Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Film, natočený podle skutečné události, ani zdaleka nesplnil moje očekávání. Pravdivý příběh o surfařce, které žralok ukousne celou ruku, je sám o sobě skvělým námětem na zfilmovaní, ale tady se to očividně moc nepovedlo. Už jenom atrapa žraloka ve mně vyvolala spíše smích a to nemluvím o strašné spoustě klišé, která se táhla skoro celým filmem.Možná je na světě nějaká taková ideální rodinka, kde se manželé po dvaceti pěti letech stále milují jako za mlada, mají tři vzorné děti, ale já osobně žádnou takovou neznám. Ale abych film jen nehanil, líbila se mi hudba, to rozhodně a představitelka hlavní role Anna Sophia Robb podává myslím slušný výkon. A naprosto musím souhlasit s uživatelem Flipperem, že asi dvou minutový dokument po skončení filmu se mi líbil mnohem víc než celý samotný snímek, což je určitě obrovská škoda. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Citová ždímačka o tom, že s vírou, trpělivostí a vytrvalostí se dá zvládnout i téměř nemožné. Skoro po celý film jsem měla na krajíčku, ale to mi vůbec nevadilo, příběh byl dojemný a motivující zároveň. Surfařské scény mě už tolik nebraly, holt jsem opravdu antisportovec ve všech směrech.A u Carrie Underwoodové bylo znát,že se jedná o její první roli (příšerně přehrávala..) Ale AnnaSophia odvedla výbornou práci a skutečné Bethany držím palce :) ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Největším mínusem tohoto filmu je režisér Sean McNamara. Neuvěřitelně mi vadila cesta, kterou se režisér rozhodl vydat, mrzelo mě, že zrovna zvolil tu cestu typu klasických amerických teen filmů. Nebylo to vyloženě špatné a jisté cílové skupině se film určitě bude líbit, jenže tento silný a velmi inspirativní životní příběh měl navíc. Ten všude přítomný patos mi nevadil, ale ke konci už ho bylo vážně moc a hlavně to celé vyznělo strašně lacině. Některé pasáže nevyužité, například s pasáží v Thajsku se dalo udělat mnohem více. Nejlepší část filmu je jednoznačně závěrečná montáž videí a rozhovorů se skutečnou Behtany Hamilton, tato montáž na mě zapůsobila mnohem více než celý film. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Snad jen Malina Berchová se možná skutečné události v chování lehce vyhnula, aby mohla v těch pár krátkých scénách hrát bezcitnější filmovou soupeřku Hamiltonové, ale kdo ví. Film nejvíce ocení hlavně diváci, kteří si bez určitého sportu nedokážou představit svůj život. Záběry ve vodě jsou opravdu skvělé, ale mnohem větší zážitek zanechá samotné vypořádání Bethany se vzniklou situací. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

„Život je podobný jako surfování. Když se ocitnete v zóně dopadu, musíte hned zase vstát, protože nikdy nevíte, co vám přinese další vlna. A když máte víru, je možné všechno, úplně cokoli.“ - Bethany Hamilton. Houževnatost téhle malé a celkem křehké dívenky mě zatlačila do křesla. Tady se snad dá jen smeknout klobouk. Filmové zpracování skutečného příběhu sice má své mouchy, dobře o nich vím, přesto hodnotím vysoko. Je dobré to nevzdat a prát se dál, ať se člověku přihodí v životě cokoli.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • AnnaSophia Robb nosila při natáčení na levé paži zelený rukáv, který byl posléze digitálně odstraněn. (hellstruck)
  • Šest týdnů před natáčením AnnaSophia Robb tvrdě trénovala surfing pod dohledem profesionálky Bethanny Hamilton. Trénovat musel také Denis Quaid, zatímco Helen Hunt už byla amatérská surfařka. (Kacitr)
  • Film se natáčel v roce 2010 na Havaji a na Tahiti. (Fjera)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama