Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Nach 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že v české kinematografii existují jak filmy vynikající, dobré, tak filmy průměrné, špatné a dokonce i nekoukatelné. Osobně bych pak ještě k této kategorii přiřadil speciální skupinu, filmy Troškovské. Zdeněk Troška je totiž dobrý režisér. Ví, co má natáčet, jak to natáčet a hezky se na to kouká. Jenže, je to strašně blbé. Nahaté a… sexuálně morbidní. Tím však neříkám, že je to špatné. Je to prostě jiné. Nezvyklé. Do kina bych na to určitě nešel, ale v televizi se na to rád podívám, pokud zrovna nedávají nic lepšího. Protože se občas i zasměji. Jestli se mě někteří z vás teď chtějí zeptat, co tedy považuji za strašné, odkáži vás na tvorbu Tomáše Magnuska nebo Vlado Štancela. Díky těmhle dvěma a celé řadě jiných si mohu být jist, že Zdeněk Troška, ať přijde s čímkoli sebeblbějším, vždy to bude alespoň vypadat jako řemeslně zvládnutý film. A to už si samo o sobě nějakou tu hvězdičku zaslouží. 55% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Troška umí překvapit! Soudě dle stupidních trailerů, ještě horšího názvu a přiblblého popisu jsem filmu dal šanci, ani nevím proč. A nelituji. Doktor od Jezera hrochů je slušné překvapení. Jednoduchý příběh o tom, jak ťulpas ke štěstí přišel s ne přílíž výraznými hereckými projevy překvapivě funguje. Ač se nejedná o typickou Troškovu "crazy comedy", u Doktora máte pořád lehký úsměv na tváři a štěstí v podobě Alžběty Stankové dokáže pozvednout snímek o třídu výš. Nenudí, nenadchne, neurazí... Doktor od Jezera hrochů je fajn. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli mi to přijde více tragické či komické. Už jen ta situace kdy si pan doktor uřízne kus p**ele mě dostala do úzkých zda je vůbec dobrý nápad dávat tak vysoké hodnocení... Ale křivdila bych snaze Jiřího Langmajera,Terezy Bebarové a Evy Holubové. Ani ty komedie Zdenka Trošky už nejsou co bývaly :-( hold Slunce seno spolu s pohádkami Z pekla štěstí jsou jeho vrcholnými díly. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vypadá to spíše jako podle Rosamundy Pilcherové, než Švandrlíka. Troška už zřejmě nikdy nepřekročí stín hoštické trilogie a zůstane u kameňáků a červené knihovny. Občas jsem se uchechtl, avšak na jedno podívání zcela dostačující. Hvězdu za pěknou s/m scénu s následnou fotodokumentací a druhou za rašpli Holubovou, která se sice potácí někde mezi Škopkovou a macechou z Mrazíka, ale celkově je neodolatelně jedovatá, zmije jedna. Škoda, že při scéně holení nevsadil Troška na pořádné gore, mohla být ještě jedna hvězda navíc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Netrpím osobnými predsudkami voči režisérovi Zděňkovi Troškovi, ale po skúsenostiach s jeho doterajšou tvorbou pristupujem k jeho filmom opatrne. Nijaké veľké očakávania. Ako teda na mňa zapôsobila jeho africká misia s názvom "Doktor od jazera hrochov"? Opäť to nie je žiadna sláva, ale rozhodne je to lepšie ako tie jeho "Slunce, sená..." či "Kameňáky". Každopádne som však od toho očakával viacej tej Afriky. Snímok je volným prerozprávaním rovnomennej knihy českého spisovateľa a humoristu Miloslava Švandrlíka. ** ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Po příletu do Nairobi čekala na štáb dvanáctihodinová cesta do vesnice Ltibo, která leží stranou od turistických oblastí a nejbližší hotel je vzdálený více než hodinu cesty. (TheSlezy)
  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)

Reklama

Reklama