Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

honajz 

všechny recenze uživatele

Evidentně se ukázalo, že na dětech a středoškolské mládeži - a na zastydlých puberťácích, abych na někoho nezapomněl - se dají vydělat docela slušné peníze. Stačí do filmu obsadit pohledná, moderně oblečená děvčata, správňácké přidrzlé chlapce, jejich vztahy podbarvit syrovou kytarovkou, no a na ději už zase tolik nesejde. Základní podmínkou samozřejmě je, aby to byli správní američtí středoškoláci. Tohoto předpokladu se přidrželi tvůrci filmu Čarodějky, a do několika rolí obsadili, ehm, herce, kteří získali ostruhy už třeba v Beverly Hills 90210 nebo úspěšném hororu Vřískot. Proti gustu žádný dišputát, a tak by nebylo fér, abych odsoudil film, jenž není primárně určen pro mě. A protože se neumím vcítit do vkusu náctiletých dívek, neumím ani posoudit, zda by se jim líbil. Nicméně po světě si snímek vedl celkem obstojně, takže asi ano. Upřímně si ovšem nedokážu představit chlapa, jehož by Čarodějky udržely u obrazovky. Ledaže by si u toho třeba četl knížku nebo tak něco. Ale Japonci středního věku by se chytnout mohli - před kamerou běhá spousta školaček v těch jejich uniformách a bílých podkolenkách. Abych byl úplný, nastíním děj, ale v podstatě už jste přibližně tutéž šablonu viděli mockrát v televizi. Mám dojem, že se o mladých čarodějkách vysílal dokonce seriál, jehož název a jméno hlavní představitelky (taky z Beverly Hills nebo Melrose Place) si bohužel nevybavuji. A celkem se za to ani nestydím. Tedy k ději: Do města se přistěhuje cizí žákyně - ano, jistě že jí zemřela matka. Nikdo si s ní nechce hrát, ale nakonec se spřátelí se třemi děvčaty, jimiž jejich vrstevnice a vrstevníci rovněž tak trochu opovrhují. Naše čtveřice hodně experimentuje s magií, ovšem legrace končí ve chvíli, kdy jim jejich kouzla začnou fungovat... Normální průměr. Obraz je přiměřený, leč nijak výjimečný. Zvuk se mi zdál spíš slabší, jako by ho nahrávali doma ve skříni. I když efekty byly slyšitelné a celkem výrazné. Smutná. Výběr jazyka a zvuku, titulků, předvolby scén a reklama zákeřně ukrytá pod názvem DVD trailer. Mě osobně to nechybí, ale bude chybět těm, jimž se film líbil. Film 2/5 - film není určen pro mě, takže dívky od 17 dolů mohou hodnocení klidně ignorovat DVD 0/5 - reklama není výbava, přestože ji nazvou DVD trailer ()

Lusy44 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film. Zajímavě použité téma magie. Chvílema je to na mě, ale až moc velké psycho, hlavně ten konec, protože celý film se táhne v takovém čarodějném klidu...prostě nic moc děsivého. Ale zase konec má být vyvrcholením, takže nechme to být. Hudba je výborná. Efekty ucházející. Obsazení je dobré, jen Rachel True by mohla být trošku drsnější. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny americký teen-hororček, ktorý je troška „iný“ vďaka výsostne dievčenskému spolku, z ktorého vás bude rajtovať živočíšnym dojmom pôsobiaca Fairuza Balk (Ostrov Dr. Moreaua). Pekne sa pozerá ale nielen na ňu a na slnečnú výpravu, ale i na Neve Campbell (zaujímavosťou je, že ako tu, i v tiež tohoročnom Vreskote sa stretla so Skeetom Ulrichom). Scenár je klišé o natešenom vzostupe, po ktorom nasleduje hororový pád a nesenie dôsledkov za svoje neuvážené činy. Ale i tak, ruku na magickú tabuľku, kto z nás by sa nerád pomstil? Vždy je komu. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Jo, i když je dnes také dost filmů ze školního prostředí, ale myslím si, že tenkrát to byla přímo móda. Jinak se jedná skutečně o film pro adolescenty či pro mladší, ale již plnoleté ročníky. Když jsem to viděl ve třinácti či ve čtrnácti tak jsem film docela hltal, však po několika letech, když jsem film měl po delší době k dispozici, jsem na film nepohlížel tak jako tehdy ve školních letech. Dokonce některé stopáže mi přišly až trapné, a tak jsem změnil názor a uznal, že se jedná o film na jedno kouknutí. ()

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že skladba How Soon Is Now? z úvodní znělky Čarodějek - seriálu, pochází víceméně z tohohle filmu, nemohla jsem odolat a film si musela sehnat. A...byla jsem omámená. Zajímavě pojaté téma, navíc...Campbell a Ulricha známe z Vřískotu, že? Tak proč se nekouknout i na tenhle snímek. Nicméně jednu hvězdu si zasloužil i soundtrack - Love Spit Love, Siouxsie and the Banshees (sakra proč ne?!). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Text knihy „Vzývanie ducha“, z ktorej Nancy číta v magickom obchode, pochádza z „Knihy obradnej mágie“ od Arthura Edwarda Waitea, známeho okultistu. Kniha pojednáva o vzývaní duchov, aj keď to nie je stredobodom celej knihy, ako to naznačuje film. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo 1. mája 1995 a skončilo 19. júla 1995. Prebiehalo v celom Los Angeles, vrátane Los Angeles International Airport, Sunset Boulevard a Broadway. Stredná škola Verdugo Hills bola miestom vzniku fiktívnej katolíckej školy Akadémie svätého Benedikta. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama