Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 099)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║Tržby USA $213,515,506║Tržby Celosvetovo $855,013,954▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,854,453║ Tržby za predaj DVD v USA $25,780,388║ Ruben Fleischer je slabunký režisér, bez nápadu, proste rutinér a podľa toho vypadá aj tento film. Aj keď prekvapujúco komerčne veľmi úspešný, čo by som ale nečakal. Dejovo nič prevratné, klasický nástrel, rovnako tak zvraty, občas to pôsobí prispato, či ako na prechádzke, keď sa to občas utrhne tak je na čo pozerať, pokiaľ nie je príliš neprehľadná kamera, kvôli tej rozpínavej plastelíne. Herecky to ujde ale ako ten vychrtnutý zloduch Ind, tam vôbec nesedí, je skôr na smiech než že by z neho bol strach. Čistý priemer. /60%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S počiatku mi to prišlo na Marvel až moc vážne, pretože atmosféra miestami fakt nemala chybu, nebolo to až tak typicky detské a ten hororový nádych tam bol. Škoda, že sa to od polky muselo zmeniť na klasickú marvelovku, kde nakoniec aj tak bude nezáživne bojovať nudný záporák s jedničiek a nul a popritom sypať hlášky nech sa publikum zabaví. Trochu ma mrzí, že s toho vážneho tonu sa upustilo, pretože ten tomu sedel rozhodne viac. Inak je to slušný film, ktorý ponúkne tradičný zrod hrdinu, ktorý stojí hlavne na Tomovi Hardym. 70% - 3* ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Venom je fajnova komedie, o tom zadna, ale rozhodne to nefunguje jako origin jednoho z nejvetsich Spider-manovo protivniku. Celej film vypada desne skromne, akce tu je pomalu, navic v docela malym meritku, vetsinou Venom bojuje jen s tuctovejma vojakama/poskokama a na nejaky epicky jatka si taky nechte zajit chut. Sice se to snazi tvarit jakoze drsne a temne a tvurci se skutecne z PG-13 snazi vytezit maximum, takze sem tam tu nejaka krev vycakne a dojde i na nejaky probodavani a podobne, ale proste maj desne svazany ruce a navic to misty pripomina Spawna. Co se tyce hlavniho zaporaka, ten je ocekavane tragickej a i jejich zaverecna bitka neni nic svetobornyho. Film tak tahne docela svizny tempo a hlavne skvelej Hardy, kterej zvlada vsechny polohy od chudaka, kterymu by jste hodili drobny az po drsnaka. Ale nesmi clovek resit, ze by Venom mel bejt vlastne zaporna postava, i kdyz s tim vysvetlenim, proc je nakonec za kladase, se precejen da zit, v ramci moznosti to zas tak uplne dementne nevyzni. Doved bych si tohle predstavit jako fajnovej pilot k serialu s trochu vyssim rozpoctem a po extra dementnim Homecoming je to rozhodne krok spravnym smerem, ale vic nez slabsi 4* to neda. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No ... nevím. Film určitě nedoporučuji citlivějším jedincům. V nich může tento snímek vyvolat nezvratný pocit, že se do nich ten vesmírný sajrajt dostal a symbiozoval s jejich gumovým mozkem. Pak se s touto představou ztotožní a myslí si, že můžou pak bez okolků ubalit svým spolusedícím v kině, viz slečna (zjevně na propustku z klecového lůžka psychiatrické léčebny) se hnala ihned po prvním titulku, potmě, přes naše nohy, seřvala mě a pak mi s hysterickým řevem jednu vrazila. Konkrétně mě ten film nijak zvlášť neohromil. Příznivci nechutností si v tom to své najdou, nicméně já dám příště na svůj instinkt a nenechám se přemluvit. Jediné, co se mi tam opravdu zamlouvalo, byla honička na motorce v ulicích velkoměsta. Tom Hardy ovšem skvělý! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem rád, že se pletu. A už dlouho jsem se nepletl tak moc, jako když jsem rozhlašoval, že Tom Hardy se svým sveřepým výrazem jednoho typu nemůže v žádném případě být odpovídajícím Eddiem Brockem. Jenže on je v pozici ukecaného tvrdohlavce nejen dobrý, on je přímo výborný. V kombinaci s vděčně podaným druhým hlasem v hlavě, komickým potenciálem z toho plynoucích situací a nápaditých akčních scén je Venom překvapivě zábavnou lepenkou. Autory recenzí, které snažení stáje Sony kvalitativně posílaly někam do začátku století na úroveň tehdejších výbuchů Elektry nebo Punishera, bych povinně poslal vytáhnout zmiňovaná DVD a osvěžit paměť. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Písnička, která hraje v 6. minutě, je „No Problem“ od Pusha T. V 9. minutě hraje „Our Love“ od Gary Clark Jr. V 19. minutě hraje „Black Gold“ od Eagle Eye Williamsona. Ve 22. minutě hraje „So He Won't Break“ od The Black Keys. Na konci filmu hraje „Let's Go“ od Run The Jewels. (Duoscop)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama