Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o časech, kdy jsme byli mladí, vším konvenčním pohrdali, chtěli pryč, tam, kde to je sice stejně zaprděný, ale jinak to voní. Film o zdání, že kdo nic neriskuje, nic nenajde. Film o schopnosti ještě vidět, že "takhle ne", dokud nejsme jako "oni" a pořád máme na krásnou vybranou. Krásnou s kapkou melancholie a deštěm nikdynekončící naděje. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy o bolestném hledání sama sebe na prahu dospělosti mě vždycky zaujmou, ať už se odehrávají v Kanadě (Dar od Boha), v Německu (Sluneční ulice) nebo v Čechách (Občanský průkaz). Asi to bude tím, že jsem se kdysi (no, vlastně docela nedávno) taky takhle těžce hledala a že i dneska u mě pocit, že jsem se už konečně našla, opravdu nepřevládá. Cemetery Junction navíc vévodí moc příjemný soundtrack a dva sympatičtí a pohlední hrdinové (toho třetího, tlustého a protivného radši vůbec nepočítám). ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kombinace normálního příběhu normálních lidí z anglického prdelákova s brutálním humorem dvojice Gervais/Merchant (kterého ale není ani zdaleka tolik, kolik bych čekal) mi sedla úplně přesně. V tom filmu asi nenajdete nic, co byste nevidělůi jinde, ale ani potom to není klišé. A momenty, kdy se Merchant s knírem pustí do plesové konverzace, nebo kdy Fiennes na plese oceňuje odcházejícího starého pojišťováka, stojí rozhodně za to. Pro mně lehce nadhodnocených pět hvězd s vírou, že tihle dva cynici vymyslí časem ještě něco lepšího. BTW, Felicity Jones je tady naprosto boží. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Gervais / Merchant na nostalgicko-romantický způsob. Je to trochu korektnější než klasická G/M produkce, ale zábava víceméně slušná. Ricky Gervais tu má relativně malou otcovskou roli, kterou zvládá špičkově a je, řekl bych, nejlíp zahranou postavou filmou. Ralph Fiennes je tu naopak dost nevyužitý. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

(It's Not War) Just The End of Love or The Start of True Love?! Že by klučičí odpověď na An Education? Ricky Gervais hodil své srdce před sebe, ale rozhodně ho nechytí každý, kdo se za ním vypraví. Každopádně ( jak se zdá ) se Ricky posunul správným směrem - na míle daleko od bublaniny zvané The Invention of Lying. Cemetery Junction JE příjemný film s neskutečně kouzelnou Felicity Jones. Jen můj solar leží pravděpodobně o trošku výš. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Takřka katastrofální výdělek v domovských anglických kinech vedl amerického distributora k tomu, že zrušil promítání v USA a vydal snímek rovnou na DVD. (ČSFD)
  • Ve filmu se objeví věta, kterou říkala matka režisérovi, když mu bylo 18 a chtěl se jet podívat do Francie. "Proč bys jezdil do Francie? I v Readingu jsou pořád místa, který jsi ještě neviděl!". Ricky Gervais ji použil ve filmu i jako hlavní motto. (don corleone)
  • Oba režiséři si ve snímku i zahráli. Gervais ztvárnil otce hlavního hrdiny, Merchant se objevil jako hubený, vysoký, osobitý pojištovací agent. (don corleone)

Reklama

Reklama