Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 5

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 5

Recenze (281)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Černoští rapeři se vyznačují nejen špatným herectvím, ale zejména neskutečnou sebestředností, což je vidět zejména pokud se posadí na režisérskou stoličku. A tady to bylo extrémní. Režisér sám sebe obsadil do role, která měla celý film zastřešovat, ale míst toho plkala jednu nesmyslnou větu za druhou a pokoušela se o nějakou filosofickou hloubku, která byla úplně mimo. Pochopitelně nesměl chybět rap, což je k čínským kung-fu lítačkám řízlým tarantinovským grindhousem úplně to nejlepší. I přes to, že se RZA snažil, tak nakonec byly mé dojmy pozitivní. Jednak tu byla kouzelná role Russela Crowea, kterého bych tady nečekal, ale o to víc mě potěšil. Druhak jsem se mohl kochat přehlídkou těch nejkrásnějších Asiatek, které se kdy v jednom filmu sešly a že se bylo na co koukat. No a za třetí to gore a souboje to byla prostě vymakaná pecka. Ne, že by se tenhle film mohl stát kultovním v širším slova smyslu, ale pro ortodosní tarantiňáky by bylo povinností mít ho doma v šuplíku. Jen kdyby se RZA trošku míň díval do zrcadla. Takhle si tím nejsem jistý 60% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby stylový mišmaš, ve kterém je hodně zábavný a fajn natočených akčních scén. Bohužl je zde ale také hodně totálně nudných a nezajímavých pasáží, které jsou na hraně snesitelnosti. RZA mě zkrátka fajn nápad, ale dohromady to příliš nefunguje. Většina herců je navíc na solidní železnou pěst, jenom ten Russel Crowe si to roztomile užívá. Mohlo to být nehorázně cool, ale skončilo někde v necelé půlce cesty.50% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typický sebestředný výplod člověka, na jehož realizaci přispěl peníz "kámoš" Kentán z Montarži.RZA ale narozdíl od Rotha není hloupé, netelantované prase a překvapivě se mu povedlo i v tak nabubřelém psycho výplodku vzdát nějakou čest, poctu a dokonce něco nabídnout i nestranému divákovi.Škoda že do toho Eli tomu negrovi zasahoval a vystříhal mu 2 hodiny materiálu, protože scénář je sice prosťoučký, jako cvičení prvního ročníku študáka na FAMO, ale příběh je hravý, má takové to vypravěčské kouzlo plné zajímavých postav, které jsou ale hlavně stvárněné neskutečným hereckým ansáblem.Bál jsem se, že Crowe bude mít jen nějaký štěk a on tu má prakticky hlavní roli a co si budem povídat, u jeho výstupů sem se neskutečně bavil.RZA se má pořád co učit a já můžu pořád jen hádat, jak vypadá jeho vysněná verze, kterou mu ve střižně znásilnili, jelikož zde je mrtě nedotaženejch věcí, jako proč má kurva ten prasečí dobytek X-Manovskou schopnost ve světě, kde žádné jiné fantasy prvky nenajdete.Jako mírné zklamání taky lze považovat fakt, že RZA je dobrý herec jako já teoretický fyzik a i když se přes tu více či méně ukecanou stopáž ( ano i v těch 96 minutách se toho moc nenabojuje ) na plátně moc neobjeví, jako režisér vás epicky zklame tím, že se mu nepovedlo na konci vše zpečetit pořádnýma fajtama a upřímně zabít potenciál Byrona Manna i Daniela Wu, navíc vše pod choregrafií Donnieho Yeana, to by jednoho fakt nasralo.Když už se akční scéna objeví, je brutální a dobrá, naštěstí pouze ve dvou případech zabitá tím debilním hluchoněným žvatláním vořetízkovanejch negrů.Všeho všudy dobrá pohádka, s perfektním hereckým obsazením, která bude ale asi více snesitelná v Director's Cutu, který se snad chystá.Svým způsobem jsem si myslel, že to bude sračka jako prase, ale jsem mírně překvapenej, i když všechny chyby kterých jsem se bál, tam prostě přesně jsou. 60%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Najlepšie, na koho sa v celom tomto šedom snímku pozerá ( nemyslím tým telesnú schránku, to najchutnejšie tu predstavuje ázijské ženské osadenstvo ), je Russell Crowe. Svoju úlohu si teda užíva náramne a zachraňuje film od nižšieho hodnotenia. To by si aj snímok zaslúžil, pretože ide o naozaj zle zrežírovaný, nemastný neslaný počin, niečo ako keď varili Psíček s Mačičkou. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je na tom vidět, že je film natočen jako pocta karate filmům ze 70. a 80. let. Klasická zápletka o zlato, tajemní bojovníci ze všech koutů světa, exotika, přehnané souboje. Mám rád takové snímky alá 36 komnat Šaolinu, ale tohle je úpadek. Ty staré filmy byly sice jednoduché, ale měly náboj a pěkné souboje. Zde je to extrémně krvavé, překombinované a všichni na hlavách nosí opravdu hrůzné umělé paruky. Jen Russell Crowe tomu dodával trochu herecké kvality. Levný vzhled a jasně umělé kulisy až příliš bijí do očí. Hlavním hrdinou je černoch, který byl samozřejmě ponižován bílými i žlutými a musí svými železnými pěstmi nastolit spravedlnost. Hudba příšerně přebasovaná. RZA se asi až moc opil skvělým filmem Kill Bill. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)

Reklama

Reklama