Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačový technik Brad Harris má poněkud zvláštního koníčka – miluje ptáky a jako vášnivý ornitolog-amatér, takzvaný ptáčkař, se chce zúčastnit velké celosvětové soutěže, která se jmenuje Velký rok. Brad ale neví, že má velké konkurenty. Úspěšný obchodník Stu Preissler si také chce splnit celoživotní sen a stát se nejlepším světovým ptáčkařem. Celý život svou účast ve hře odkládal a teď přišla ta správná chvíle. Oba muži si vezmou v práci volno a vyrazí za svým snem. Oba však netuší, že proti nim stojí skutečný protivník, kterého není jen tak lehké porazit. Kenny Bostick je světoběžník a vítěz posledního ročníku ptáčkaře roku. Také on vyráží do přírody udržet si svůj titul... Kenny doma nechá svou mladou a krásnou manželku, která je nešťastná, že nemůže otěhotnět. Postupně se všichni tři vášniví ptáčkaři setkají a brzy zjistí, že všichni se soutěže účastní. Zatímco Brad a Stu soutěží férově, Bostick tyto zásady nezastává a je rozhodnut oběma protivníkům soutěž co nejvíc znepříjemnit... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (301)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Komedie o plnění svých snů, ale také o ceně, kterou musíme zaplatit. The Big Year je inteligentní a vtipná komedie, což je kombinace vzácná. Navíc má velmi silnou ústřední trojici. Owen Wilson má na svědomí ty nejzábavnější okamžiky. Také se mu povedlo udělat z Bolsticka sympaťáka, i když měla jeho postava velmi blízko k tomu, abyste ji odsoudili jako soutěživého blba. Steven Martin dokazuje, že mu "normálnější" role sluší. A Jack Black mi potvrdil, že když se nešklebí a nepřehrává, kouká se na něj nejlépe (stejně jako v Prázdninách). Film sice nakonec obhajuje rodinné hodnoty, ale nedělá to nijak násilně. A navíc to všechno korunuje komentář Johna Cleese a minidrama kolibří samičky. P.S. A český název Nadějný rok? To jako vážně? ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Jack Black, Steve Martin a Owen Wilson ve filmu o ptácích... To je asi ten největší fór, který Big Year divákům přichystá. Ač se to totiž na první pohled nemusí zdát, tenhle film je daleko více dobrodružná road movie, než klasická komedie. Popravdě pořádný fór by jste tady hledali asi dlouho a nakonec ho snad stejně ani nenašly. Na druhou stranu, pokud přistoupíte na tuhle hru a nemáte od dob Hitchcocka z ptáků panický strach, dostanete příjemnou oddechovku v krásné přírodě. Jasně, i já jsem čekal asi něco jiného, ale s přimhouřením obou očí to na ty průměrné tři hvězdy má. I za to, že mě po dlouhé době překvapil ve filmu vypravěč. Do you ever think about doing a Big Year? ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pohodová záležitost, kde je příběh navázán na unikátní téma, což velice oceňuju. Protože vymyslet v dnešní době něco nového, to je úctyhodné. Black tu nehraje jednoho ze svých skoro už tradičních úchylů a celkově se dá mluvit o komedii jen z části. Není to ta klasická prvoplánová řachanda. Za zmínku mi určitě stojí hudba, která se povedla na výbornou, stopáž je optimální a neotravovala mě hluchá místa. Vůbec se nestydím dát krásných 70 %. Oblíbená část- doporučení číšníka při večeři ()

juta 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je možné soutěžit v ledasčem, ale o tomhle koníčku slyším poprvé. Bohužel některé koníčky nejsou pro každého. Je to hlavně otázka financí, takže zase zpátky k filmu. Zpočátku jde o průměrnou podívanou, která se postupem času mění v něco, na co se člověk rád dívá a začne fandit honbě za viděnou co největšího počtu ptáků byť jen jednomu, nebo rovnou všem účastníkům. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Obsadenie (aj trailer) trochu klame telom, humor je len poleva pohodového rodiného roadmovie o troch nadšencoch do divného koníčka. Človek zmierený s tým, že sa gejzír gagov jednoducho nedostaví si v pohode užije peknú prírodu s preletmi ako z Pána Prsteňov a neškodnú americkú klasiku (alá Hlava rodiny) na nedeľné popoludnie. Jeden s prepadákov roka, hlavne kôli tomu že sa dolármi nešetrilo, ale tej muziky je akosi pomenej a ešte aj hrá potichu. 65% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Název hudebního CD Stevea Martina je "Rare Bird Alert". V The Ellen DeGeneres Show řekl, že se nechal inspirovat při natáčení v Kanadě. Pomocí tohoto upozornění (Rare Bird Alert) se mohou ostatní pozorovatelé ptáků dozvědět, kde se nachází vzácní ptáci. (phoebess)

Související novinky

Steve Martin se vrací před kameru

Steve Martin se vrací před kameru

23.08.2014

Čekali jsme tři roky, ale vyplatilo se! Komediální klasik Steve Martin se naposledy objevil v kinech v roce 2011, když sekundoval Owenu Wilsonovi a Jacku Blackovi v Nadějném roce. Od té doby jsme o… (více)

Reklama

Reklama