Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (537)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct. Pro mě momentálně největší překvapení a zábava na poli 20ti minutových seriálů. Ačkoli se dá Community považovat za sitcom, tak rozhodně nezapadá do jeho škatulky. Chybí studiový smích a celý seriál je točen spíše ve filmovém duchu. Největším tahounem Community jsou samotné postavy, jejichž spojení do jedné studijní skupiny tvoří snad nekonečné množství různorodých dialogů. Každá postava, lišící se věkem, vyznáním, či barvou pleti, má svůj silně typický charakter a z toho právě seriál těží. A jako bonus, častým prvkem je citování, nebo odkazování k filmům. A to je teprve pořádná zábava. ♥2x21♥ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Chtěl tomu snad osud, abych se ke Community dostal těsně před svým (ne)dobrovolným návratem do školní lavice a v Jeffovi se tak našel nejen díky jeho narcismu. Po konci nedostižných Friends se vyrojilo mnoho sitcomů, které si nastavily laťku vysoko (HIMYM, TBBT atd.), ale pak začaly upadat a některé skončily až v nedůstojných pozicích. U jiných je zase jedno, jestli vidím jednu epizodu nebo deset, za ty stokrát omleté fóry a jednoduché charaktery mi ten čas prostě nestojí. Community je tedy pro mě jako zjevení. Od začátku tam lítají hlášky, narážky, urážky, skáče se z žánru do žánru a zároveň to celé má vývoj. Co mě však těší asi úplně nejvíce je originalita. Tvůrci přichází s jedním nápadem za druhým a ono to všechno funguje a to jiskření mezi prakticky všemi postavami je naprosto úžasné. Nízká sledovanost ve Státech je mi záhadou. I já občas nemusím Troye nebo Shirley, ale celá skupina se jinak skvěle doplňuje, a právě její různorodé osazenstvo může (musí) přilákat široké spektrum diváků. Moje nejoblíbenější postavy jsou Jeff, Annie, señor Chang a děkan Pelton. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. série: 90%, 4. série: 80%, 5. série: 85%, 6. série: 75%. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je kvalita jednotlivých dílů velmi proměnlivá, neskutečně typologicky přesné herecké obsazení na to dává zapomenout. Po dlouhé době se tak můžeme těšit z opravdového hereckého koncertu lidí, kteří vědí jak načasovat vtip a - v případě geniálního Chase - jim k tomu mnohdy stačí jen výraz ve tváři. Množstvím vyšinutých a nedospělých jedinců bych Community přirovnal k filmům Wese Andersona (a takových děl není nikdy dost). // Čínský učitel španělštiny señor Chang a Chaseův xenofobní homofob jsou bez debat jedněmi z nejlepších charakterů amerického sitcomu za poslední desetiletí. // S postupujícím časem se z toho vytvořila naprosto svébytná POP POPkulturní parodie na všechno možné i nemožné. Nejlepší je, že každý díl je tématicky úplně jinde než předešlý a přesto se daří udržovat jakýs takýs vývoj postav. Až se divím, že to NBC nechává běžet tak dlouho, za ty xenofobní, sexistické a 9/11 zesměšňující narážky je musí mnozí nedovtipové pekelně klepat přes prsty. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom si mě získal až po nějakých dvou-třech úvodních dílech. Rozjezd je trochu pomalejší a teprve se tu formuje dynamika skupiny outcastů i pravidla, na jakých staví hodně specifický humor. Obecně je kvalita jednotlivých dílů mírně kolísavá. Některé jsou prostě jen fajn s pár dobrými vtipy, ale ty, které napodobují a parodují filmové žánry a celý díl se tak proměňuje do podoby jedné velké aluzivní citace, jsou prostě výplodem geniálního mozku. Goodfellas/Casino díl s kuřecími křidélky, buddy kriminálka v aprílovém dílu a hlavně válečný paintballový díl se závěrečnou citací hong-kongských mafiánských opusů - to jsou prostě nezapomenutelné záležitosti... Bohužel, jak to tak bývá, od konce druhé série začíná kvalita hodně upadat. ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • V úvodnom diely môžeme počuť ako Jeff (Joel McHale) hovorí, že Abed (Danny Pudi) namiesto soli podá celú polievku a Pierce (Chevy Chase) to ešte zdôrazní. Joel McHale uvádza reláciu s názvom The Soup (2004) pre televíznu stanicu E Channel. Narážka na túto reláciu zaznie aj v 9. epizóde 1. série s názvom "Debate 109", kde prof. Whitman (John Michael Higgins) hovorí: "Jeffrey, ako diskusný tréner vám ponúkam príležitosť stráviť večer pitím z pohára života namiesto uspokojovania svojich dolných partií pri sledovaní kanálu E!" (David_SVK)
  • Postava Abeda je založena na skutečné osobě jménem Abed Gheith. (Kulmon)
  • Chevy Chase, který ztvárnil 7x rozvedeného Pierce Hawthorna, byl ve skutečnosti potřetí ženatý. (7trpasliku)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama