Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Cayhall, někdejší člen Ku-klux-klanu, čeká v cele smrti na vykonání rozsudku za rasisticky motivovaný bombový atentát, který provedl v roce 1967 a při němž zahynuli dva židovští chlapci. O celý případ se začne zajímat mladý advokát Adam Hall, který je Cayhallovým vnukem. Ten je rozhodnut objasnit onu smutnou událost za každou cenu a žádá pro svého klienta udělení milosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý, ponurý psycho thriller, o mladom advokátovi čo chcel zvrátiť trest smrti, ktorý neodkladne hrozil jeho dedovi a tým sa sám vystavoval riziku, lebo nejaké skutočnosti z minulosti majú byť už navždy mŕtve a práve tento mladík ich začal odkrývať. Film je popretkávaný rasizmom, politikov a špinavosťami v nej, má v sebe aj detektívny príbeh, ale je aj o nenávisti všetkému v živote. Film šliapal bez vážnejších nedostatkov, ale jeden zádrhel tam aj tak bol, že toho napätia tu nebolo až tak veľa, ako by si príbeh zaslúžil. A ten koncový príhovor guvernéra bol nielenže predvídateľný, ale aj hrozne trápny. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film svým námětem vypadal na další americké drama z rodu těch plačtivých a vypjatých. Od obojího něco má, ale zavání rutinou a nezkušenou režií, která si neumí vyhrát s filmem natolik, aby se k němu dalo v budoucnu vrátit. Gene Hackman jako někdejší člen Ku-klux-klanu čekající v cele smrti na vykonání rozsudku je ve své roli celkem fádní a mladý právník a současně jeho vnuk v podání kdysi nadějného Chrise O´Donnella zase sám na všechno nestačí, zvláště když je ve filmu častěji než Hackman. Právník je tedy do případu angažován po rodinné linii a nenechá přece svého dědečka zhebnout v plynové komoře, ale na druhé straně vysekat ho z toho nebude nic jednoduchého. Co filmu pomohlo je, že postavy to nehrají na nějaké velké citové vydírání diváka a není dopředu příliš jisté, jak to celé dopadne. Film tak v podstatě splnil, co bylo na něj kladeno, i když nesklidil nijak velký ohlas u diváků ani u kritiky, lze ho zhlédnout bez toho, aniž by bylo čeho po jeho skončení litovat. 60% ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Mladý právník chce zachránit svého rasistického dědečka, atentátníka Ku-klux-klanu, před trestem smrti. Plusy - thriller dle předlohy Johna Grishama a skvělý Gene Hackman v roli odsouzeného. Mínusy - režie James Foley a výkon Faye Dunawayové nominované za tento film na anticenu Razzie Award (Zlatou malinu). Jinak nevýrazný, průměrný film. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=MZTjMM5J9HQ ()

Eonex 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že velmi dobře znám knižní předlohu, musím říct, že filmová verze mě naprosto zklamala. Chris O´Donnell jako Adam je naprosto nepřesvědčivý, mezi postavami ve filmu panuje čirá lhostejnost tam, kde by měly být vřelé a emotivní vztahy. Nikde žádné vyhrocené situace, nikde žádný stres, napětí a očekávání – ač jde o život. Vedle knižní předlohy je tohle slabá omáčka, kterou šéfkuchař zapomněl pořádně okořenit. Tři hvězdičky – za Gena Hackmana v roli Sama Cayhalla. ()

castor 

všechny recenze uživatele

James Foley natočil několik kousků, od kterých bychom mohli očekávat nějaká zásadnější sdělení a ambice, jenže v drtivé většině to neprodal. Neprodal ani Johna Grishama, jehož předloha se tu představuje v mnohem slabším světle, než jsme byli zvyklí. Výsledek je utahaný a nevýrazný, O´Donnell potvrzuje, že sám film neutáhne, a světě, div se, ani Hackman mě příliš neoslovil. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film měl původně režírovat Ron Howard, herec, režisér a producent, držitel několika Oskarů. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo také ve skutečných plynových komorách ve vězení v Parchmanu v Mississippi. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Johna Grishama, známého jako autora právnických thrillerů. (Terva)

Reklama

Reklama