Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (618)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, me to bavilo. Naprosto zapomente na Kingovu Vez, cetl jsem ji komplet a s ni to ma spolecnyho fakt minimum, ale jako beckovy akcni fantasy to funguje. Tvurci z knih vybrakovali ten naprosto totalni zaklad a ten jeste osekali, aby narvali pres ctyri tisice stran textu do 90 minut dlouhyho filmu a ve vysledku to je tak jednoduchej pribeh postavenej na zajimavy myslence, kde se vystridaj tak ctyri ruzny lokace, ale me to prekvapive stacilo. Tim, ze je vse nahusteny do 90 minut neni cas se zdrzovat nebo vykecavat, takze film krome povinnyho lehce nezazivnyho uvodu uhani svizne kupredu, triky jsou prekvapive hodne fajn (samozrejme na becko) a herci nenastvou. Kdyz se prenesete pres to, ze je pistolnik cernoch, tak neni Elba uplne spatnou volbou, McConaughey je vylozene libovej a Taylor v porovnani s jinejma detskejma hercema nesere. Akce je tu dost, zaverecne prestrelka je hodne cool, takze ja jsem vlastne spokojenej. Z pohledu vernosti k predloze to je samozrejme na odpad, z pohledu zabavnyho becka na jedno skouknuti vicemene bez vyhrad. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako pilot televízneho seriálu, ale bohužiaľ ním nie je. Alebo skôr ako jeho druhá časť, pričom v tej prvej bolo dostatočne osvetlené fungovanie fikčného sveta a predstavené hlavné postavy. Alebo ešte inak, prvá polovica v sebe skrývala potenciál na slušný rozbeh v polovici druhej, stal sa bohužiaľ pravý opak. Akoby došli financie a možno aj nápady. Najväčší klad? Vyzerá to podľa tohto torza Kingových riadkov, že knihy sú asi super. Snáď tento film nie je definitívnym klincom do rakvy snáh túto sériu preniesť niekedy ambicióznejšie buď na plátno alebo do televízie. A to som Arcela nedávno chválil za Zabijakov a dal mu plné hodnotenie za Kráľovskú aféru. Ustáť Hollywood, to chce pevnejšie nervy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VE STŘEDU VESMÍRU STOJÍ VĚŽ A CHRÁNÍ NÁS PŘED TEMNOTOU. ŘÍKÁ SE, ŽE ZBOŘIT JI DOKÁŽE MYSL DÍTĚTE…“ /// Kluk co vidí napříč světy, Pistolník a Muž v černém, který likviduje všechny, kteří ho následují… Asi jedinou chybou je, že jsem čekal něco dospělejšího. Srozumitelně podaná, vodsajpající temná fantasy, na kterou bohužel brzo zapomenu. Těší mě, že se ke Kingovi přistoupilo s úctou (i když samozřejmě nemá smysl srovnávat s knižní podobou). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knižní sérii od Stephena Kinga z let 1998 – 2004, neznám. 2.) Miluju jednohubky. 3.) Thx za titule „dragon-_-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,701,325Tržby Celosvetovo $111,757,995Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ďalší premárnený projekt. Kde obsadenie(Elba, McConaughey) na prvý pohľad upúta, len na druhú stranu tu nemá moc čo hrať, fakt nemá, klasické suché postavy bez zápalu. A to ešte úvodom vypadalo, že to ten mladý junák(Tom Taylor) v celku utiahne ale to by sa asi musel zodrať. Dejovo to je proste jednoduché ako z nejakého seriálového vatového fantasy. Veru podobných zlátanín bolo vypusených na strieborné plátno za posledných pár rokov hneď niekoľko a dopadli až veľmi nápodobné, či že zle nedobre. /videl v kine: 40%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Príbeh by aj ušiel, ale tie nezáživne postavy ma vôbec nebrali. McConaughey mizerný, Elba celkom v pohode, ostatný nula bodov. No hlavný problém vidím v režisérovi. Proste je to nezáživné natočené, slabá atmosféra, alebo napätie aj preto je sú tak postavy slabé a nezáživné. Občas to na lepšie svetlo vytiahne nejaká štýlová scéna kde sa strieľa, ale všetko podstatné sme videli už v trailery. Bieda a sklamanie, raz stačilo.40% - 2* ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu se objevují odkazy na další Kingovy knihy. Například když Jake (Tom Taylor) unikne pronásledovatelům, tak se zadívá na ženu venčící velkého bernardýna, což je odkaz na knihu „Cujo“ anebo když na jiné planetě Jake s pistolníkem (Idris Elba) procházejí kolem starého lunaparku jménem Pennywise, což je jméno klauna z knihy „To“. (Scaryman)
  • Jde již o 54. film, který byl natočen podle knižní předlohy od Stephena Kinga. (ČSFD)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama