Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

darwin 

všechny recenze uživatele

John Grisham se v problematice amerického Jihu nevyzná, to je patrné také u filmu A Time to Kill, který je spíš chaotickou parodií na Jih a boj o občanská práva. The Chamber je v tomto ohledu lepší, protože i režisér byl skromnější a nejal se přibarvování, i když banda buranů v hangáru na konci filmu je krutě nadsazeným prvkem. Film tak za celé dvě hodiny neřekne o Jihu, rasismu ani boji o občanská práva naprosto nic. Jen nudí se střídavou intensitou. Jediné, co v tomto filmu stojí za to, je Gene Hackman, který se do role konservativního Jižana výborně vžil. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

K tomuhle veledílu se toho moc napsat nedá, neb se jedná o průměrné drama odsouzence na smrt. Co stojí za zmínku, je Gene Hackman v roli Sama Cayhalla, on je to totiž vyložený „dáreček“, který zničil nejen svou vlastní rodinu, zvládl k tomu zabít i dva malé kluky a jen díky setkáním se svým vnukem se mu snad v té rasistické kedlubně rozsvítilo.. Závěr očekávaný a díky za ten poslední rozhovor před popravou, třetí hvězdu posílám panu Hackmanovi.. ()

Reklama

andy60 

všechny recenze uživatele

Námět sám o sobě dobrý - bývalý člen Ku-klux-klanu čeká v cele smrti a zbývají mu poslední 3 týdny života. Jeho vnuk - advokát, se snaží všemi prostředky svého dědu zachránit. Potud dobrý, ale zpracování mohlo být mnohem lepší, emotivnější a dramatičtější. Tady se vše odehrává v rovině dialogů a snad i proto působí film příliš "televizně". ()

Kloboucek75 

všechny recenze uživatele

Nechápu smutnou písničku na závěr filmu. Ve filmu si smrt zasloužil tak jaká lítost ? Další věc je, že nechápu věk všech ve filmu. Atentát / vražda byla v roce 1967, děj filmu 1996 tudíž 29 let poté . Právníkovi bylo v roce 1996 jak řekl 24 let . Když byl za paní který jeho děda zavraždil  výbuchem bomby děti (v roce 1967) ,ona řekla dnes by bylo mým dětem stejně jako vám. Nechápu . Dětem muselo být v roce 1996 minimálně 36 a 33 let. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Johna Grishama, známého jako autora právnických thrillerů. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo také ve skutečných plynových komorách ve vězení v Parchmanu v Mississippi. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno