Reklama

Reklama

Mladý pár, George s Lindou, se rozhodnou pro nákup garsoniéry v luxusní čtvrti West Village v New Yorku. Uvědomují si, že splátky budou příliš vysoké, nicméně Linda věří, že prodá svůj dokumentární film o tučňácích, a George doufá v brzké povýšení. Lindin film ovšem HBO zamítne a vzápětí George ze dne na den přijde o práci. Vzhledem ke stávající recesi nemají ani oba mladí lidé šanci sehnat si jinou práci a nové garsonky se mohou zbavit jen s velkou ztrátou. Nezbývá jim než přijmout nabídku Georgeova nesnesitelného bratra Ricka, který může George zaměstnat ve své firmě v Atlantě. Zatím mohou bydlet v jeho vile. Cestou do Atlanty dvojice náhodou narazí na Elysium, idylickou komunitu, která se snaží žít po svém. Bude pro ně Elysium znamenat tolik potřebný nový start, nebo způsobí jenom další potíže? (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer

Recenze (171)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně slabé a blbé. Zbytečně oplzlé, sexistické a nepříjemné. Proč? Protože takové komedie teď Amíci točí. Škoda. Dobrá herecká dvojice, ale úplně pitomý film. * za kočku J. Anniston, protože ta jasně dokazuje, že ještě dlouho bude jednou z nejkrásnějších žen Hollywoodu. A ta druhá z půlky za pohodového P. Rudda a kočku M. Åkerman. Škoda, že šlo o takovou blbost. Herecky to mělo na víc... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Představa hippies komunity mě přivádí do neskutečné nepříčetnosti. Pochopím,že má člověk rád přírodu a nebo že si rád zajde na nudistickou pláž nebo že si zahraje pro potěšení na kytaru..Ale natrefit kdesi v končinách na takovéto tutany, co věčně ostatním vštěpují svoje životní "moudra" a hodnoty na uplně jiné úrovni...se mi zdá zcela nemožné - tedy jistě takoví jedinci existují to nepopírám.Oceňuji jakousi myšlenku filmu,která na mě vyvstala,že láska hory přenáší jako tomu bývá ve všech podobných filmech,ale to bylo tak všechno co jsem pochopila.Velkým podílem na tomto hodnocení,které jsem tomuto podivnému snímku udělila, měla známá herecká dvojka Paul Rudd a Jenn Aniston - tihle dva se spolu objevili už ve filmu The Object of my affection a oba je mám hodně ráda. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Malarkey, kdyby v tom nehrála Jenn filmu bych si ani nevšim a udělal bych dobře. Protože nohy má Jenn vidět i jiných filmech, kozy sice ukáže, ale jenom bagristovi, nám ne. Humor měl zřejmě přestávku na oběd, protože jsem ho ve filmu jaksi nezanamenal a patrání po nějakých jiných esencích v tomhle filmu bylo taky marný. Je jasný, že bagrista tomuhle filmu dá pět hvězd, ale já tu kozí čest neměl čili dám dvě, ale příště radši budou po pokoji lovit mouchu, co mě tam kráva vlítla a bzučela. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Blbých amerických komedií je hodně, jsou nevtipné, hloupé a staví na naprosto nesmyslných hodnotách. Vezměme si právě film "Tohle je ráj". Co se nám snímek snaží vlastně říct? Že hipíci jsou vlastně docela v pohodě, anebo že je to banda pozérů, která odmítá existovat ve společnosti? Film nám říká, že právě v komunitě našli hlavní hrdinové svůj pravý život, svoje pravé já, ale nezůstanou zde, protože to by bylo proti americké představě skutečně plnohodnotného života. Celý film je tedy vlastně póza, která se nesnaží příliš kritizovat, ale zároveň jasně říká, že je jen jeden způsob, jak správně žít. Je možné si na chvíli zvolit jinou cestu, ale není možné ji sledovat po zbytek života. Je to jen výstřelek, jen úlet. Nic jiného se neodpouští. Na tomhle film nepadá, to je problém většiny amerických komedií. Padá na tom, že Aniston je lepší než Rudd, což znamená, že ona je dost špatná a on je naprosto nesnesitelný. Začínám mít na toho chlapíka alergii, a to jsem si vždycky myslel, že je skvělý herec. Jenže to, že jednou udělá grimasy, řekne pár sprostých slov a jednou se převrátí s autem, to prostě není sranda. Film je smutně nevtipný, což je na komedii od Apatowa hodně zlé. NE! Tahle komedie nestojí za to, i když je zde jeden člověk, který mi dokázal aspoň trochu zvednout náladu - Alan Alda. I když má málo prostoru, pořád je skvělým hercem. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/navzdy-spolu-marketa-lazarova-pouta.html ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrná komedie o komunitě potrhlých "hipíků" a manželské dvojici, která se zkouší začlenit do této party pošuků. Téma jistě lákavé a podnětné, leč nevyužité. Dobrých fórků je tu jako šafránu. Daleko více je tu nudných a bohužel, také trapných scén, až stydno. Nejhorší jsou asi oba monology, jdoucí těsně po sobě, když se George připravuje na soulož s Evou. Téměř nesnesitelné! Divák je tu opět tlačen, aby se smál na místech, která vůbec vtipná nejsou. Takže odpusť Jennifer, odpusť Alane, více než na 20% to opravdu nevidím. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Georgeův (Paul Rudd) tzv. „Mirror Talk“ byl improvizací Paula Rudda. (žvanimírek)
  • Jennifer Aniston na poslední chvíli požádala o vystřižení scény, ve které odhalila prsa. Důvodem měl být její vztah s Justinem Therouxem, s kterým se seznámila během natáčení. (Sufferer)
  • Pro Jennifer Aniston a Paula Rudda se nejedná o první spolupráci. Společně si zahráli již v seriálu Přátelé (od r. 1994) a filmu Objekt mé touhy (1998), kde mimo jiné jednu z vedlejších postav ztvárnil i Alan Alda, který se na tomto filmu také podílel. (Elbarto08)

Reklama

Reklama