Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (237)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre Kristove rany .. toto je čo za ohavnosť? Tu niekto zjavne nepochopil, že iba vizuálne orgie ani z ďaleka nie sú žiadnou zárukou úspechu. Solídna, gýčovitá zábava bez štipky snahy o popud emócií. Proste nová doba a presne tak, ako napísala "kleopatra" s malým K: "Monstra a haluze. Spolkni to rád a moc nepřemýšlej." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Roztomile zvrhlá šílenost, které odpustíte většinu neduhů, třeba jako to, že to celé nedává smysl. Skull Island je svým nápaditým vizuálem a originální retro atmoškou sice zdaleka nepřekonán, ale Godzilla x Kong se bere ještě mnohem méně vážně než předešlé filmy z godzillího multiversu, takže vše špatné odpuštěno. Jako absolutní no-brainer je to bez problémů koukatelné. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný blockbuster. Prvé dve tretiny vynikajúce, potom sa preklopí do bordelu. Najviac potešili dlhé scény bez slov a hromada atrakcií. Výborná zábava a škoda, že sa vo finále tak uletelo. Mohol to byť monster ekvivalent Rýchlo a zbesilo. To znamená: úplne blbé a maximálne zábavné. Takto je to iba úplne blbé a veľmi dlho maximálne zábavné...a na konci otravné . Ale stále najlepší dil série. 7/10 ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší ptákovina než jednička. Nechápu, jak mohli takto zmrvit klasický dobrodružný film s tajemnem a udělat z toho komiksovou slátaninu, kterou nezachrání ani efekty. Myšlenka s dutou Zemí je ten největší úlet. U takové hovadiny nefongoval ani vypnutý mozek a celý film jsem se nudil. To už raději prvního černobílého loutkového King Konga z třicátých let, ten měl své kouzlo. Z dnešní doby se mi nejvíce líbí Kong: ostrov lebek a pak Jacksonův. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já teda doufám, že při závěrečné destrukci v Riu pod dohledem sochy Krista Spasitele nebyl nikdo zraněn, nedej bože nepřišel o život… Příběh šel znovu mimo mě, závěrečná třetina je prakticky ne(do)koukatelná. Dvě slavná filmová monstra s bohatou historií: Kong je kdesi pod zemským povrchem, aby zjistil, že je tam ještě jakási podzemní říše, Godzilla se nahoře pere s jinými titány, demoluje přitom celé čtvrti a hlavu skládá v Římském koloseu. Za čas si dají zase přes držku, aby děj vyplňovalo i několik nudných lidských postav, přičemž nejznámější z nich, Rebecca Hall, má hrozný melír i sestřih. Jakékoliv serióznosti se na míle vzdalujeme, prakticky jen čekáme na akci a další a další atrakce, které sice nedávají smysl, ale diváky evidentně (však mrkněte na tržby) solidně oblbnuly. V Godzille z roku 2014 nebyly postavy jen do počtu a jelo se na vážnou notu, i o tři roky mladší Kong mě potěšil. Další kousky jsou jen ryzí výplachy a prázdné blockbustery. Bez vyloženě fanouškovských momentů, jeden teda potěší členy České stomatologické komory. Tři hvězdy už nedám. Jen opakující se hezké obrázky, víc nic. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • Godzilla strávil na obrazovce přibližně osm minut. V rámci kino filmů ze série MonsterVerse se tak ikonickému ještěrovi právě zde dostává nejméně prostoru (pomineme-li Kongovu sólovku z roku 2017, v níž nebyl vůbec). V jedničce (2014) strávil na plátně deset minut, ve dvojce (2019) o minutu déle a v předchozím crossoveru s Kongem taktéž okolo jedenácti minut. Nejméně času však Godzilla dostal v 1. sérii (2023) seriálu Monarch: Odkaz monster (od r. 2023), tam to byly čtyři minuty. (fiLLthe3DD)
  • Adam Wingard chtěl, aby postava Trappera (Dan Stevens) měla výrazný akční styl osmdesátých let. Jako předobraz sloužila postava Chucklese ze série G.I. Joe (od r. 1985). (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama