Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (449)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"Je divné se na Ameriku dívat zvenku. Prostě sedět kousek od ní a dívat se dovnitř." Edwards nám posiela fascinujúcu pohľadnicu zo sveta, ktorý si príroda pomocou obrovských ctulhuovských octopoidov berie späť. Monsters je pre mainstreamového diváka len ťažko stráviteľná, iná road movie v kabátiku depresívneho sci-fi thrilleru, ktorá medzi riadkami a prostredníctvom postavy fotografa (Scoot McNairy je pre mňa vychádzajúca hviezda, ktorú budem pozorne sledovať) ukazuje spoločnosť, odsúdenú na zánik, a ľudí, ktorí len čakajú vo fronte na smrť. Práca s kamerou je jednoduchá a pritom famózna - krása otvorenej krajiny, odrazy vo vode a neskutočne živé farby. Záver je prosto nádhera. Prekvapenie a možno aj film roka, ktorý pracuje so žánrom v indie formáte vzpierajúcom sa bežnému laickému divákovi a ohuruje "post-rapokalyptickou" campovou estetizáciou starých monster snímkov s priliehavým kabátikom a nánosom prachu. Dalo by sa o tom písať oveľa viac, ale nebudem to zbytočne predlžovať. Facka milovníkom tradičných AAA blockbusterov. 100% P.S.: Nová Godzilla je v dobrých rukách. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bravo. Edwards si bere lepší věci ze snímků jako je Mlha, District 9 a libovolného romantického survival thrilleru (tady mě fakt nic nenapadá), a zručně smíchává všechny důležité ingredience do chutného pokrmu, jehož sladká pachuť zústává na patře úst ještě několik hodin po skončení titulků. Filmu se daří fungovat v několika sférách: je to svižná romanťárna, působivé sci-fi i napínavé drama. Každý si vezme, co má rád, nikdo neodejde zklamaný. Respekt patří tvůrcům zejména za výjimečné zpracování - realizace vysněného projektu snad ani nemohla dopadnout lépe. Z nezávislého sci-fíčka číší profesionalita, vášeň k žánru a ještě mnohem, mnohem více. Dva lidé, každý se svými osobními hlubokými šrámy na duši, odkázáni sami na sebe a putující nebezpečnou krajinou domů... Bonusovou hvězdičku přidávám za nezapomenutelný konec. P.S. Ty obrázky z "infekční zóny" jsou prostě úžasné. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní záležitost ! Tak teď už vím jak se Emzáci dostali na zem. S ,,dvojkou'' Monsters - temný kontinent to opravdu prakticky nijak nesouvisí, snad jen originalitou námětu a tou mimozemskou náplavou. Tohle mi ale sedlo mnohem víc. Já rád roadmovie a tahle vedla z Mexika do USA. Oba hlavní hrdinové byli sympaťáci a nakrátko ostříhaná Whitney Able v kraťáskách byla dost sexy. Jak je opět vidět, ke slušnému scifi filmu netřeba nějaký šílený rozpočet a množství digitálních triků. A vlastně ani moc herců :-). Snad jen ti Emzáci nemuseli vypadat jako chobotnice, ve dvojce to byla mnohem zajímavější zviřátka. Gareth Edwards je šikovnej chlap o tom žádná a tohle se mu povedlo. Je to totiž parádně civilní. Jako kdyby jste byli na dovče třeba v Chorvatsku a něco se tam stalo a vy se samo sebou snažíte dostat domů. Jenže vše už má v rukách armáda a každej lístek na poslední loď či letadlo stojí nekřesťanské prachy... Tak hledáte alternativní cestu i za cenu, že to nemusí být úplně bezpečné... Moc se mi to líbilo! Dávám za 4 choroše. * * * * ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Na příběh stačí tři věty: Mezi Mexikem a USA se na velikém území rozmohla nebezpečná forma mimozemského života. Mladý muž jede nedaleko od tohoto území vyzvednout dceru svého šéfa. Vlivem okolností jsou oba nuceni cestovat zamořeným územím. Akční monster scífko? Monsters jsou ve skutečnosti latentní romancí, která je decentně započatá na samém začátku, decentní zůstává po celou svou stopáž a v závěru se dočká rovněž decentního a překrásně elegantního upgradu. Oni jsou ti dva mírně statické a neoriginální figurky, ale jsou také bez problému uvěřitelní. Poněkud nedoceněný film doplatil v hodnoceních diváků možná na to, že se nestal další Válkou světů, Dnem nezávislosti či jinou trikovou megalománií o mimozemské invazi, ovšem tady pozor - tahle věc, která stála jen několik tisíc dolarů, má chvílemi přesvědčivější vizuál, než někteří jeho mnohonásobně dražší vrstevníci (a že těch triků a různých postapokalyptických panorámat není zase až tak málo). Nádhera. Edwards pojal celý nesložitý příběh formou jakési pseudodokumentární road movie, přičemž až na několik (strategicky zcela ignorovaných) logických nedostatků úspěšně buduje dojem, že by to takhle nějak vážně mohlo vypadat. Sugesce šlape na sto procent, v patřičných momentech pomáhá atmosférická hudba, monstra jsou působivá a v několika scénách film zdařile reflektuje odvěkou potřebu lidstva vytřískat cokoliv z čehokoliv. Těšily mě i různé detaily, třeba všude rozeseté cedule a plány s infikovanou zónou, reportáže v televizi a drobné komentáře civilistů, které skutečně znějí jako drobné komentáře civilistů a ne jako repliky bezvýznamných komparzistů. Pokud bych měl vybrat přívlastek nejlépe vystihující tenhle film, bylo by to vedle slov "sympatický" a "osobitý" zejména slovo "zajímavý". Gareth Edwards, který je podepsaný pod režií, scénářem, kamerou a vizuálními efekty, má obrovský potenciál. Snad neshoří v monstrózních Hollywoodských stodolách, kterým hodil lákavou vizitku. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

I don´t want to go home... Největším problémem filmu je špatně postavená reklamní kampaň; trailery, slibující akční film, i samotný název, lživě vábící na epickou podívanou. Ve skutečnosti se jedná o pomalou road movie, ve které jde především o osudy dvou cizinců a jejich vzájemné poznávání na cestě karanténním územím. Se samotnými monstry je divák v průběhu filmu konfrontován pouze třikrát. Přiznám se, že ´sem sám čekal akční béčko plné krvežíznivých mimozemšťanů a hektolitrů digitální krve, ale ve výsledku ´sem dostal mnohem víc. Monsters totiž oplývají Edwrdsovým nadšením, pílí a formálním pojetím, ohromují nádhernými scenériemi, trikovou složkou, strachem z neviděného (zatěžko říct, jestli to byl původní záměr) a příjemným jiskřením mezi oběma hrdiny. Atraktivní a funkční. Dokonalý příklad toho, jak málo stačí k natočení malého velkého filmu. Navíc v sobě nenese žádný politický podtext a nesnaží se nijak moralizovat, jak je toho u filmů s touto tématikou zvykem. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme. (Abiosis)
  • Film byl natáčen na skutečných lokacích, často navíc bez předchozího povolení. Natáčelo se bez komparzu. (HellFire)
  • Rozpočet filmu činil 15 000 dolarů, v kinech přitom utržil více jak 700 000 dolarů. (HellFire)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama