Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Scénářem to nebyla žádná sláva, ale nad průměr to celé zvedá Michael Shannon, který se ani moc nemusel snažit a vraha se svým ksichtem zahrál bezvadně. Také překvapí poměrně slušné obsazení, které by člověk v tak běžném filmu vážně nečekal. Atmosféricky to k tomu bylo dobře zvládnuté, takže škoda akorát té předvídatelnosti. 70% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Kuklinskeho biografiu od Anthonyho Bruna z 93. roku som nečítal, no knihu od Philipa Carla z roku 2006 prečítanú mám. Pozorne som sledoval vznik tohto filmu, pretože kniha bola vynikajúca. Film ako taký nie je zlý, no prišlo mi to ako light bonusový materiál ku Kuklinskeho biografii. Scenáristi asi nemali gule na jeho potuľky New Yorkom a dychtivé prahnutie po vraždení. Mrzelo ma vynechanie mojej najobľúbenejšej Kuklinskeho vraždy (mučenie spaľovaním mäsa v slabinách) a bližšie vysvetlenie toho, prečo vlastne bol taký, aký bol (jeden desať sekundový flashback nestačí). Michael Shannon bol určite tou správnou voľbou, rolu Poliaka stvárnil presvedčivo, miestami pôsobil veľmi nepríjemne. Napriek tomu odporúčam radšej knihu. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh, skutečná postava. K tomu není co říct. Ale filmové zpracování, pokud chce diváka zaujmout, musí mu nabídnout něco zajímavého a neokoukaného. Zde jsem nic nového nezaregistroval. Snad jen mohu potvrdit, že Michael Shannon je dobrý herec s charizmatem. Ale celkově mě Iceman nikterak nezaujal. Průměr. 66% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Family man. Sériovej vrah. Polák. Podmanivý Michael Shannon se prokillovává pošmournými sedmdesátkami, ve kterých si chlapi libovali v tom vypadat jako bezďáci, a nevýraznou story podle skutečných událostí. Minimálně bych čekal lepší závěrečnou konfrontaci Kuklinského rodiny s fotříkovým tajným životem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem sugestivní pohled do života nájemného zabijáka, jenž na veřejnosti a před svou rodinou vystupuje coby slušný otec a podnikatel, zatímco v soukromí platí za zabijácké eso. Určitě filmu přidává na zajímavosti i to, že je natočen podle skutečných událostí. Výhrady mám vlastně jen ke stopáži, která byla z mého pohledu přetažená a zkrouhnutí o nějakých 20 minut by Icemanovi prospělo. Herecky exceloval Michael Shannon, jemuž role byla napsána přímo na tělo a zůstává otázkou, proč není více využíván, protože herec je to výborný. Za mě 80%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Aby Winona Ryder podporila svoj výkon ako ľahostajnej manželky, odstránila všetky stránky zo scenára, ktoré sa jej netýkali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama