Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (140)

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Už dlouho se mi nestalo, že by se nadějný film takhle strašně moc dosroal. I když partička hlavních postav není moje krevní skupina a totéž můžu říct i o soundtracku, oboje dávalo v kontextu smysl a vytvářelo to nějaký styl. Takže první polovina spokojenost - dokud se na plátně pavouků pohybovalo spíše méně, bylo to napínavé a nepříjemné. Ale pak se pavouci extrémně rozmnoží a snímek jde do kopru. Logika zmizela, všechno postrádá jakýkoliv smysl - postavy chtějí na střechu, ale nejdřív požárem vyprovokují hejno pavouků u dveří, které vůbec nechtějí použít? Aby to měli zajímavější? A do akčních scén montovat patetické dialogy se vzpomínáním na matku taky působilo zcela mimo. No a když k tomu připočtu ty naprosto neumětelský titulky.. katastrofa (třívteřinovej záběr na dveře - a titulky - "tu krabici otevřu!"). Takže celkově dost velké zklamání, bohužel. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilé cupitání po husí kůži arachnofobikově. Pohyby osminohých teroristů jsou vzácně přesné a film vedle očekávatelných situací nabízí několik skrytě vtipných momentek (hysterický lov koupelnového vetřelce). Obstojně funguje i sociální drama méně přizpůsobivých obyvatel zavšivené bytovky, jimž člověk snadno odpustí zdržující emocionální výlevy. Hůře odpustitelné je ovšem kokotské chování pánské sekce přítomných, jejichž zásluhou nezřídka fandíte spíše nakrknutým členovcům. Kupodivu mi nikterak nevadila absence vysvětlení pavoučí přemnoženosti a monstróznosti - ono je to takhle nakonec lepší, než se dívat na miliontou verzi bajky s názvem "Kterak se pavouček toxických sraček nabumbal a jal se vyhlazovat nejbližší vidlákov". ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

U mna jedna z najočakávanejších hororových noviniek nedopadla tak ako som očakával. Pripadalo mi to ako arachnofobia, šmrcnutá hmlou (hlavne jedna scéna tam bola veľmi podobná), ale najviac mi to pripadalo niečo medzi REC 2 a útok na vežiak. A hlavne posledný menovaný sa celkom približuje tomuto filmu a i keď sa jednalo o Londýnske sídlisko a išlo o mimozemské napadnutie, tak v postate bojovali za to isté, za život. Spomenul som tu niekoľko filmov, ale ani k jednému sa kvalitatívne vobec nepribližuje. Je mi jasné, že tento film nebol o postavách, ale o tejto nepríjemnej hávedi, ale útok na vežiak určil zaujímavý smer, ale tento išiel celkom iným smerom a mna práve ten nezaujal. Je to uškriekané a veľa scén je natočených strašne chaoticky až zmätočne. Nemohol som sa sústrediť na postavy, ktoré mi nielen neprirástli k srdcu, ale liezli mi po celú dobu na nervy. A tak aj pavúčie útoky mi pripadali slabo vygradované a i keď aj snaha sa cení a je fakt, že v kategórii pavúčích hororov patri k tým lepším, tak u mna aj tak viac  ako slabé 3* dostáť nemôže.  Škoda toho, ale aj to sa stáva, že očakávania sú väčšie ako výsledný produkt. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

S etikou se neserou, naše děti sežerou, množí se a sítě tkají, policajti nestíhají.“ Echt hnusný, leč vizionářský horor o agresivním invazivním druhu, zavlečeném do Francie z pouštních děr. Btw, dal bych pět hvězd i kdyby se v tom žádní pavouci nevyskytovali, už jen za ty chudinské činžáky ve tvaru lízátek, ještě depresivnější než „Plachty“ v Gomoře. SKLEPNÍ OKÉNKO: [][] Co to tu leze? Pro chovatele roztomilí tvorečkové, pro nás ostatní jen černá havěť. Mají chlupaté končetiny, kusadla s jedovými žlázami a úžasnou schopnost rozmnožování. Snovají pavučiny, napadají lidi a během jedné, dvou generací se rozlezou po celém baráku a udělají z něj neobyvatelné místo, kde jde o holý život. Taser ani slzný plyn je nezastaví, jediné čeho se bojí je oheň. Zkušený entomolog rozezná i různé poddruhy, jejichž společným znakem jsou mikiny s kapucemi. Arachnos saracénus, budoucí zhouba Evropy. [][] Tak hlavně si je hýčkejme, krmme a připravujme jim teplé pelíšky v krabicích od bot NIKE. Čiň pavoukům dobře, pavučinou se ti odmění. Podobné horory o havěti: Shorta a Les Misérables. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ultimátní zlo! Když zmizí jeden pavouk, který dokáže jet na vlastní pěst a rozmnožit se a následně se o dost zvětšit, začne se krom pavučin objevovat i víc mrtvých nájemníků. Pavouci lezou ze všech možných otvorů a Vaniček dokázal ukutat jeden z nejlepších pavoučích hororů za posledních 20 let. Nepříjemný, intenzivní a zlý film, který donutí arachnofobiky po zhlédnutí spát v mikině s plamenometem. Po hororové stránce se však jedná o klenot, jenž tady dlouho nebyl a který dokáže pracovat jak s atmosférou, tak se zajímavou kamerou. Největší výtkou tak jsou jen nevýrazné postavy a jejich občas hloupé chování. Možná trošku zamrzí až moc akční finále, které po výborné, tísnivé první půlce film trošku shodí. Převládá ale naprostá spokojenost a dostal jsem po dlouhé době film, u kterého mi opravdu nebylo moc dobře a to si myslím je přesně to, co má horor za úkol. Francie se opět dostává do hororového Topu a po nedávném monster hororu, je tady další kvalitní zářez. Proto jsem velice natěšený na to, jak si režisér poradí s novým Evil Dead. Po Havěti totiž nemám nejmenší pochyb o tom, že to bude zase totální nářez. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)
  • Majster hororového žánru Stephen King pochválil film a označil ho ako strašidelný, nechutný a dobre spracovaný. (Arsenal83)
  • Scenárista a režisér Sébastien Vanicek hľadal nápady týkajúce sa diskriminácie, ktorej čelia černosi a arabsky vyzerajúci ľudia vo Francúzsku, a to ho priviedlo k pavúkom, ktorí sú v domácnostiach len zriedka vítaní - každý sa ich po spozorovaní snaží zabiť. Keďže so všetkými v príbehu (ľuďmi aj pavúkmi) spoločnosť zaobchádza ako s háveďou, názov mu prišiel ako prirodzený. (Arsenal83)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama