Reklama

Reklama

Vtipný a energický portrét moderní rodiny – Nic a Jules (Annette Bening a Julianne Moore) jsou matky, které žijí v útulném bungalovu na okraji města se svými dospívajícími dětmi Joni a Laserem (Mia Wasikowska a Josh Hutcherson). Když se Joni chystá na vysokou školu, její mladší bratr ji požádá o velkou laskavost. Chce, aby mu Joni pomohla najít jejich biologického otce. Navzdory vlastním pochybám splní Joni bratrovo přání a naváže kontakt s „bio-tátou“ Paulem (Mark Ruffalo), pohodářským majitelem restaurace. Když do života této nevšední rodiny vstoupí Paul, začíná pro všechny nová kapitola, v níž jsou postupně definovány, přehodnoceny a pak znovu formulovány rodinné vztahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (603)

Aky 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý zejména námětem a scénářem, které v realizaci nepokazili ani režisér ani herci. Nápadité nahlédnutí do světa lesbického páru vychovávajícího dvě děti počaté ze spermobanky. Člověka zjímají už samotné reálie, a když se příjemně rozvíjí i samotný příběh protkávaný humorem i napjatými okamžiky, je to prostě lahoda. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak je někdy možná lepší nepokoušet se kontaktovat svého biologického otce. Film, který není dokonalý a má svoje mouchy, ale je tak zvláštně lidský, že ho prostě nejde zařadit do spektra toho, co v Americe většinou vzniká. Film, při kterém jsem se několikrát zasmála, ačkoliv vlastně komediální vůbec není. Film s výbornou Julianne Moore a pro mě ještě lepší Annette Bening. Film na hranici tří a čtyř hvězd, který si ale z mého úhlu pohledu minimálně za lidsky obyčejný závěr zaslouží zaokrouhlit tentokrát hodnocení nahoru. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Z černého koně letošní sezóny se vyklubal překvapivě nenápadný snímek, jehož největší atraktivnost tkví právě v tom, jak si ho kritika mateřsky přivlastnila. Na Lisu Cholodenko připadla tradiční akademická role "příjemný film s rodinnými hodnotami pro letošní nominace" a přestože jsem osudy postav prožíval s plným zaujetím, nepřináší Děcka nic, co bych neviděl jinde. Proto například zarazí nominace za scénář, který jako kdyby byl vystřižen z řadové zápletky Desperate Housewives a okořeněn adekvátně nadčasovým nádechem. To, co získávají pro celý film herci (všichni jedou naplno, ale obzvlášť Mark Ruffalo válí), ztrácí závěr, který sice vyloženě nezklame, ale pocit, že nic zásadního a dopointovaného nepřinesl, trochu zamrzí i rozčaruje. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl tento složitý (film o mezilidských vztazích, teda, alespoň dobrý film o mezilidských vztazích, nemůže být nikdy jednoduchý) snímek charakterizovat jedním slovem, bylo by to slovo "zvláštní". Tohle jedno slovíčko totiž celý tento snímek krásně vystihuje. ________ Na filmu se mi líbilo především to vykreslení postav. Ve vztahu lesbických matek, které tak skvěle ztvárnily Julianne a Annette, bylo krásně vidět, kdo si ve vztahu "obléká kalhoty" a kdo se spíše podřizuje. Ono celkově v tomto filmu jsou postavy napsány chytře a chovají se logicky, proto pro mě nebyl problém se s nimi ztotožnit či soucítit. Ale přiznejme si to, co by byly postavy bez skvělých herců? Taková Mia Wasikowska, například, ta má před sebou rozhodně velkou kariéru, alespoň v to doufám. Mark Ruffalo bude dle mého názoru na rok 2010 vzpomínat velice rád, protože dokázal, že má co nabídnout a je skvělým hercem (ano, mluvím i o filmu Shutter Island) no a Josh… ten se také snažil. V konečně důsledku musím The Kids Are All Right pochválit, ačkoliv to není bezchybný snímek. Nicméně vyplatí se podívat. 80 %. P. S. Nedá mi to a musím ještě pochválit myšlenku, která nám vlastně říká, že děcka jsou v pohodě, ale jak jsou na tom dospělí? ()

emma53 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak tohle já neberu. Nejdřív celý nažhavený hledají tátu a pak se na něj s klidem barona vykašlou. A to nemluvím o Julianne, která hrála jednu z matek. Kluk, kterého by se táta i rád ujmul, dcery taky a pak taková slátanina na konci, co to bylo??? A ještě k tomu vyfláknout se na Marka, to se přece nedělá a dooost mi to naštvalo. Herecky nemám vůbec žádných námitek, vyzněl ojediněle přirozeně, hudba super, nicméně víc jak trojku nedám. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Herečka Annette Bening získala za svoj výkon Zlatý glóbus. (ash99)
  • Jules (Julianne Moore) má na vnitřní straně zápěstí tetování "JLN", které je zkratkou slov Joni, Laser, Nic. (Linkyc)
  • Snímek byl natočen za pouhých 24 dní. (M.B)

Reklama

Reklama