Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ ukradených dopisů postaví Sherlocka proti Charlesi Augustu Magnussenovi, jemuž se přezdívá Napoleon mezi vyděrači, a kterého Sherlock skutečně nenávidí. Jak ale může porazit nepřítele, který zná všechna klíčová citlivá místa každého významného nebo vlivného člověka v západním světě? (Česká televize)

Recenze (36)

balcazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samostatné časti filmu boli O.K., aj to vložené abstraktno ma zaujalo (keď bol Sherlock na pokraji smrti a v mysli stretol Moriartyho), len ma to nebavilo ako celok. Netuším, či to je prípadom, Sherlockovým nepriateľom alebo zápletkou, ale proste mi to neprišlo nadupané tak, aby som hodinu a pol hltal minútu za minútou. Návrat Moriartyho na konci sa javí, samozrejme, ako návnada, ktorá vás má pohltiť, len samotná 4. séria ukáže, či to nebol krok vedľa. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nebyl sem si jistej, jestli koukám na Sherlocka nebo na Doctora Who" prohlásil jeden můj kamarád - a měl bohužel naprostou pravdu. Moffat si připadá jako king kterému projde všechno (a zjevně podle reakcí mu to stále nějak prochází, protože ho fanoušci začali žrát bez jakékoliv kritiky, bohužel) a tak na diváka začíná chrlit věci, které jsou totálně absurdní a dost nezapadající obraty. Jako třeba celá paní Watsonová se svou "tajnou historií" nebo záporák zjevně inspirovaný britským mediálním magnátem Murdockem, který si drží všechny informace... well, spoilers, sweetie. ()

Reklama

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak seriál Sherlock sa nám definitívne dostal do štádia premeny, ktorá je výrazná a dynamická, čo nemusí každému sadnúť. Ani ja nie som so všetkými rozhodnutiami úplne spokojný, avšak bez ohľadu na to som dokázal elegantnému a chytrému príbehu naprosto prepadnúť. Show už svojho vrcholu síce dosiahla, každopádne to nebráni tomu, aby sme si i terajšie tendencie rovnako skvostne vychutnali. Navzdory polarizujúcim skutočnostiam si seriál svoju podstatu rozhodne zachoval, Sherlock je stále istý, je nevrlý a bezcitný, mimoriadne inteligentný a vysoko výkonný sociopat. Sherlocka máme radi a jeho nemenný charakter je neskutočne očarujúci. Celkom však zamrzí fakt, že Sherlock prichádza o svoju nevšednú jedinečnosť s každým ďalším dedukčne zdatným a myšlienkovým palácom disponovaným jedincom. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR SPOILERY. Škoda, že se všechno pěkně rozjede až v samotnym závěru série. Záporák Magnussen mě hodně zaujal a těšil jsem se, že bude Sherlockovym protivníkem v dalších sériích. Velký zklamání však bylo, že jeho už nakonec určitě neuvidíme a comeback si nejspíš odbyde nemastnej neslanej Moriarty. Ale jinak jedna z nejlepších epizod s povedenejma twistama. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco méně známější jeden z bratrů Mikkelsenových se ujal zdejšího záporáka se ctí, jinak na mě onen zásadní zvrat v ději zase neměl takový impakt, abych vyzdihoval tuto epizodu do nebes. Nemíním tím, že jsem se bavil citelně méně, ale předchozí epky byly rozhodně poutavější. Sherlock umí místy dojet až na přespřílišnou překombinovanost. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Dom "Appledore" alebo Magnussenov (Lars Mikkelsen) dom je v skutočnosti dom Sira Davida McMurtryho, zvaný tiež "Swinhay House", nachádza sa v Gloucestershire. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama