Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul... Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (301)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser David Frankel /Bratrstvo Neohrozenych, Marley a Ja/ natocil celkom sympaticku komediu, ktora ale hranice priemeru rozhodne neopusti. US styl humoru sa europskemu divakovi obcas priblizi, takze sa da na comsi zasmiat, ale hned sa zase vzdiali. Jack Black /Skola Rocku/ a Owen Wilson /Armageddon/ su na urovni, ale nuda dostala az neprimerane vela priestoru. Nepomaha tomu velmi ani slavny Steve Martin a tucny cernoch Anthony Anderson /Agent v Sukni 1/. 56 % ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Obsadenie (aj trailer) trochu klame telom, humor je len poleva pohodového rodiného roadmovie o troch nadšencoch do divného koníčka. Človek zmierený s tým, že sa gejzír gagov jednoducho nedostaví si v pohode užije peknú prírodu s preletmi ako z Pána Prsteňov a neškodnú americkú klasiku (alá Hlava rodiny) na nedeľné popoludnie. Jeden s prepadákov roka, hlavne kôli tomu že sa dolármi nešetrilo, ale tej muziky je akosi pomenej a ešte aj hrá potichu. 65% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

The Big Year je super komedie, která má štěstí v tom, že je jiná, což tu ale mnozí z Vás odsoudili. Jenže tenhle film vůbec není o nějacích ptácích. Je o tom, že lidé jako jsme my, si rádi plní sny. Někteří ve stáří, jiní v mládí, každopádně sny jsou něco, pro co stojí žít a tak i Jack Black, Steve Martin a Owen Wilson si v jednom roce rozhodnou splnit jeden svůj sen a zaregistrovat v jednom roce co nejvíce ptáků a udělat tak rekord. Nakonec mě film potěšil nádhernými kulisami, ale především i tím, že se do něj zahrnují takové vlastnosti, jako kamarádství, klukovství a splnění snu, což u mě okamžitě vyzdvihává nahoru. A samozřejmě vše podpořeno skvělými herci, kteří sympatie rozdávají na potkání. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Natočit romantickou komedii o pozorovatelích ptáků, to už chce odvahu. Už z toho tématu čiší nuda a já byl zvědav, jestli tomu tak skutečně bude. První polovina filmu dělá všechnu čest ptákohledačům a po celou dobu jsem měl co dělat,abych to nevypnul. Pak jsem si začal zvykat (cosi mne u toho přeci jen udrželo) na hlavní hrdiny, závěr byl i takový vtipný, vyrovnaný, skoro nezávislácký. A tak nakonec dávám 60% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pohodová záležitost, kde je příběh navázán na unikátní téma, což velice oceňuju. Protože vymyslet v dnešní době něco nového, to je úctyhodné. Black tu nehraje jednoho ze svých skoro už tradičních úchylů a celkově se dá mluvit o komedii jen z části. Není to ta klasická prvoplánová řachanda. Za zmínku mi určitě stojí hudba, která se povedla na výbornou, stopáž je optimální a neotravovala mě hluchá místa. Vůbec se nestydím dát krásných 70 %. Oblíbená část- doporučení číšníka při večeři ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Jako vyzvánění svého telefonu má Jack plack píseň “Surfin Bird“ od kapely Trashman z filmu ,i>Olověná vesta (1987). (SLOTH)
  • Jim Parsons, který ve filmu ztvárnil postavu zaníceného ptačího bloggera Cranea, v seriálu Teorie velkého třesku (od r. 2007) naopak hraje pravý opak, jeho postava Sheldona Coopera má vážnou fobii z ptáků. (Petr_Vacikar)
  • Název hudebního CD Stevea Martina je "Rare Bird Alert". V The Ellen DeGeneres Show řekl, že se nechal inspirovat při natáčení v Kanadě. Pomocí tohoto upozornění (Rare Bird Alert) se mohou ostatní pozorovatelé ptáků dozvědět, kde se nachází vzácní ptáci. (phoebess)

Související novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (více)

Reklama

Reklama