Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (604)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu možná prvoplánově klišoidní a hrající až moc na city, ale na mě to fungovalo. Scénáristi možná zatopili Clooneyeho postavě až moc pod kotlem, ale dialogy jsou skvěle napsané a hlavně je to prvotřídně zahrané. George si toho plešouna zaslouží, protože těma svejma očima tady uhraje všechno a celkem slušně překvapil Matthew Lilard ve vedlejší roli, kterýho už jsem dlouho nikde neviděl. Největším překvapením je ale samozřejmě totálně neznámá Shailene Woodley, která je zde fakt vynikajcí a tu nominaci na Oscara by si taky zasloužila. Celkově mi to prostě celý sedlo do nálady, hlavně atmosférou. I když ta prvoplánová havajská hudba mě srala konstantně. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film určitě vyhraje Oscara. Jak to vím? Protože jsem se u toho příšerně nudila. Opět jsem se přesvědčila, že filmy s Georgem Clooneym rozhodně nejsou pro mě. Chcete návod jak natočit The Descendants? Vezměte hrstku těch nejméně sympatických lidí z Hollywoodu, přimíchejte k nim naprosto příšerné písničky, které, ač mohli navodit havajskou atmosféru, mě přivodili spíš chuť mrštit něčím do reproduktorů, aby už byli ticho a k tomu ještě přidejte příšerně depresivní zápletku a máte to. George Clooney, že tu předvádí výkon svého života? To snad nemůže nikdo myslet vážně, ano, z jeho postav byla tahle asi nejsympatičtější a nejvíc uvěřitelná, ale rozhodně bych ho za to nenominovala na Oscara, je plno lepších herců, kteří podávají lepší výkony a ti nejsou ani nominovaní. Naprosto bez váhání bych tomu dala 2*, kdyby ale nebylo té krásné Havajské krajiny, která mě teda totálně okouzlila, možná natolik, že tomu i přidám hvězdičku. Ale vskutku méně než průměrný film. Nominace na Oscary jsou ve všech směrech totálně mimo. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

S deťmi je to niekedy ťažké, o manželkách nehovoriac...G. Clooney má nos na dobré projekty. Cením si, že sa tvorcovia nevydali cestou žmýkania sĺz za každú cenu. Manželka ležiaca v kóme si o to doslova pýtala, no skôr ako súcit dostáva vyčítavé otázky a občas i jemne vynadané. Postava Clooneyho, ako podvedeného manžela je zaujímavá a spolu s tvorcami dosiahli toho, že divák má často tendenciu pýtať sa sám seba , či by reagoval rovnako. Film má dobré obsadenie aj v menších úlohách a napríklad kámoš Clooneyho dcéry, ktorý vyrazil na "výlet" s rodinou, ma vážne pobavil. Tesne pred tým ako mu v aute Clooney takmer jednu vrazil, som sa pýtal sám seba: "Ty dievča, kde sa dá nájsť taký mongol?"...Ale dbá o hygienu , takže super! 80%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash / Predloha: The Descendants - Kaui Hart Hemmings (Novela) | Produkcia: Jim Burke, Alexander Payne, Jim Taylor | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Ad Hominem Enterprises | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 177,243,185 $ || Príbehy zo života s knižnou predlohou sú najlepším základom pre funkčnú fimovú drámu. Okoreniť Clooneym, peknou dcérou, malebnou krajinou a úspech je garantovaný. Stačí sa pozrieť na pomer rozpočet/tržby... 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem chtěla svůj komentátorský absenc prolomit toliko připomínkou, že jak měl Payne šťastnou ruku s Giamattim v Bokovce, tak se mu to tady s Clooneym moc nepovidlo. Ale ono je toho mnohem víc. Třeba přebíjení nedejbůh sentimentu kdyby chladem a cynismem, ale otravnou nepřirozeností, vždyť tam se chová normálně snad jen ta manželka v kómatu. Zklamání, děti moje. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Alexander Payne si scénář z velké části napsal sám. Částečně se však inspiroval románem „The Descendants“ autorky Kaui Hart Hemmingsové. (Terva)
  • Natáčení začalo 15. března 2011 na Havaji. Většina filmu byla točena v Honolulu. (Terva)
  • National Board of Review udělila snímku celkem čtyři ceny. Ocenění v kategorii nejlepší herec si odnesl George Clooney, v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli zvítězila Shailene Woodley a Alexander Payne si odnesl cenu za nejlepší scénář. Snímek byl pak oceněn i jako nejlepší film. (Terva)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama