Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (311)

easaque 

všechny recenze uživatele

-1* Když se řekne Frankenstein, tak každého asi hned napadne kultovní příběh o stvoření života z neživé hmoty - pro někoho šokující a pro druhé brakový. V tomto kousku výpravném blockbusteru, který se svou atmosférou velmi podobá Sherlocku Holmesovi od Guy Ritchieho, se snaží autoři z tématu vytěžit opravdu všechno, ale ani to jim nestačí, tak do něj vloží ještě romantiku a kriminálku. Tenhle guláš může chutnat opravdu jen všežravcům, nebo těm co ujíždějí na vizuální stránce a obsah pro ně není podstatný a baví se při hloupých, naivních a nelogických scénách. Jak rychle se mi tohle veledílo dostalo pod ruku, tak i rychle odpadlo - naštěstí existuje přetáčení a film docela rychle uběhl ;-). Odpad si možná zaslouží, ale aspoň se na to chvilkami hezky koukalo, tak nechám aspoň jednu hvězdičku. Nedivím se že jako film v kinech propadl a aspoň trošku to zdejší celkové hodnocení naznačuje. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: -1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O level níž než Van Helsing či Underworld, pořád ale o několik stupňů snesitelnější než Já, Frankenstein.Už z traileru bylo evidentní, že nás žádná velkolepá show ani za boha nečeká, takže víc než průměrnou zábavu od toho mohl čekat maximálně jen průměrný idiot.Na celém filmu je jednoznačně nejlepší herecký výkon McAvoye v roli ulítlého Viktora.Ten jasně dokázal snad v každém záběru, že jeho herecký talent je o několik tříd výš než naprosto nevýrazného Radcliffa, který snad kromě filmu Horns nikdy nic nezahrál.Na jedno podívání to šlo, ale snažit se pochopit, proč se ještě v roce 2015 točí za takové peníze tak obyčejné a unylé filmy...to se nesnažte, nebo vám mrdne v kuli.55%: ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takže, kdo mi dokáže rozumně vysvětlit, proč má Victor Frankenstein tak slabé hodnocení?:) Jasně, srovnávat s kultovním filmem s Borisem Karloffem se to prostě nedá, ale proč se taky všechna velká díla, co již jednou byla natočena, musí srovnávat s těmi novými? Pro mě snímek excelentně fungoval po všech stránkách. Moderní, dynamická, vizuálně úchvatná a herecky fenomenální podívaná. James McAvoy je opět maniakální a jeho ztvárnění Victora Frankensteina je dokonalé. Ten kluk je sakra excelentní herec. Daniel Radcliffe se svou postavou věrného Igora drží tak trochu při zemi a je tak velkým protikladem "šíleného vědce." Chemie mezi nimi funguje výborně, jo James to s chlapama umí:) Možná, že to začalo McBenders:) Andrew Scott shodil Moriartyho kabátek (ale vypadá přitom úplně pořád stejně:) a dal se k Scotland Yardu. Paul McGuigan, který natočil jedny z nejlepších epizod kultovního Sherlocka, si svůj styl nechal i pro Victora. Já jsem spokojená, všechno to hodně drží svým výkonem James McAvoy a on je také možná jedním z hlavních důvodů, proč se mi film tak líbil. Je to stará klasika hozená do slušivého, působivého vizuálního kabátku a já vlastně docela chápu, proč spousta diváků tento film zcela ztrhala. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Naprostý výsměch původnímu dílu Mary Shelley, úplná ostuda jejímu odkazu a absolutní úražka kohokoli, kdo kdy četl její román. Veškeré noční můry těch, kdo se nebojí knih, a mylné představy "chytrolínů", kteří o skutečném Frankensteinovi ví jen to, co jim Hollywood kdy nasolil pod nos (stvoření = zrůda, Frankenstein = šílenec aj.), se tu stávají skutečností... Napsat cokoli více by bylo plýtvání energie, které si však tento výtvor vskutku nezaslouží. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já tušil správně, proč s projekcí nespěchat. Díky tomu, že většina dolarový munice šla na výpravu a dva známý ksichty, co můžou holky nalákat do Cinestaru, se tak trochu zapomnělo na detail, kterej z hororu dělá horor. A jsme doma. O atmošku tu člověk nezakopne, masky nahradily CGI (zhouba moderního hororu!) a samotný monstrum, co vypadá jako směs Terminátora s Hulkem, se zrodí až deset minut před koncem. Jediný napětí je tak smrsknutý na palčivou otázku, jestli si ti dva gentlemani přece jen nevjedou do kalhot. Jaksi taksi povedenou scénkou je ta s probuzenou opicí, ale to je skoro na dvou hodinovou nudu dost málo. Nechte Frankensteina spát a zfilmujte radši pořádnýho Lovecrafta, kurva drát. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Viktor Frankenstein se natočil ve Spojeném království během cca 60 dnů. Ve stejnou dobu Velká Británie zažila jedny z nejhorších bouří v historii. Některé exteriérové scény se tak staly velmi náročné pro herce i filmový štáb. (Zdroj: CinemArt)
  • Stewartová také navrhla dekoraci cirkusu, kde se nechala inspirovat cirkusy z viktoriánské doby. (Zdroj: CinemArt)
  • Původní knihu Frankenstein napsala Mary Shelleyová a poprvé byla vydána již v roce 1818. (Dracconnis)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama