Reklama

Reklama

Dokonalé repliky

  • USA Replicas (více)
Trailer 2

Neurovědec William Foster (Keanu Reeves) je už jen krok k tomu, aby přenesl lidské vědomí do počítače, když se mu náhle život zcela zhroutí. Jeho žena a děti tragicky zahynou při autonehodě. V zoufalé snaze přivést je znovu k životu, přemluví William svého kolegu (Thomas Middleditch), aby jejich těla tajně naklonovali a vytvořili dokonalé repliky. William ovšem záhy čelí Sophiině volbě – musí rozhodnout, kteří tři z jeho nejbližších budou žít dál. Všichni čtyři totiž naklonovaní být nemohou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (136)

Eterninox 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu výborné nápady mařené nepodařeným obsazením a prachmizerným zpracováním. Pak si ale někdo řekl, že děj spěje k příliš smutnému konci, a rozhodl se z posledního aktu udělat cosi jako konspirační thriller - ještě k tomu velice neúspěšně. Kdyby tohle režíroval třeba Christopher Nolan, mohlo to být jedno z nejlepších scifek posledních let, s pohlcujícím příběhem, nadčasovým posláním, emočně zničujícími zvraty, a oscarovými hereckými výkony. Realita k tomu však bohužel má hodně daleko. 45% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pozadie príbehu (práca pre veľkú kooperáciu s inými plánmi ako sme to na začiatku mysleli) a motivácia vedca, ktorý stratil všetko, sú jasné a bez prekvapenia. Čo sa týka základnej koncepcie, tak ten je „silnejší“ sci-fi s nemalým počtom morálnych a etických (a už v neposlednej rade technických) otázok. Samotný záver na jednej strane mi príde až príliš idealistickým a dokonalým, na druhej strane zainteresovanie „druhého ja“ nie úplne šikovne zvládnutým kúskom. Avšak celkovo mi vadí „ignorácia“ niektorých detailov. K. Reeves miestami dobrými, miestami až príliš „obecnými a plochými“ hereckými výkonmi. Aj keď to nevypadá na prvý pohľad, tak v tomto filme bolo viac. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je skvělá. Baví mě tyhle robo věci a otázka etiky. Jenže jakmile se věci pohnou o sedmnáct dnů, je to taková bláznivá akční jízda a já vlastně nevím, co si o Dokonalých replikách myslet. Koukatelné to rozhodně je, Keanu je boží snad v každé své roli a i ostatní herci jsou fajn. Jak říkám: kdyby tam pak nebyla ta honička, hodnotila bych to líp. Nebo kdyby tam nebylo to etické dilema, zda klonovat a koho. Takhle film zůstal napůl cesty. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

6.deň v inom šate. Reeves si odbehol z postavy Johna Wicka, aby nahral túto blbinu plnú nezmyslov a výmyslov. Výpovedná hodnota filmu je nulová, nápad je už prevarený a spracovanie je povedzme to slušne odfláknuté. Herci hrajú svoje úlohy nalinkovane a bez nálady. Tak peniaze dostanú tak či tak, tak prečo sa snažiť. No a výsledok je tento paškvil hodný jedného pozretia s okom zažmúrením a s hodnotením dvoch hviezd. ()

Mitisko 

všechny recenze uživatele

Replika se neoplatí ani upirátiť teda replikovať. Herecké výkony 0, technická stránka 0, scenár -100 a toto nezachrání ani myšlienka za 100 bodov. Velmi spackaný potenciál celej témy, ktorej sa film dotkol. Všetky scény sú tak pritiahnuté za vlasy, že to ani neni možné. Tento skost si zaslúži zapadnúť do zabudnutia a Keanu by si mal dať studenú sprchu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Ve 34. minutě visí u vchodových dveří ve Williamově (Keanu Reeves) domě reklamní plakát pařížského vydavatelství a tiskárny F. Champenoise od Alfonse Muchy. (Korsak)

Reklama

Reklama