Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Sladká sentimentální břečka, za kterou by se Hanks měl stydět. Postava té mladé odvázané a kůl černošky je takový kýčopřešlap, že by vyčníval i z "buďsámsebou" osazenstva Muzikálu ze střední....Ale cílovka je ženská nad padesát, to zatím nejsem, tak dám aspoň dvě z nostalgie na dobu, kdy Hanks a Robertsová patřili mezi největší taháky. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Obyčejný romantický snímek, který ničím nepřekvapí, ale dokáže odreagovat, alespoň mě. Je pravda, že místy jsem se trochu nudila, ale zase na druhou stranu jsem se docela pobavila a to nejen jednou. Přišlo mi trošku divný, že se Tom Hanks tak rychle dokázal začlenit mezi o nejmíň 20 let mladší studenty, ale budiž, je to jen film. 3* ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Obyčejný film, kterému nepomůže ani fakt, že hlavní dvojici hraje Tom Hanks a Julia Roberts. K tomu, aby to byla zábava dokonce nepomůže ani větší zviditelňování na Netflixu potom, co Rami Malek (zde jedna z vedlejších postav) vyhrál Oscara za Bohemian Rhapsody. Bohužel nic zapamatovatelného se tady neodehrává. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nebudeme se tu asi hádat, když řeknu, že Tom Hanks je výborný herec. Má spoustu zkušeností, dělal se Stevenem Spielbergem i Robertem Zemeckisem. Člověk by si tak mohl automaticky odvodit, že se musel od těchto mistrů režie něco přiučit… Omyl. Moje krásná učitelka je senilní romantická komedie bez nápadu, s urputnou snahou zalíbit se mainstreamu mezi 40 a 60 roky a s tak hroznými dialogy, že i Julia Roberts občas vypadá, že vážně neví, co to říká. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by se z filmu kompletně vystřihl jakýkoliv náznak romantiky mezi Hanksem a Robertsovou, byl by to příjemný, hořko-sladký pohled na muže po padesátce, který přišel o svou božskou práci v supermarketu z důvodu, že nemá vysokou školu, což se v období finanční krize moc nehodí. Bohužel tu však ona romantika je, naštěstí však méně, než by se mohlo zdát. Hanks je natolik velký sypmaťák, aby film udržel ve snesitelných mezích a jen díky němu je celkem příjemnou podívanou. Roberstovou už bych ale na plátno nepouštěl, protože je čím dál tím více otravnější a málem to Hanksovi celý zkazila. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Celý film je natočený v Los Angeles - San Fernando Valley, Long Beach, Burbank, California State University. (odvedle)
  • Když byl scénář napsaný, jeden z prvních telefonátů, které Tom Hanks kvůli obsazení filmu uskutečnil, adresoval oscarové kolegyni Julii Roberts. Scenárista a režisér se s herečkou přátelí celá léta, ale podle Julie Roberts se jejich kamarádství upevnilo až při natáčení posledního filmu Soukromá válka pana Wilsona (2007). Julia Roberts byla právě v Římě na natáčení snímku Jíst, meditovat, milovat (2010), když nabídku na další spolupráci s Tomem Hanksem dostala. (Taninaca)
  • Tom Hanks se nedlouho po premiéře filmu během tankování u čerpací stanice v Pacific Palisades zeptal manželského páru, který potkal, jak se jim film Moje krásná učitelka líbil. Když dvojice vyjádřila, že se jim Hanksův snímek příliš nezamlouval, vytáhl herec 25 amerických dolarů, aby jim vynahradil jejich vstupenky do kina. (oje)

Reklama

Reklama