Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (157)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o pavoucích! Scény, hudba, atmosféra - Pecka! 👍 Velký překvápko a ještě na moje narozeniny 🙂 Skvělý! 😎 A hudbu jsem myslel samozřejmě tu filmovou - Ty rapy jsou strašný hovna! Tahle hudba do hororů fakt nepatří a vůbec se tam nehodila a srala mě tam. Jinak celkově jako horor je tenhle film vynikající. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Sakra, La Haine s pavouky už někdo napsal. Z tématu "činžák plný lidí a pavouků" se toho dalo vytřískat jen o málo více a tak ještě večer doma v posteli mě sem tam občas nepříjemně zasvědilo, ačkoli mám tyhle osminohý mrchy jinak docela rád (protože pavouk > komár). Vermines těží primárně z kontrastu zmatených, impulzivních lidských postav oproti tiché efektivitě spiderhoodu, jehož samozřejmé převzetí kontroly nad budovou nastane jen v rámci toho, že si prostě tak nějak dělají to svoje. Dramaturgicky tam mám problémy například s tím, když v 92. minutě, kdy všude kolem lezou babouci velikosti tříkolek, začnou postavy řešit, koho v dětství kousnul leguán do nohy, ale nějaké nelogické rozhodování bych jim nevyčítal. Já bych od scény v koupelně zmizel z děje i se svým idiotským rogalem z peřiny, takže asi tak. PS: Až se Vaniček dostane do velké hry, tak ať si sebou pls veme Finnegana Oldfielda, do kterého jsem zamilovaný, děkuji. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ľahko mi je porovnávať so Sting, keďže medzi filmami som dal tak 20 minútovú pauzu a treba povedať že toto je určené určite dospelejšiemu publiku, pavúkov je viac a celé je to aj trochu akčnejšie a pochopiteľne to má široký liberálny sociálny rozmer posledných rokov, chudák prisťahovalci na okraji spoločnosti z ktorých nikto nedíluje drogy, iba kradnú bicykle a tenisky, prídu zlí neschopní bububu ujovia policajti (aj keď jeden je z nepochopiteľných dôvodov vykreslený ako ochotný pomôcť, akoby to celý dojem mohlo nejako zvrátiť) čo však nie je až tak frustrujúce ako vzťahy medzi postavami a spôsob ich komunikácie, aj keď je rozhodne uveriteľný. Tie dialógy síce pília uši ale nakoniec je Háveď dobrý film, nie však strašidelný horor. Strašidelným hororom bola dnes tretia tretiny v podaní Kanady proti Rakúsku, taký horor sa nevidí často... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce sa film odohráva v rovnako škaredom paneláku ako nedávny francúzsky „La Tour“, našťastie je ale na inú tému. Mladík si kúpi exotického pavúka, ktorý mu utečie a postupne nastáva peklo. Z jedného pavúka je sú totiž okamžite tisíce, ktoré sú postupne omnoho väčšie, takže boj o prežitie môže začať. Že je ich uhryznutie smrteľné, a že radi vychádzajú z ľudských otvorov, je myslím samozrejmosťou. Režisér sa s tým proste nesral, naservíroval nám úplne priamočiary survival s množstvom mŕtvol a akcie, ktorý sa nezastaví až do konca. Tentokrát dám plné hodnotenie, pretože posledný kvalitný film o pavúkoch bol „Spiders“ z roku 2013, lenže to zase bola sci-fi srandička, zatiaľ čo títo malí jedovatí bastardi na mňa pôsobili neskutočne reálne. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vermines jsou takovou Arachnofobií na francouzský způsob. Dostanete poměrně netradiční a ne zrovna sympatické postavy, špinavé prostředí chudinského činžáku a velmi omezenou dávku humoru, ale k tomu taky solidní akci, velmi nevybíravý pavoučí teror a několik scén, z nichž se budete v sedačce kinosálu hodně nepříjemně ošívat. Film používá v mnoha scénách reálné potvory, a když už přejde do počítačově generovaných efektů, není to vůbec poznat, takže ten realistický vizuál v tom pro divácký efekt dělá mnoho. Ono těch kvalitních pavoučích hororů historicky asi zas tolik nebude, tenhle se mezi ně ale může v klidu počítat. [Sitges 2023] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Sébastien Vaniček představil film producentovi Harrymu Tordjmanovi, kterému se nápad velmi zamlouval a představil film zástupcům Netflixu. Těm se taktéž velmi líbil a stáli si za tím, že snímek je natolik dobrý, že si zaslouží jít do kin před uvedením na streamovací platformu. A to i přesto, že ve Francii může film distribuovaný do kin jít na Netflix až 15 měsíců po premiéře. (NiWi)
  • Scenárista a režisér Sébastien Vanicek hľadal nápady týkajúce sa diskriminácie, ktorej čelia černosi a arabsky vyzerajúci ľudia vo Francúzsku, a to ho priviedlo k pavúkom, ktorí sú v domácnostiach len zriedka vítaní - každý sa ich po spozorovaní snaží zabiť. Keďže so všetkými v príbehu (ľuďmi aj pavúkmi) spoločnosť zaobchádza ako s háveďou, názov mu prišiel ako prirodzený. (Arsenal83)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama