Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (448)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +zajímavý námět, má to napětí, v závěru spád, Sam Worthington tu má dostatek prostoru na herecký projev, potěší bohaté obsazení ve vedlejších rolích, a celé to je chytře promyšlené -představování postav a celkově charaktery jsou velmi předvídatelné, stejně tak i příběh nepřináší mnoho nového/// Kvůli hercům a atmosféře to stojí za to vidět. Mírně mi to dokonce připomnělo Telefonní budku, což je kompliment ze všech největší. Trochu jsem se obával jak se jim podaří vytvořit děj o rozsahu sta minut, když je základní myšlenka muže stojícího na římse tak minimalistická. Přesto se to povedlo (i díky velkému množství postav) aniž by měl divák pocit nudy, prázdnoty a nejistoty že jestli udělám ještě jeden krok, tak spadnu./// Celkem 70%/// ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Muž na hraně... vypadá nasraně." Na hraně uvěřitelnosti. Scénář krutě laškující s pravděpodobností, že tak složitý plán vůbec vyjde. To miluju. Aneb jaká je pravděpodobnost např. toho, že projdu za bílého dne celým Václavákem úplně nahý, s obří hořící prskavkou v zadku a rolničkou na penisu, aniž by si mě kdokoli všimnul, protože úplně, ale fakt úplně všichni čumí se zavrácenými krky na jakéhosi ptáka na římse hotelu Ambassador? S dovolením teď budu svému jmenovci, Pablovi F. Fenjves, trochu fušovat do (hrubě nezvládnutého) řemesla a navrhnu alternativní konec filmu: Po slanění zásahovky na římsu, kdy náš nevinný/vinný dablzloděj diamantů prchnul z parapetu a skočil (konečně!), bohužel ne dolů, ale oknem dovnitř do baráku (to fakt zklamal), čímž opustil i zorné pole družstva hasičů dole na ulici, dal velitel zásahu pokyn k ukončení akce. Hasiči vypustili vzduch z (nyní již zbytečné) matrace, srolovali ji a právě když ji cpali zpátky do auta, ozvalo se za jejich zády překvapené: "Kuuurva!" a vzápětí hlasité ŽUCH! ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém tohoto filmu je, že sa neustále hrá na niečo, čím nie je. Zo začiatku nevinné logické faily neskôr prerastú v stupiditu toho najhrubšieho zrna, aby nakoniec vygradovali až v útoky na divákovú inteligenciu. Jediný zámer Muža na hrane je totiž byť za každú cenu cool. Tým, že Worthington s Burnsom súťažia o titul najnesympatickejšieho herca súčasnosti sa radšej ani nebudem zaoberať, ale načo bola v tomto filme dobrá napríklad postava Angie? Jedinou jej úlohou bolo predvádzať kozy a zadok a aj keď ich má pekné, dej zrovna dopredu neposúvajú. A keď potom odrazu začne v každej druhej scéne využívať svoj latinoamerický potenciál, už iba nechápavo krútite hlavou s vedomím faktu, že jediné španielské slová, ktoré scenárista poznal, sú puta a mierda. Scenár vôbec je asi najhorším atribútom celého snímku a podľa mňa aj prvým tohtoročným horúcim kandidátom na zlatú malinu. Rovnako ako Worthington a Rodriguezová. Ale aby som iba nekritizoval, má to celkom tempo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný ale koukatelný thriller, kde o napětí prakticky nezavadíte a herci s výjimkou Elizabeth Banks nemají co hrát, což zamrzí obzvlášť u Eda Harrise, kterého je na takového jednorozměrného záporáka škoda. Jinak jako heist movie je to zajímavý tím, že se tu úplně dlabe na fázi plánování a přípravy loupeže, což jinak běžně zabírá první půlku filmu. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Příběh je o bývalém policistovi, který byl za krádež diamantu zavřen do vězení, ze kterého se mu podaří uprchnout. Poté si vleze na římsu hotelu, kde ze sebe dělá čkověka, který chce spáchat sebevraždu. Tím na sebe naláká pozornost spousty lidí a jeho společníci se ho pokouší očistit. Zajímavý triller, který určitě stojí za shlédnutí. Sice je zde spousta věcí viděných jinde, ale to mi nevadí, protože film jako celek funguje skvěle. Za mě 80% :) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku na vrchole hotela Roosevelt od 30. októbra 2010. (Arsenal83)
  • Než snímek skončil u Summit Entertainment, toulal se po Paramountu, jeho dceřické společnosti Paramount Vantage i MGM. Producent filmu di Bonaventura snímek raději převedl do Summitu, se kterým úspěšně spolupracoval i na filmu Red (2010) (272827)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama