Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (984)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

SLJ se honí po ostrově s Kongem v bitvě na život a na smrt o to, kdo je větší vopice. Nebudu lhát, když kamera prolínala tváře nasranýho Džeksna a nasranýho Konga, chvilku jsem nevěděla kterej je kterej a začla se smát jak měl Darwin nakonec pravdu. Z hrdinů jsem fandila dvěma vojákům, oba chcípli a z toho jeden tak bombově že jsem dostala další záchvat smíchu. Jak se tam rozprsknul o skálu když do poslední chvíle čekal, že bude mít hrdinkou smrt a místo toho šel kolosálně za kokota to bylo epický. Fakt jsem se divila, že se mu nevysmáli přeživší, protože u tohohle být osobně tak kámoš-nekámoš, mrtvej-nemrtvej, pochcala bych se smíchy. Z rasových důvodů jsem fandila i soukmenovcům, kteří ale dostali pěkně málo prostoru no a všemocný ledový obr Loki se zde jevil docela sympaticky. Obludy co si s Kongem poměřovaly péra byly krapet retardovaný, ale tak co...za co dávám palec hore je fakt, že Konga konečně nechali celou dobu na ostrově a já nebyla nucená po X té čumět jak sebou jebne z mrakodrapu. Dokonce i jeho intimní chvilky s Larsonovou nebyly moc intimní. Chvilku mu ležela, celá vlhká na dlani a to je asi tak vše. Když se lapajíc po dechu probrala z mdlob, viděla odcházejícího Konga. Drsné kopačky. No Loki jí snad vylíže lasturu jelikož očividně potřebovala utěšit. Celkově jsem štěkala víc, ale za absenci města a vystříhání tuny klišé z dílů starých tomu jebnu trochu víc, než si to zaslouží. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kong konečně ztratil ambice snažit se v omletém kýčovitém rektobolu po sté vyprcat nějakou subtilní blondýnu (ač by to bylo vzhledem k jeho monstrózní kládě anatomicky nemožné) a tragipateticky se pak zřítit z Empájrstejtbilding. A to je moc dobře. Děj se tedy přesunul výhradně na Lebkostrov, obývaný tajuplným kmenem Kožených xichtů, a soustředí se na boj mezi dvěma lidoopy, Kongem a Džexnem. Džexn má sice drobnou nevýhodu výšky, ale zato trošku více vyevoloval a má napalm, což Kong dorovnává kvapným učením se používat první primitivní nástroje, například lodní šroub. Větší primát s trošku připečenou srstí válku o ostrov opic vyhraje a může se v klidu soustředit i na jeho vyčištění od obřích lidožravých praještěrek a jiné havěti. A máme tu obvyklý stav. Já jásám, zatímco kohorta zdejších sofistikovaných müslitelů a pouťových filosofů (co tu do jednoho vždy nepokrytě cáká nad tolik psychologicky propracovanými a scénáristicky neprůstřelnými homixovými kafilériemi) sténá, že prý nedostatečné vykreslení a emoční plochost postav, stupidně jednoduchý příběh a absence morálního poselství s nádechem antického dramatu. Čuráci! Pobaveně se opět ušklíbám a rozverně přemítám nad tou nesmírnou erudovaností a hloubkou partičky superbuzerantů v pastelových elasťácích z omalovánek pro dyslektické mongoloidy, furt dokola zachraňující Zeměplacku před animovanou ufonskou hlavou. Já tedy viděl skvěle udělaný, sysluplný, zábavný a výborně odsejpající retrobružný oddechový akčňák se sympatickými herci, charismatickými opičáky a výborně zcégéiovanou plejádou hnusných pramonster, který strká do kapsy i libovolný Jurský parkosvět 1 – 50. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl svoje oči vyhnat na pastvu, vyženu je na Konga, protože po vizuální stránce je to jeden výmlask vedle druhýho. Kongovi zkrátka velký plátno platne jak ušitý. S nadšením kvituju i zpracování, které mě ušetřuje od "městské části", co akorát tak znudila korn, když tato časová úspora byla využita ve prospěch různých ostrovních překvápek a soubojů. Herecky převyšuje Samuel L. všechny tak o půlku Konga. někdy jsem byl až překvapen co všechno tvůrci na ostrov prskli, ale v rámci hesla "bavíme diváka" je povoleno vše. Zejména úvodní military pasáž odlehčená hláškama všeho druhu (psaní dopisu) se zalíbila. Zábavička asi hlavně pro ty, který neřeší kongy před tím, zkrátka kong sem, kong tam hlavně že úsměv a úžas mám. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který bych chtěl milovat, ale jeho druhá polovina mi to nedovolí. Kong: Ostrov lebek má jedny z nejkrásnějších kompozicí záběrů, jaké jsem kdy viděl, naprosto boží soundtrack a měřítko, díky němuž i "obyčejné" scény vypadají neskutečně dobře. Zatímco s formou si Jordan Vogt-Roberts evidentně rozumí na jedničku s hvězdičkou, s obsahem je to horší. Postavy díky dobrému castingu sice lehce zapamatovatelné, ale málokterá nakonec hraje v příběhu podstatnou roli, protože o ně tu zkrátka nejde. Nejpatrnější je to na Tomu Hiddlestonovi, který vstoupí na scénu jako hlavní hrdina, aby se jím pak nestal (případně na postavě Tobyho Kebbella, která je pro děj nepodstatná a přesto je jí věnováno nemálo času). A protože se v druhé půli začíná eliminovat a napětí by mělo pramenit ze strachu o postavy, Kong dostane téměř fatální ránu. Mohl to být dokonalý film, kdyby se očesal počet postav a u těch, co by zůstaly, posílila jejich charakterizace. Takhle je Kong: Ostrov lebek jen příslibem toho, co mohlo být. Ale často příslibem tak famózním, že mu stejně těch 75% musím dát. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s názorem Segrestora! Žádný rozporuplný, nudný či nedejbože zmatený film jsem neviděl. Pouze skvělou akci v báječných efektech, kde děj směřoval z bodu A do bodu B s drobnými odbočkami. Pro mne mnohem lepší verze než nekonečně dlouhá a utahaná od P.Jacksona. Ale je možné, že jsem viděl jiný film než nespokojení jedinci.... ()

Galerie (147)

Zajímavosti (48)

  • Ve filmu jsou používané vrtulníky Bell UH1 Huey, Sea Stallion a vrtulnik CH 47 Chinok. Zbraně, které používá Preston Packard (Samuel L. Jackson), jsou pistole Colt 1911 a puška M14. Dalšími zbraněmi jsou útočná puška M16, útočná puška AK-47, kulomet M2 Browning MG .50 Cal, kulomet M60 a japonský meč katana. (K98)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama