Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 062)

plakát

60 minut (2024) 

MMA variace Lola běží o život. Pohnutka, proč se týpek rozhodne na poslední chvíli zdrhnout ze zápasu je trochu slabší (když nejde o něčí život nemá to takovej efekt, navíc nechat se takhle vydírat od bývalky je na pováženou). Ale během útěku se všechno pořádně zamotá a nakonec z toho boj o život přece jenom je. Akce a bitek je vcelku dost, přičemž nějaký scény měly svoje audiovizuální kouzlo (hudební klub nebo bloudění nočnim Berlínem). Stopáž má hodně rozumnou dýlku, takže nuda ani při takhle jednoduchym příběhu nehrozí. Na evropský poměry a hlavně německou kinematografii mi to teda nepřišlo vůbec špatný. Velice sympatická žánrová jednohubka a milý překvapení, tři silnější hvězdy.

plakát

The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024) 

Myslim, že vzhledem k námětu (boj s nacistama, reálná postava jako předloha Jamese Bonda) by tomuhle bijáku vážnější tón v podobě dramatickýho akčňáku slušel mnohem víc. Ještě k tomu, když humorný scény nebyly nějak extra zábavný. Akční scény byly docela pěkně natočený, ale za ty dvě hodinky se pořádně objevily jenom dvě větší scény. Zbytek tvořila buď dlouhá představovačka postav nebo nudný špionský scény u vysoce postavenýho nácka. Nějak extra jsem se nepobavil a měl jsem pocit, že i přes snahy o odlehčenější tón se nebavili ani tvůrci a celý to bylo natočený spíš z povinnosti. Za ty dvě delší akční scény a zajímavej reálnej námět třetí hodně slabá hvězda.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Občas se mi stane, že jde hypovanej biják mimo mě. Uplně jsem nepochopil, co chtěli tvůrci sdělit. Pro mě jedna velká fantasmagorie, která mě i přes svojí skromnější stopáž dokázala nudit. Musim však vyzdvihnout jednu epickou scénu, když Cage s mladou buchtou rekonstruuje její erotickej sen, přičemž si párkrát uprdne, potom si stříkne do trenek ještě dřív, než se něco začne dít a nakonec vyplašeně zdrhne. To mě bude rozesmívat ještě asi dost dlouho. No a zároveň je to taky asi jedinej důvod, proč si na tenhle film v budoucnu vzpomenu (možná ještě společně s creepy vzhledem Cagovy postavy). Druhá slabší hvězda právě za Cagův look a prdící scénu.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

V předchozím díle mi scházel větší vhled do Dutozemě, takže jsem rád, že tentokrát jsme si jí mohli užít vrchovatě. jelikož se v ní odehrává většina bijáku. Příběh mi přišel o něco lepší, i když by bylo stále co vylepšovat (nějaký scény nebo dialogy silně šustily papírem). Ale tenhle druh filmu je stejně hlavně o akci, se kterou se opět nešetří a je pěkně nakroucená. Občas teda dojem trochu pokazí umělej vizuál, ale většinu času je ten CGI svět Dutozemě vcelku vkusně pojatej. Čekal bych teda v tomhle cizim světě víc různorodejch monster, ale nejpíš si tvůrci chtěli něco nechat na eventuální pokračování. Za akci, solidní vizuál a výpravu do Kongovy domoviny třetí hodně silná hvězda.

plakát

Rivalové (2024) 

Sportovní bijáky nemusim, takže většina tenisovejch sekvencí mě nebavila a moc mi nakonec neřek ani ten milostnej trojúhelník nebo hodně pomalej způsob vyprávění. Nechápu, proč bylo nutný tuhle báchorku a dvou bisexuálech a jedný manipulativní buchtě vyprávět dvě hodiny. Hodinka a půl by podle mě bohatě stačila, jelikož nějaký scény byly zbytečně dlouhý a u extrémního slow motion finále už jsem skoro usínal. Dalšim problém pro mě byly hlavní postavy, kdy ani jedna nebyla (natolik) sympatická, abych jí nějak fandil. Audiovizuál byl možná originální, ale k jednotlivým scénám se málokdy hodil (hudba téměř nikdy). Druhá slabší hvězda za zajímavou kameru a moji trpělivost, že jsem něco tak nudnýho zvládnul sledovat až do konce.

plakát

Abigail (2024) 

Rukopis tvůrců Krvavý nevěsty je znát a je to rozhodně dobře. Opět totiž dostáváme dobře fungující mix komedie a hororu. Člověk se párkrát zasměje, občas lekne, napětí je dost a s krvavějšíma (gore) scénama se vůbec nešetří. Po herecký stránce šlo taky o solidní podivanou a nejvíc nakonec zaujala Alisha Weir v dětský roli Abigail. Možná bych si ještě dokázal představit víc prostoru pro černokomediální vtípky nebo svižnější tempo vyprávění do zajetí Abigail. Vlažnější rozjezd však nakonec vynahradilo pěkně rozjetý finále, ve kterym se povedly i nějaký twisty. Za kvalitní vizuál, herecký obsazení, napínavou atmosféru a finále čtvrtá slabší hvězda.

plakát

Havěť (2023) 

Před projekcí je bezpodmínečně nutný vypnout část mozku starající se o logický myšlení. Jinak by vás totiž mohla trápit nesmyslná časová souslednost (pavouci se množej a hlavně rostou asi tak 1cm za pár minut), chování policie (tak určitě by obyvatele zabarikádovali v domě a nechali je na pospas) nebo neadekvátní vybavení policie v závěru (vzít si bouchačku na pavouky je super nápad ... a deratizéři ve Francii asi nejsou?). Ale když se od tohohle všeho odprostíte, dostanete fajn podívanou se solidní filmařinou, reálně působícíma pavoukama nebo místama fakt hutnou atmosférou. Nějaký scény byl fakt hodně nepříjemný (samozřejmě v tom dobrym hororovym slova smyslu). Sympatická žánrovka, která dokáže napínat a občas trochu vystrašit snad i lidi, který s pavoukama nemaj žádnej problém, tři silnější hvězdy.

plakát

Opičí muž (2024) 

Johna Wicka připomíná Monkey Man celou dobu. Jenže John Wick je hlavně o zběsilý kontaktní akci a v tomhle ohledu na něj dává na něj vzpomenout jen v asi 15ti minutovym finále. Jinak tý akce vlastně tolik neni, když si odmyslim mlácení v ringu, který mě příliš nebavilo. Bylo fajn, jak byl příběh vystavěnej a všechno do sebe s blížícim se závěrem čim dál víc zapadalo (ze začátku těch otázek "Proč?" bylo dost). Ale občas jsem se za ty dvě hodinky zkrátka nudil (zejména v prostřední pasáži) a filmařina nebyla uplně mym šálkem čaje. Kdyby došlo na pokračování a hlavní hrdina by v něm od začátku pokračoval jako hotovej akční bijec, určitě bych si ho užil víc. Za audiovizuál a pár fajn akčních scén třetí hvězda.

plakát

Plán pro rodinu (2023) 

Standardní rodinná akční komedie, která neurazí ani nenadchne. Jakž takž zvládá kombinovat humor, akci i řešení rodinnejch vztahů, ale nepřináší žádný velký překvapení nebo něco extra originálního. Víc vážnosti a logiky v akčních scénách nebo v chování postav mimo Wahlbergovu rodinku by nebylo od věci. Záporáci byly často uplně blbý a svym chovánim občas až směšný. Akční scény pak mohly být líp natočený a choreograficky nápaditější. Celej biják v podstatě stojí hlavně na sympatickym hereckym výkonu dvojice Mark Wahlberg - Michelle Monaghan. Průměrná žánrová podivaná, která by už jenom s líp napsanýma postavama měla na víc, tři slabší hvězdy.

plakát

S tebou nikdy (2023) 

Rozporuplnej romcom. Objeví se několik momentů z kategorie Rkovýho ratingu, potom vážnější momenty o "hledání se" ve svym životě nebo silně kýčovitý scény. Vrcholem všeho bylo celý finále s helikoptérou, který bylo natolik klišoidně zpracovaný uplně zbytečně, jelikož se bohatě stačilo setkat zpátky v rezortu pro svatebčany. Kdyby se šlo cestou Rkovýho romcomu s několika dramatičtějšíma scénama a přiměřenou mírou romantiky, byl bych naprosto spokojenej. Takhle se občas tlačilo na pilu jak v případě humoru (často vtípek zustal jenom v stadiu pokusu) tak tý romantiky, za kterou by se občas nemusela stydět ani červená knihovna. Taky my chyběly vedlejší postavy, který by byly aspoň z poloviny sympatický a charismatický jako ústřední duo. Dle pochvalnejch recenzí jsem teda čekal mnohem víc, rozhodně něco originálnějšího a o dost míň kýčovitýho, dvě hodně silný hvězdy.