do bazénu. Nečekal jsem komediální veledílo, ale aspoň něco jo.. Tentokrát jen ** ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pro Sandlera a jedo dementní humor jsem měl vždycky slabost (lépe řečeno špetku pochopení), vždyť u Zohana jsem se válel smíchy, ale tam kde bojový kadeřník skóroval totalní absurdností, tam Machři cpou kecy o ztraceném mládí a síle ducha, aby se následně tlustá černoška usrala přec celou chatu. Fuck off, jeden z nejdebilnějších a nejtrapnějších a především nejnudnějších filmů od Sandlera a vůbec. ()

juta 

všechny recenze uživatele

To se tu zase dokázalo narvat spoustu skvělých herců a i díky nim jsem se příjemně bavil. Vše plyne takovým normálním tempem, parta kámošů se vydává strávit víkend v domě u jezera > klasika, ale přeci jen párkrát se tu objevily prvky bláznivé komedie, které nejvíce pobaví. No když se baví herci ve filmu, tak se většinou bavím i já. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na hodnocení ostatních, tak mám asi malé nároky, ale mě Machři bavili tak moc, že jim prostě musím dát plný počet. A proč? Kvůli té skvělé letní pohodové náladě, kterou na mě přenesli, i když léto už skončilo. Navíc to obsazení! Tohle je bez nadsázky komediální Expendables! Kde jinde můžete najít spolu herce jako Sandler, Hayek, James nebo Buscemi, který si (mimochodem) i na prostoru pár minut ukradne jedny z nejlepších hlášek, které ve filmu zazní! Já dostal to, co jsem chtěl - mnoho podařených hlášek (pro představu, na jednu slabší připadají asi dvě skvělé), krásné ženy (Salma, Maria) a hlavně jak jsem uvedl nahoře, naprosto pohodovou atmosféru. Bez nadsázky zřejmě komedie roku 2010 a vím určitě, že u jednoho zhlédnutí (alespoň u mě) rozhodně nezůstane! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy se zabodne šíp do nohy Robovi (Rob Schneider), je vidět na nártu konec černého hrotu. V dalším záběru, kdy zraněného nesou, je možné spatřit, jak šíp projel celým chodidlem a hrot je cca 5 cm pod podrážkou. (Mr.Hudson)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 162 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 271,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama