Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska může být nevinná nebo intenzivní, opojná... nebo nenasytná. Ve strhujícím napínavém thrilleru o vášnivé romanci, která se brzy stane smrtelnou posedlostí, hrají Mark Wahlberg (Planeta opic), Reese Witherspoon (Pravá blondýnka) a Alyssa Milano (Čarodějky). Nicole Walker (Witherspoon) vždy snila o tom, že ji okouzlí někdo výjimečný - někdo silný, sexy a citlivý, pro koho bude středem vesmíru. David (Wahlberg) je to všechno a ještě víc. Ale její dokonalý přítel není tím, kým se zdá. Pod jeho sladkou fasádou se skrývá divoká, temná stránka, která brzy promění sen v noční můru. (Magic Box)

(více)

Recenze (115)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, príbeh je dobrý, ale problém bude asi na režisérskej stoličke. Ako som už povedal, príbeh je dobrý, zaujímavý a napínavý. No čo sa týka samotného filmu, tak mu chýba atmosféra a napätie. Nie že by to tam nebolo, ale nie je to tam v takej miere, ako by taký thriller mal mať. Rozhodne ale odporúčam. Už len kvôli Markvoi či Reese Witherspoon. 70% - 3* ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Wahlberg mi jako absolutně vyšinutý magor sednul dokonale a měl by si takovou roli někdy zopakovat. Jak sladce ze začátku ten jejich vztah vypadal a jak to dopadlo...Nejvíce mě dostala scéna v lese když si Mark doběhne kamaráda své milé a pak scéna se psem (všichni jistě ví) . Osobně u takovýchto filmů koukám hlavně na výkon psychopata protože může být vše parádní ale k čemu to bude když záporák bude působit neuvěřitelně a trapně. Toho se tady ale opravdu nemusíme bát protože to jak Mark zvládl svou roli je naprosto bravurní výkon a zopakuji to ještě jednou : Chci aby si podobnou roli zopakoval. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přítel vrah přítel vrah, známe z prvního Vřískotu. Tady je spořádaná středoškolačka cukrkandlové tvářičky Reese Witherspoon okouzlená a posléze terorizovaná psychicky narušeným přítelem s tváří charismatického exMarkyho Marka. Mimochodem Reese následně odmítla role právě ve Vřískotu nebo Tajemství loňského léta podobného ražení – jednoduše další obdobnou zkušenost nepotřebovala a soustředila se na jiné herecké výzvy. A že jich nebylo málo. I Marka Wahlberga po téhle postavě i díky dalším z počátku a poloviny 90. let začal brát filmový svět vážně. Námětově to není žádné terno, finále se trošku podobá Strašákům, pochopitelně o třídu horším a hodně uhlazeným, což je možná ten největší problém celého příběhu. Prostě se pořád držíme v takovém televizním pojetí, bojíme se ostrých hran a pořádného přitlačení na pilu i krve. O postavy se jednoduše nebojíme, finále je lehce uspěchané a zatraceně málo napínavé. Navrch banda agresorů by rozhodně zvládla jednu vyděšenou rodinku. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Je to sice námětová tak trochu obdoba Mysu hrůzy (a najdou se i styčný body s Peckinpahovými Strašáky nebo Divokou řekou), která působí občas dost televizním dojmem (to ale možná dělá to, že sem to viděl v televizi...), každopádně ale skvělé tempo vyprávění, dávkování napětí a úžasně klaustrofobický závěr. William Petersen alias Gil Grissom ze CSI Las Vegas má úplně výborný charisma a celou dobu jsem mu stoprocentně fandil (zatímco ve Scorseseho filmu jsem občas popřával sympatií i úžasně krvežíznivýmu De Nirovi). Reese je krásná a Mark ukazuje i druhou stránku tehdy ještě spíše populárně hudební hvězdičky. Je to celý dost béčko, všechno už tu v nějaké obdobě bylo, přesto se na to skvěle kouká. Jedině snad ta vrcholná poplatnost oficiální ideologii mě dost rušila - tatík architekt bezpečnostního vybavení + spanilá dceruška - úchylák z děcáku = pěkný průser, jehož závěrem ale v hollywoodským filmu prostě nemůže být nic jiného než opětovné nastolení počáteční příběhové i společenské rovnováhy. Zábavnější by mi určitě přišlo, kdyby Marky Mark hrál sousedovic milionářského synka... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický thriller o magorovi, ktorý terorizuje rodinku. Prvá polhodinka v ktorej je Wahlberg ešte za slušniaka fungovala najlepšie. Medzi ním a Reese to pekne iskrilo. Bohužiaľ potom sa zmení na psychopata, ktorému to aj zrazu prestalo úplne myslieť. A aby mal pri terorizovaní rodinky šancu, tak totálne zblbne aj celá rodinka a dočkáme sa jedného otravného žánrového klišé za druhým. Film dostane nejaké grády zase až vo finálnej dvadsaťminútovke v ktorej partia full retardov oblieha dom full dementnej rodinky. Bol to rovnocenný súboj a definitívne dorazenie Wahlberga, pri ktorom vyletí z okna domu jak stíhačka nejakých 20 kilometrov, ma strašne rozosmialo. Tento thriller sa fakt nedá brať vážne, na to tu napätie vôbec nefunguje. Zaujme len hereckým obsadením niekoľkých budúcich hviezd. Aspoňže Reese to tu fakt seklo. Ako celok ale slabota.  4/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Terry (Jason Kristofer) má ve filmu zbraň Glock 17 ráže 9x19mm. (dc125)
  • Reese Witherspoon a Mark Wahlberg spolu po natáčení jistou dobu chodili. (zajda404)

Reklama

Reklama