Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (162)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

CGI je fakt fenomenálne, nové monštrá sú pekne nadizajnované, ružová Godzilla je krásna, ľudia i príbeh sú mi ukradnuté, ale nesleduje to vôbec základnú dialektiku kaiju. Je tu pramálo rozbíjania miest, strašne veľa scén v hollow earth až stráca tajomný opar, prekvapivo málo Godzilly, no najmä dve veci: 1. systematicky sa nebuduje hrdinstvo Godzilly ako ochrancu sveta (to išlo fantasticky Edwardsovi) a nadchádzajúcej hrozby pre svet (zlý opičák fakt nie je adekvátna hrozba, v tom bola famózna Mechagodzilla v predošlom filme), 2. kamera nepracuje s monštróznosťou titanov a to aj pre prebytok scén v zemskom jadre, na ktorých vyzerá Kong ako obyčajná gorila. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Poslední příspěvek do Monsterversa je nepřekvapivě opět parádní slátanina, kdy námět zřejmě opět vymyslela ratolest některého z producentů a režisér Adam Wingard si povzdechl, načež se podíval na šek a zpět na scénář s nadějí, že díky komerčnímu úspěchu snad dostane lepší nabídku. Jednou. Nuže vydal se točit a musím říct, že si vlastně zaslouží pochvalu, protože z toho mála opět vykřesal v pohodě ukoukatelnou věc. Současné americko-čínské pojetí Godzilly (a Konga) je přinejmenším dehonestující. Zatímco amíci z Godzilly udělali památkyníčícího dobráka, Japonci se drží monster varianty a je to za mě dobře. Godzilla by se dala uchopit jako lovecraftovský horor (když se k tomu Cthulhu nikdo pořád nemá) či survival katastrofický film, místo toho je jen přitroublá řežba. Lidé zůstávají jako nutné narativní zlo a CGI je sice ok, ale je ho tolik, že živý herci jsou až nepatřičným elementem. Edwardsova Godzilla měla k dokonalosti daleko, ale byla aspoň originální. Největším kladem tohoto je pouze ještě větší docenění Minus One. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kong v Duté Zemi objevuje civilizaci, kterou terorizuje obří monstrum. A protože na něj sám nemá, musí spojit síly s Godzillou. No a celou dobu se to všechno strašlivě řeže. Nový příspěvek do Monsterverse je totální pitomost, jenže režisér Adam Wingard ji zaplnil spoustou fajn bitek, hezky barevným světem a zbytečně se s ničím nezdržoval. Ty dvě hodiny jsou fajn hlasitý akční výplach. Nic víc. Ale v nic víc snad ani nikdo nedoufal. ()

upson 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o druhý díl Konga. Na prvním místě zmiňovaná Godzilla zde slouží jako katalyzátor příběhu a vůbec to nevadí. Na druhou stranu si myslím, že kdyby na to byl Kong sám a měl scény jenom pro sebe, mělo by to pro příběh daleko větší význam. Kongova vyléčená ruka, rekonvalescence a pomoc od vlastního druhu by dávala příběhu větší smysl a bylo by to na červené hodnocení, protože katalyzátorem příběhu by byl děj, nikoliv titán Godzilla. Chápu však, že na papíře to dávalo smysl a obě monstra dohromady jsou pro studio jistota zisku. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám předchozí díly líbily, líbit se vám s největší pravděpodobností bude i tento. Ve mě však zvolený styl a full action mode vzbuzuje určitou nevoli. Je to celé extrémně šílené, akční, tvůrci chrlí jednu bláznivou scénu za druhou, a rozhodně to má tempo a nedovolí vám se nudit. Jak Edwardsova Godzilla, tak Doughertyho King of Monsters však v sobě měli alespoň záblesk realistické osudovosti. Mytologie kolem titánů se v rámci možností držela při zemi a měla pevné kořeny. Nové impérium nám servíruje neobjevené civilizace, mýtické bitvy a proroctví kterým chybí pevná půda pod nohama. I přestože už Godzilla nepůsobí jako zvíře na které si můžete sáhnout, ale spíše jako marvelovský hrdina z komiksů, pořád vás dokáže slušně zabavit. K tomu přidejte o něco lépe zapamatovatelné lidské postavy, hromadu akce, a také spoustu nových příšer, a máte přesně ten šílený akční výplach který chcete v pátek večer s kamarády vidět. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo od mezi červencem a listopadem 2022, a to převážně v australském státě Queensland (např. město Gold Coast). Po snímcích Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021) je toto již třetí díl v sérii MonsterVerse, který se v Austrálii filmoval – produkce pomohla vytvořit více než tisíc pracovních míst a podpořit ekonomický rozvoj země. (fiLLthe3DD)
  • Původně byl zvažován název „Son of Kong“ – studio Legendary totiž vlastnilo práva na postavu Godzilly pouze do roku 2020, přičemž nebylo jisté, zdali jim je společnost Toho prodlouží. Zajímavostí také je, že stejný název nesl už jeden film z roku 1933. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama