Reklama

Reklama

Havěť

  • Francie Vermines (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (101)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Francúzsky ghetto gospel, pavúky boli len do počtu. Strach vzbudia len v určitých momentoch a aj to len u zarytých arachnofobikov, ktorá desí len pohľad na chlpatých osemnožcov. Ale inak sú málo útočné a viditeľne digitálne, takže aj keď sa mi tieto stvorenia hnusia, tu som hnus nepocítil ani raz. Celková pointa vyšla úplne smiešne a je vlastne popretím toho, čo bolo ukázané už na začiatku. Čo je ale najhoršie na filme je jeho politické vyhlásenie. Sám režisér povedal, že chcel poukázať na to, ako máme pavúkov, ale aj prisťahovalcov a ich potomkov z Arábie a Afriky za háveď a aká je spoločnosť voči týmto, inak veľmi slušným ľuďom, nespravodlivá. Pritom toto vyhlásenie dáva len kvôli agitke, za ktorú má peniaze, a sťažuje sa v krajine, ktorá sa pýši tým, aký má krásny koloniálny pôvod, čo na prechádzke Parížom si každý všimne, aký nádherný kultúrne obohacujúci dopad to má. Takže prázdne gesto, hoci my im to obohatenie samozrejme prajeme. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Narovinu to byla blbost jak zvon od matky boží s osmi nohama. Osobně jsou mi pavouci u prdele, nemám problém ho zadupnout a stejně tak s ním pokecat nad čerstvou mouchou o životě, ale v hororu (a v podvědomí žen) dokáže tento arachnid způsobit solidní peklo a dá se s tímhle námětem originálně pracovat. Tady se s ním 40% filmu jen pracovalo, zbytek bylo sociální drama (nudné), tma (nudná) a směšná akce. Že v tom baráku (i na policejní stanici očividně) žije samej lobotom co za euro blafne i kliku, nemá cenu ani zmiňovat, na scénáři to nestojí. Ono to ve výsledku stojí na jednom pavoukovi a padá na tisících. Zítra nebudu vědět, že jsem to viděl a pokud kolem toho byl hype, tak mě solidně minul. Abych jen neplival jed, tak efekty byly v pohodě a atmosféru zaplivaného předměstí Paříže vystihli přesně. Připomínalo mi to chvilkama zombie flick La Horde. 3* a.k.a 55% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

V architektonicky unikátním žabožroutském paneláku řádí strašlivá havěť! Kvůli tristně nedbalému přístupu celníků se tu totiž přemnožili akulturní, nezcivilizovatelní, kriminálničtí a řádně zislamizovaní negři a hadrové hlavy, Francouzi jako poleno, jež teď spolu s už jen minoritní hrstkou starých dobrých bílých socek nevybíravě terorizují své kultivovanější sousedy a zanechávají po sobě děsivý bordel. Naštěstí tu však také máme kolonii nesmírně užitečných a společensky přínosných osminohých miláčků, kteří neváhali, přimigrovali z Afriky na pomoc a ze všech altruistických sil se snaží ten barák deratizovat, seč jim kusadélka stačí. Ač dělají, co mohou, a celou hrací dobu jim zaníceně držíte palce, pár těch neřádů nakonec přeci jenom z nemovitosti vymigruje, takže akutně hrozí, že se zakuklí o dům dál, natahají si tam příbuzenstvo a celá ta politováníhodná situace se pravděpodobně bude opakovat ve dvojce s názvem Havěť 2: Migrační pakt. Tudíž doufejme, že se vrátí i pavoučci a nebudou perzekuování zkurveným neobolševickým establishmentem za hysterického ječení pamrdů z vlastizrádných neziskovek. Ohlasy nelhaly! Jedná se o snímek, u něhož místy opravdu otřepává, a o vynikající debut skoronašince Šebestiána Vaníčka, jenž plně prokázal svůj talent a nehynoucí lásku k hmyzu, přičemž také představil vskutku hřejivou vizi možné desinsekce parazity zaneřáděné Evropy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce sa film odohráva v rovnako škaredom paneláku ako nedávny francúzsky „La Tour“, našťastie je ale na inú tému. Mladík si kúpi exotického pavúka, ktorý mu utečie a postupne nastáva peklo. Z jedného pavúka je sú totiž okamžite tisíce, ktoré sú postupne omnoho väčšie, takže boj o prežitie môže začať. Že je ich uhryznutie smrteľné, a že radi vychádzajú z ľudských otvorov, je myslím samozrejmosťou. Režisér sa s tým proste nesral, naservíroval nám úplne priamočiary survival s množstvom mŕtvol a akcie, ktorý sa nezastaví až do konca. Tentokrát dám plné hodnotenie, pretože posledný kvalitný film o pavúkoch bol „Spiders“ z roku 2013, lenže to zase bola sci-fi srandička, zatiaľ čo títo malí jedovatí bastardi na mňa pôsobili neskutočne reálne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Sice hodně fantastické, jelikož žádný pavouk by ve skutečnosti nedokázal během chvilky zabrat celý panelák, nemluvě o těch rozměrech a množení se v lidech, ale mně to nevadilo, páč jinak by šlo jen o průměrné sociální drama. Samozřejmě srovnání s Arachnofobií se člověk neubrání, já ale v tom více viděl snímek Vetřelci (hlavně tedy facehuggery) zejména pak v garáži. Postavy vesměs nesympatické, což vnímám jako plus, anžto se pak člověk může těšit, až zařvou, místo aby jim držel palce. A není nic divného, že větší nebezpečí než pavouci představují poldové. Snad jen v závěru jsem čekal podobný obraz jako v Království pavouků (1977), jenže to už by těch odkazů bylo asi zbytečně moc. V podstatě nejvíce mi vadil francouzský rap, ale to je můj problém. 4,5* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama