Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Další z velkých vlakových loupeží, tentokrát provedená Velkým šéfem, mužem s tak velkým mozkem, že ho páteř stěží unese a naklání mu hlavu na stranu. :-) Gérard Oury věru natočil i lepší kousky, ale z těch bez Louise deFunés je Velký šéf minimálně druhý nejlepší. Jeho humor je někde mezi klasickou podvodnickou komedií á la Zlaté věže a infantilně bláznivými fórky Casina Royale. Pokud jste - tak jako já - podobně silné nadsázce nakloněni, pobavíte se. Ale film pro prime-time to tedy není. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Belmondo mal na svojom konte pár skutočne klasických a výborných komédií, ktoré stojí za to vidieť aj viackrát a myslím si, že "The Brain" tam rozhodne patrí. Pamätám si z filmu neskutočné množstvo scénok a hlášok... strašne sa mi páči scénka s mydlom, ale nestojí to len na tom. Film je dobrý ako komédia, má dostatočnú dávku akcie, nápadov a hlavne neustále pred nás hádže nové a nové momentky, na ktoré sa nedá zabudnúť. Mám ten film rád? Jednoznačne. Kedykoľvek ho môžem vidieť a pobavím sa. Hodnotenie: A ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Oury už natočil lepší komedie, ale pořád se kvalitativně jedná o parník převyšující ostatní komediální produkci, především tu francouzskou. Hodně se mi líbila povaha jednotlivých scén podle toho, kdo v ní zrovna vystupoval (Nivenova britská uměřenost, Wallachova "italská" expresivita a Belmondovo eskamotérství), jakož i jednotlivé konfrontace mezi hlavními postavami. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

V rámci objektivity musím konstatovat, že snímek je vzhledem k zubu času nejlépe použitelný jako vedlejší rozptylová činnost - k žehlení, společenským hrám i odvedení pozornosti při návštěvách příbuzenstva a podobných zážitkových kratochvil... a to ještě za předpokladu, že jej nevidíte prvně, můžete tak efektivně rozdělovat svou pozornost. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnáním s Velkým flámem, který je přeci jenom o stupínek víš. Každopádně Gérard Oury natočil nadprůměrnou komedie se spoustu nezapomenutelných scének a gagů. O hereckému obsazení se nemá cenu nějak více zmiňovat stačí říct jen Jean-Paul Belmondo, Bourvil, David Niven a Eli Wallach a každý už si udělá obrázek sám...... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo francúzskom hlavnom meste Paríž a v anglickom Londýne. (dyfur)
  • Film byl natáčen ve dvou jazycích (Francouštině a Angličtině), pokaždé ve stejném obsazení. (Musak)
  • Jeden ze čtyř policistů ve vagónu s penězi čte knihu „Tintinova dobrodružství: Případ Hluchavka“. (mar48)

Reklama

Reklama