Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh organizuje obranu Severu. Cersei se pokouší vyrovnat rozdíly. Samwell zjistí zásadní informaci. Daenerys se vrací domů. (HBO Europe)

Recenze (69)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to dopadne, když nashromáždíte tolik dodatečných scén jednotlivých hlavních i vedlejších postav, že z toho poskládáte celou epizodu. Půlka z toho byla ale poměrně nudná a jejich vynechání by jedině prospělo. Cameo Eda Sheerena beru na rozdíl od většiny bez problému ale celá ta scéna s Lannisterovic vojáky postrádala sebemenší pointu. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravidelné konzultace s Georgem R. R. Martinem měly svůj smysl a představovaly spolehlivou prevenci proti scénáristickému tápání. Přesně v polovině šesté série se totiž Benioff s Weissem rozhodli převzít příběhové otěže seriálu do vlastních rukou a s Georgem R. R. Martinem ukončili spolupráci. Tím došlo ke zrození zcela odlišného Game of Thrones, které disponuje množstvím logických přehmatů či nezáživným přešlapováním na místě. Dragonstone zaujme působivou úvodní desetiminutovkou, během níž jsem si říkal, že se snad vrátil Martin zpět, ale postupem času se vše vrátí do starých kolejí a my sledujeme otravné mudrování Lady Mormont, nekonzistenci v podobě polidštěných lannisterských vojáků či dokonalou parodii knižního Eurona. Děj bohužel podle očekávání zamrzl v celém Westeros a za přínosné tak považuji pouze okénko do Citadely, které je navíc obohaceno o jednu značně sugestivní montáž. Hodnotím čtyřmi hvězdami a to zejména za konec předlouhého čekání na novou sérii. Příště již budu o poznání kritičtější. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod po více jak roce čekání, který naprosto vybuchne skvělou prvotní scénou. Díl sám o sobě nic nepřinese, ukáže několik zajímavých linek (Arya, Ohař, Sam, Jon...), ale jde jen o nástin do dalších epizod. Jsem spokojenej, nevím jestli jsem si mohl přát víc, co se seriálu jako takového týká. Odklon od knih už je obrovský, ale s tím nic neuděláme a musíme si show užít jak jen to jde. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úlohu badass prebrali ženy, muži hĺbavo rozmýšľajú a hrajú to na city. Poteší aj zručne natočená rutina v Citadele, kde sa najviac blysnú režisérske, kamerové a hlavne strihačské zručnosti tvorcov. Fanúšik zaslepene krochtá blahom, kritik v tom môže vidieť len kopu kecov postáv, čo a ako treba spraviť, na čo si dať pozor, atď. Som fanúšik. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S07E01 Štandardný úvod - nadviazanie na predošlú sezónu, zobrazenie všetkých dôležitých POV, bez zásadných dejových posunov či zvratov, no po tak dlhej odmlke zapôsobila Zima v týchto letných horúčavách naozaj osviežujúco. Páčila sa mi najmä plynulosť prechodov medzi linkami a scéna so Samom v citadele v štýle Guya Ritchieho. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (2)

  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)

Reklama

Reklama