Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (1 885)

plakát

Sting (2024) 

Francouzský vrstevník s názvem Vermines tedy arachnofobikům zmasíroval dušičku mnohem důkladněji. Sting má boží úvod, jemuž nechybí vtipný nadhled, líbivý vizuál, dobří herci a příslib hravých pavoučích orgií, jenže pak mu v první zatáčce ujedou nohy a stane se z něj levoboček rodinného dramatu s nedomrlým hororem. Poslední třetina je sice nakopnuta zdánlivě odvážným krokem, ten je ale brzy znegován a zbývá už jen nudné finále, kterému nechybí ani ten nejprofláklejší poslední záběr před závěrečnými titulky. Přitom je to škoda, protože v jinak dost krátkém filmu bylo načrtnuto hned několik motivů, s nimiž se dalo vyřádit. Takhle by bylo lepší, kdyby ho někdo osekal o dalších dvacet minut.

plakát

Lítá v tom (2023) 

Dianiška v tom vážně lítá, protože krásně doložil, že i řadový český romcom může být ucházející zábavou, pokud ho nenatočíš jako retardovaná opice! Svarinská s Hádkem mají chemii i dobré dialogy, Medvecká jim sidekickuje tak solidně, až občas dělá sidekicky spíše z nich a hravá forma se spoustou vizuálních blbůstek udržuje diváka ve střehu. Dokonce se sem tam povede i vtip! Závěr je milý a divák si uvědomí, že se při sledování ani jednou nemusel cítit vyloženě trapně. Jistě, pořád je to neobjevná a velkoryse předvídatelná řadovka, avšak vzácně snesitelná, ba až příjemná - a stačilo k tomu vlastně docela málo.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Když polodementní blockbuster začne žrát steroidy, sjíždět lajny koksu a sem tam k tomu přihodí čtvereček pod jazyk, vyleze z toho Nové impérium. Svítící japonská ještěrka s citlivým megaopičákem tentokrát doběhnou do finále, jež objevuje nový level pojmů "digitální bordel" a jsou dost zábavní, jelikož se bez přestání něco děje - a tím myslím opravdu bez přestání. Od začátku do konce jsou na diváka vrhány nové příšery, postavy, místa a situace, mezi něž patří mj. dentální práce na stometrové opici nebo krájení egyptských pyramid. Příběhem se nikdo moc nezabýval a naštěstí se nikdo nepokoušel ani o aktuálně tolik populární tříhodinovou stopáž, takže příběh outsiderského děvčátka rozjetý vlak nebrzdí a občasné vysvětlování dění na plátně si vesměs vystačí s několika větami. No, vysvětlování... příběh je nepřekvapivě monumentálně debilní, nedává prakticky žádný smysl a koneckonců i pohyby a dopady obřích monster vůbec nekorespondují s jejich velikostí - což je fuk, film si je toho dobře vědom. Triky jsou tak nějak adekvátní; spíš než ony zaujme atraktivní práce s barevnou paletou. Vyšší hodnocení ze sebe ale nevyškrábu - na to by tenhle crossover potřeboval nápaditější režii, větší odvahu a taky méně přítomnosti vedlejší vtipné postavy, která není VŮBEC vtipná.

Poslední hodnocení (5 264)

Sting (2024)

27.05.2024

Mikýřova úžasná pouť internetem (2020) (pořad)

27.05.2024

Lítá v tom (2023)

27.05.2024

Boar (2017)

26.05.2024

Mystery, Aljaška (1999)

25.05.2024

Palm Springs (2020)

22.05.2024

Svatá (2024) (TV film)

21.05.2024

Zlo si umí počkat (2023)

21.05.2024

Šlehačková revoluce (1927)

21.05.2024

Reklama

Poslední deníček (9)

-

Menší hudební intermezzo. Kdysi jsem miloval Muse. Hodně. Desky jako Origin of Symmetry a Absolution byly boží, živáky typu Hullabaloo či HAARP jakbysmet. Pak se ale něco podělalo. Zaryté fanynky se drbou rozpačitě na kebuli a opatrně brblají něco o vývoji, faktem ovšem je, že jde o vývoj volným pádem přímo do žumpy. Resistance měla být varováním. Nebyla. Aktuálně Muse vydali desku The 2nd Law, jejíž existenci může omluvit snad jen fakt, že Bellamymu už ty jeho vesmírný žalozpěvy definitivně vlezly na mozek. Co to sakra je? Po druhém poslechu jsem na jakoukoliv snahu o obhajobu rezignoval a připustil, že jde v kontextu s očekáváním patrně o nejhorší desku všech dob. Když došlo na skladbu s výmluvným názvem "Save Me", říkal jsem si, že by mě někdo mohl zachránit před realitou a namluvit mi, že skuteční Muse někdy v roce 2008 zhebli při autonehodě. Tak či onak, pokud si tuhle bezradnou trendy příšernost pořídíte, netvrďte mi, že jsem vás nevaroval.

-