Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Lusy44 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film. Zajímavě použité téma magie. Chvílema je to na mě, ale až moc velké psycho, hlavně ten konec, protože celý film se táhne v takovém čarodějném klidu...prostě nic moc děsivého. Ale zase konec má být vyvrcholením, takže nechme to být. Hudba je výborná. Efekty ucházející. Obsazení je dobré, jen Rachel True by mohla být trošku drsnější. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny americký teen-hororček, ktorý je troška „iný“ vďaka výsostne dievčenskému spolku, z ktorého vás bude rajtovať živočíšnym dojmom pôsobiaca Fairuza Balk (Ostrov Dr. Moreaua). Pekne sa pozerá ale nielen na ňu a na slnečnú výpravu, ale i na Neve Campbell (zaujímavosťou je, že ako tu, i v tiež tohoročnom Vreskote sa stretla so Skeetom Ulrichom). Scenár je klišé o natešenom vzostupe, po ktorom nasleduje hororový pád a nesenie dôsledkov za svoje neuvážené činy. Ale i tak, ruku na magickú tabuľku, kto z nás by sa nerád pomstil? Vždy je komu. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Film mých mladých let! Ano, nejde asi o extratřídu, ale mám na něj jen a jen dobré vzpomínky. Viděl jsem ho již tolikrát a vždy jsem hltal každou minutu filmu. I když podle CSFD jde spíše o komedii, tak pro mě je to spíše thriller s prvky hororu, jelikož některé scény jsou velice dobré a film má atmosférou krásně vzestupné tempo a je čím dál více temnější a temnější. Herecké výkony se mi líbily od prvního shlédnutí a Fairuza Balk byla prostě úžasná! Chápu že někomu tento film není při chuti, pro někoho je to možná jen "teenage blbost", ale pro mě zůstane vždy top a mohu ho jen a jen doporučit. :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych napsat typická devadesátková záležitost, ale to jen vizuálně, jinak je to spíše osmdesátkové, ovšem bez nahoty, sexu a šťavnatého gore. Studentky řeší své problémy - jedna má neúplnou rodinou, další taky, další je nespokojená s pletí a poslední s postižením. A jak z toho ven? Přeci za použití magie. Tady ovšem nepomůže ani Bůh ani Ďábel, chce to někoho, kdo stojí ještě nad nimi. Jenže nic není zadarmo, což brzy poznají i čarodějnické děvečky. Sympatické obsazení, tedy Fairuza Balková se asi moc přetvařovat nemusela, páč to je hotová čarodějka, a kromě psychicky rozpolcené Sarah je tu půvabná Bonnie, co už navždy zůstane spojená s Vřískotem, i když do šestého dílu se už nedostala. Filmu by prospěla kratší stopáž, méně tlachání a více fantazie. Čarování tedy mohlo mít rozhodně větší grády, než pár blesků na pobřeží. Nejlepší tak byla po vizuální stránce scéna v domě, kdy se ze všech stran sypali hadi, pavouci, krysy, červi... Fajn hudba. Více ocení nostalgici, jinak na jedno podívání dostačující. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Totální debilovina už jenom co se nápadu týče, a vůbec nejhorší na tom všem je, že s přibývající stopáží je to horší a horší. Postavy se začnou chovat úplně iracionálně, jsou to obraty někam, kde by to člověk nečekal, protože to prostě nedává smysl. Ale oni asi tvůrci moc nevěděli, co s tím, tak se to snažili gradovat, ovšem jenom ke škodě. Další slova jsou zbytečná.. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Robin Tunney bola ochotná byť pred kamerou so všetkými hadmi, hmyzom a potkanmi - ale nedokázala natočiť scénu, kde Sarah padne na hlavu potkan. Na to bola využitá dablérka. (Arsenal83)
  • Jedna scéna zahŕňala použitie viac ako 3 000 hadov vrátane pytónov, boasov, vodných hadov, užoviek, potkaních hadov, 3-metrového veľhada kráľovského a dokonca aj vzácnych albínskych hadov. (Arsenal83)
  • V roku 2017 Andrew Fleming povedal, že seriál Čarodejnice (1998) tento film vykradol. Fleming odhalil, že pre seriál napísal aj pilotnú epizódu, ktorú založil na tomto filme, pilot však nebol vybraný, no seriál vyšiel aj tak. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama